Ένας από τους μακροβιότερους sportscaster του Eurosports, ο Μπομπ Μπάλαρντ, κατάφερε να εξοργίσει τους τηλεθεατές του καναλιού, οι οποίοι παρακολουθούσαν το άθλημα της κολύμβησης.
Ο Μπάλαρντ είναι ο δημοσιογράφος που μεταδίδει επί χρόνια το άθλημα της κολύμβησης.

Το σχόλιο που ξεσήκωσε αντιδράσεις

Το βράδυ της Κυριακής κι ενώ η γυναικεία ομάδα 4×100 της Αυστραλίας πανηγύριζε τη νίκη της στο ελεύθερο στιλ, ο Μπάλαρντ θέλησε να σχολιάσει την αργοπορία τους να κατευθυνθούν προς το βάθρο.

«Λοιπόν, οι γυναίκες μόλις τερμάτισαν. Ξέρετε πώς είναι οι γυναίκες… αράζουν, κάνουν το μακιγιάζ τους» περιέγραψε ο Μπάλαρντ, με τη σχολιάστρια δίπλα του, την Ελίζαμπεθ Σίμοντς, βρετανίδα κολυμβήτρια που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο 2008 χαρακτήρισε το σχόλιο «εξωφρενικό» με το που άκουσε την ατάκα.

@thelifeoflyds can someone PLEASE identify this commentator bc WHAT #swimming #olympics #paris2024 ♬ original sound – lydia

Η κατακραυγή για την ατάκα ήταν άμεση, οι διαμαρτυρίες επίσης. Το Euronews ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Μπάλαρντ το πρωί της επομένης. «Κατά τη διάρκεια της κάλυψης του Eurosport χθες το βράδυ, ο σχολιαστής Μπομπ Μπάλαρντ έκανε ένα ανάρμοστο σχόλιο», ανέφερε το αθλητικό κανάλι σε ανακοίνωσή του. «Για τον σκοπό αυτό, έχει αφαιρεθεί από το δυναμικό των σχολιαστών μας με άμεση ισχύ».

«Ζητώ συγγνώμη»

Η απάντηση του παρουσιαστή ήρθε λίγο αργότερα, μέσω X.

«Τα σχόλια που έκανα κατά τη διάρκεια της τελετής νίκης στην αυστραλιανή σκυταλοδρομία ελεύθερου στυλ το Σάββατο έχουν προσβάλλει κάποιους. Δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μου να στενοχωρήσω ή να υποτιμήσω κανέναν και, αν το έκανα, ζητώ συγγνώμη. Είμαι υπέρμαχος του γυναικείου αθλητισμού» ανέφερε στην πρώτη του ανάρτηση, για να συνεχίσει με δεύτερη.

«Θα μου λείψει πολύ η ομάδα του Eurosport και θα τους ευχηθώ ό,τι καλύτερο για τους υπόλοιπους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν θα υπάρξει περαιτέρω σχόλιο. Ευχαριστώ».

Ποιος ξέρει, πάντως, τι θα σχολίαζε, αν δεν ήταν υπέρμαχος του γυναικείου αθλητισμού.