Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη; Είναι. Αν και το «αθλητικό», όπως σαφώς μας έδειξε η τελετή έναρξης στο Παρίσι, είναι understatement. Ως διοργάνωση έχει μια οικουμενικότητα και ένα ειδικό βάρος που δύσκολα συγκρίνεται με οτιδήποτε άλλο. Τόσες συζητήσεις, τόσες «πολεμικές», τόσες απόψεις…

Μέσα σε όλα βέβαια, οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν και τις στιγμές τους που είναι απλά και μόνο για να μας κάνουν να γελάμε. Τι, μικρό πράγμα είναι αυτό; Κάθε άλλο, προφανώς. Χώρια ότι το comic relief διώχνει την ένταση και μας φέρνει όλους, έστω για λίγο, πιο κοντά. Όπως ιδανικά θα έπρεπε να συμβαίνει με τον αθλητισμό αυτό καθαυτό.

Κι αφού το φιλοσοφήσαμε λίγο, πάμε και στο ζουμί. Ξιφασκία. Βραζιλιάνα αθλήτρια είναι πεσμένη στο έδαφος, ζαλισμένη, χτυπημένη. Έρχονται από το τιμ της να τσεκάρουν πως είναι. Στο μεσοδιάστημα, ένας εκ των ανθρώπων της διοργάνωσης φέρνει μια καρέκλα για να κάτσει η ζαλισμένη αθλήτρια. Γαλλική αβρότητα, το δίχως άλλο.

Μόνο που ένα μέλος του τιμ νομίζει πως η καρέκλα είναι γι’ αυτόν και στρογγυλοκάθεται σαν βασιλιάς! ΟΚ, κατάλαβε γρήγορα το λάθος του, ως στιγμή ωστόσο δεν έπαψε να είναι αυθεντικά αστεία.

Δες το βίντεο με τον… παρτάκια Βραζιλιάνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες:

@eurosport

When the wrong person takes the chair 😅😅 #Olympics #Paris2024

♬ original sound – Eurosport