Μια ήρεμη συζήτηση σε χαλαρό κλίμα επί διαφόρων ζητημάτων κάπως σαν να βρεθήκαμε στο σπίτι μεταξύ μας και τα λέμε οι φιλενάδες; Κατά βάση, ναι. Η Μαριάννα Τουμασάτου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Μαρία τη Νύχτα» της Μαρίας Σολωμού στο YouTube και το γενικότερο πνεύμα ήταν όπως το περιγράψαμε παραπάνω. Οκλαδόν στην καρέκλα, ξυπόλητες, cool…

Να όμως που αυτό το διαδικτυακό αντάμωμα έγινε αιτία για να τους την πέσουν άγρια ορισμένοι και ορισμένες στο X. Συνέβη επειδή έπιασαν ως topic τον κορονοϊό και τα εμβόλια. Ένα άκρως ευαίσθητο και σοβαρό θέμα που πολώνει τον κόσμο. Για το οποίο όλοι έχουν άποψη. Ειδικοί και μη. Κάτι προφανώς προβληματικό εξ ορισμού. Και αιτία πολλών ΨΕΚ απόψεων.

Οι δύο γυναίκες μίλησαν με μένος κατά των εμβολίων για την Covid. Χωρίς ίχνος επιστημονικής τεκμηρίωσης των λεγομένων τους, απλά με «είδα, άκουσα, νομίζω, θεωρώ». Προφανώς και η ασχετοσύνη δεν μπορεί να εξυμνηθεί σε θέματα τέτοιου είδους.

Τι είπαν όμως οι 2 ηθοποιοί; Την αρχή έκανε η Μαριάννα Τουμασάτου: «Θεωρώ ότι χτυπάει στο νευρικό σύστημα το εμβόλιο. Υπάρχουν άνθρωποι που έμειναν παράλυτοι για λίγο καιρό, για πάντα, για το οτιδήποτε. Θεωρώ ότι αυτά τα ρημαδοεμβόλια έχουν κάνει μεγάλες ζημιές στο νευρικό μας σύστημα», ξεκίνησε. «Και όλα αυτά που λένε οι συστημικοί ότι ήτανε… Μπορεί κάποιους να τους σώσανε τα εμβόλια δεν λέω» συμπλήρωσε για να τη διακόψει η Μαρία Σολωμού: «Ναι, και κάποιους τους σκοτώσανε επίσης!».

Το λόγο πήρε τότε ξανά η Μαριάννα Τουμασάτου, συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος: «Νομίζω ότι όλα αυτά τα καρδιακά, τα αυτοάνοσα και τα νευρολογικά είναι αποτέλεσμα των απέραντων εμβολίων. Όλα αυτά τα εμβόλια ήταν αχρείαστα, υποχρεωτικά για να δουλέψουμε. Εγώ γιατί πήγα και έκανα τρία εμβόλια; Εγώ δεν έχω κολλήσει ποτέ COVID.

Εγώ κοιμήθηκα με το παιδί μου που πέρασε δύο φορές, την είχα στο κρεβάτι αγκαλιά και δεν κόλλησα ποτέ. Εγώ έκανα “σλάλομ” ανάμεσα στα κρούσματα, έκανα γύρισμα με ανθρώπους που το μεσημέρι βγήκαν θετικοί. Εγώ ποτέ δεν κόλλησα. Το παιδί μου το είχα αγκαλιά και τις δύο φορές που κόλλησε και δεν κόλλησα ποτέ. Για ποιο λόγο έκανα τρία ρημαδοεμβόλια; Γιατί έπρεπε να δουλέψω. Γιατί με υποχρεώνεις να κάνω το εμβόλιο; Γιατί; Θα ήθελα να μην είχα κάνει κανένα», είπε.

«Αχ, τα λόγια μου. Πόσο χαίρομαι ρε παιδί μου! Με σταυρώσανε εμένα γιατί βγήκα πρώτη – πρώτη και είπα ποτέ για κανένα λόγο. Έφαγα ξύλο», συμπλήρωσε η Μαρία Σολωμού. «Και καλά έκανες», απάντησε η Μαριάννα Τουμασάτου πριν προσθέσει: «όλοι φάγατε ξύλο και ο άνδρας μου που έλεγε όχι τα εμβόλια, τι άκουσε… Βέβαια δεν εμβολιάσαμε το παιδί μας, ούτε για πλάκα! Επειδή το παιδί ήταν μικρό, είδα ότι με χρειάζεται. Αν πρόκειται να πάθω κάτι στο μέλλον δεν με ενδιαφέρει, αρκεί να φτάσει 18. Αυτή ήταν η “πετριά,” εκτός την ανάγκη από το να δουλέψω, για να κάνω τα εμβόλια. Να σου πω κάτι; Ποιος είπε ότι θα είναι μετά από 10 χρόνια; Αφού πέφτουν σαν τα κοτόπουλα! Τόσοι θάνατοι ξαφνικά χωρίς λόγο; Γιατί;». «Πάρα πολλοί (θάνατοι)», σχολίασε η Μαρία Σολωμού.

Μαριάννα Τουμασάτου – Μαρία Σολωμού: Το βίντεο που εξόργισε το Χ

Το βίντεο, κομμένο στο επίμαχο σημείο, έγινε share στο X και από κάτω έγινε χαμός στα σχόλια. Προφανώς και θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί κάποιοι ακραίοι χαρακτηρισμοί αλλά, το είπαμε, το ξαναλέμε, το θέμα πολώνει αγρίως και ανάλογα με τα βιώματα και το όποιο επίπεδο του καθενός γίνεται πηγή έντονης οργής.