Πέρα από δυνατές συναισθηματικά στιγμές όπως αυτή με την Δώρα Γκουντούρα. Παράλληλα με πιο αστείες στιγμές όπως αυτή με την καρέκλα, πάλι στη ξιφασκία κατά σύμπτωση. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια σύναξη υπέροχων ιστοριών. Και αυτό ισχύει και για την τέχνη της φωτογραφίας.

Τις τελευταίες ώρες, στα social media, «παίζει» φουλ σε κοινοποιήσεις, like και τα συναφή μια φωτογραφία του Βραζιλιάνου σέρφερ Γκαμπριέλ Μεντίνα τη στιγμή που τον έχει πιάσει έτσι ο φακός (του Ζερόμ Μπρουιγιέ για να αποδίδουμε τα εύσημα) ώστε μοιάζει σαν να πετάει πάνω από το νερό. Είναι ένα… θαύμα!

Είχε μόλις τελειώσει την προσπάθειά του και ήταν τόσο σίγουρος πως τα είχε πάει καλά, ώστε αφέθηκε να πανηγυρίσει μέσα από την καρδιά του. Και πολύ καλά έκανε, αφού βαθμολογήθηκε με το εντυπωσιακό 9,9, με άριστα το 10. Η φωτογραφία πάντως είναι για ατόφιο 10άρι. Με τόνο.

Τόσο καλή που δείχνει ψεύτικη, σαν ΑΙ δημιούργημα. Είναι, όμως, 100% αυθεντική. Πώς έγινε και βγήκε; Ο φωτογράφος Ζερόμ Μπουιγιέ, του AFP, εξήγησε πώς τα κατάφερε:

«Ήταν τέλειες οι συνθήκες, τα κύματα ψηλότερα από αυτό που περιμέναμε. Τράβηξα 4 φωτογραφίες, αυτή ήταν η καλύτερη. Δεν ήταν δύσκολο, περισσότερο είχε να κάνει με το ότι βρισκόμουν σε ετοιμότητα. Δεν περίμενα πως θα γινόταν τόσο χαμός. Μου αρέσει, εννοείται, αυτό που έγινε. Στην πραγματικότητα δεν είναι μια φωτογραφία για σερφ γι’ αυτό και τραβά το ενδιαφέρον περισσότερων ανθρώπων».

Δείτε τη φωτό του Βραζιλιάνου σέρφερ που έγινε viral: