Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζενμπεργκ, θέλησε να καταδείξει ποιοι πραγματικά κρύβονται πίσω από την επιτυχία του Μίλτου Τεντόγλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ.

Έτσι, στην αφίσα που έφτιαξε η ομάδα της και με υπερηφάνεια ανάρτησε στους λογαριασμούς της στα social media, είδαμε τα λογότυπα του Ευρωκοινοβουλίου, της πολιτικής ομάδας ΕΛΚ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) στην οποία ανήκει η ΝΔ, της ΝΔ -φυσικά, αλλά και το προσωπικό της.

Πολλοί σχολίασαν σκωπτικά την κίνησή της. Ανίδεοι; Ανενημέρωτοι; Ας μην τους χαρακτηρίσουμε. Ας μην είμαστε αυτοί που πετάνε πέτρες από ανθρώπους. Ας δούμε γιατί η Ελίζα Βόζενμπεργκ είχε δίκιο με αυτήν την ανάρτηση:

Ας ξεκινήσουμε από την ταπεινότητά της. Η ίδια, αν και η τεχνολογία της παρέχει τα μέσα, δεν έβαλε δικιά της φωτογραφία στην αφίσα. Δεν θα μπορούσε; Θα μπορούσε! Δεν το έκανε!

Επιπλέον…

Σε μια χώρα που ξεχνά εύκολα, κάποιος θα πρέπει να κάνει αυτές τις αναρτήσεις για να υπενθυμίζει πως η Ελλάδα 2.0 είναι και αυτή χρυσή Ολυμπιονίκης. Για αυτήν τη σύγχρονη Ελλάδα πηδούσε ο Μίλτος Τεντόγλου, αυτή είχε στο μυαλό του όταν έπαιρνε φόρα. Τι πιο λογικό, λοιπόν;

Θα χαρακτηρίζαμε, επίσης, ευφυής την ταύτιση που η Ελίζα Βόζενμπεργκ κάνει ανάμεσα στα τεράστια, «χρυσά» άλματα του χρυσού Ολυμπιονίκη με τα δικά της, προσωπικά άλματα, αλλά και της χώρας -με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας φυσικά!

Σε αυτό το σημείο θα γράψουμε κάτι που δεν πρέπει να το πάρετε σοβαρά υπόψη. Τεράστιο είναι και το άλμα του λαίκισμού, θα σχολίαζαν οι σκεπτικιστές. Γράφουμε αυτήν την υπερβολή απλώς για να αναφέρουμε και τα δύο άκρα. Είμαστε και παραμένουμε δημοσιογράφοι που κρατάμε ίσες αποστάσεις, άλλωστε. Γνωστό αυτό. Συνεχίζουμε.

Αν κάπου μπορούμε να εντοπίσουμε ένα φάουλ της Ελίζας Βόζενμπεργκ αυτό έγκειται στο γεγονός πως απέκλεισε κάποια logo που θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να βρουν θέση στην αφίσα της.

Για παράδειγμα αυτό της ΟΝΝΕΔ. Δεν έχει μερίδιο στην επιτυχία η νεολαία της παράταξης; Δεν δικαιούται και εκείνη ένα κομμάτι δόξας, τώρα που τη μοιράζετε; (Τα ερωτήματα δεν είναι σε φιλοσοφικό και όχι έντονο τόνο, εννοείται).

Δεν είναι η ΟΝΝΕΔ που σφυρηλατεί αυτήν την αίσθηση του καθήκοντος στους νέους; Αυτή που τους διδάσκει να αγωνίζονται για ένα πιάτο φάι, για μια 20άρα γραμμή Internet, για ένα διήμερο διακοπών τον Αύγουστο;

Κρίμα που ξεχάστηκε. Ας θεωρήσουμε πως για αυτό η Ελίζα Βόζενμπεργκ κατέβασε την ανάρτηση, για ένα στιγμιαίο λάθος. Είναι καιρός για γλέντια και πανηγύρια, μάλλον, όχι για να διχάζουν τη χώρα οι γνωστοί διχαστές!

Το πατριωτικό μας καθήκον μας επιβάλλει να το προσθέσουμε, έστω και αυθαίρετα.

Ιδού η σωστή αφίσα…

Ένα λάθος έκανε μόνο η Ελίζα Βόζενμπεργκ και πολύ μας στενοχώρησε...