Ούτε τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε! Τι διαβάσαμε στα Ελληνικά social media δεν λέγεται! Είχαμε κάποιους που τάχθηκαν με το μέρος της… Μαρίας Αντουανέτας, άλλους που αναγνώρισαν μια βλασφημία προς τη θρησκεία τους, με τον συμβολισμό του πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Ο Μυστικός Δείπνος, και κάποιους άλλους που εκνευρίστηκαν με τη μεταμόρφωση του Διονύσου σε…Μπάρμπα Στρούμφ!

Οι περισσότεροι από αυτούς, εν τω μεταξύ, παρακολουθούν Οικογενειακές Ιστορίες.

Ας τα πάρουμε από την αρχή…

Ο Κωστέτσος και η απέχθεια στο… μπεζ κουμπί

Πριν καν την τελετή έναρξης, όλα τα βλέμματα στην υφήλιο στράφηκαν στο Παρίσι, στο σαμποτάζ στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, στην έναρξη υπό βροχή, στο κεφάλι της Μαρίας Αντουανέτας, την ερμηνεία της Σελίν Ντιόν, στο μπεζ κουμπί στο σακάκι του Γιάννη (what!)…

Ναι, το τελευταίο δεν κίνησε την περιέργεια της υφηλίου και ήταν ο Βασίλειος Κωστέτσος που θέλησε να το αναδείξει! Μέσα στον ορυμαγδό, λοιπόν, ο γνωστός σχεδιαστής θέλησε να μοιραστεί την πίκρα και την οργή του για τον τρόπο που γίνεται η ανάθεση της σχεδίασης των κοστουμιών της Ολυμπιακής Ομάδας μας. Αλλά κάπου το… έχασε! Και στο στόχαστρό του μπήκε το μπεζ καφέ κουμπί…

«Να έχεις τον σούπερ σταρ των σούπερ σταρς, Γιάννη Αντετοκούνμπο και να ντύνεις αυτόν και την Ελληνική Αποστολή “έτσι”…. Το θέμα μου Δεν είναι!!! Και Σαφώς πλέον ΔΕΝ με νοιάζει ούτε έχω κάποια “καούρα”…γιατι ΔΕΝ τα σχεδίασα εγώ! Γνωστό πλέον το παιγνίδι της ανάθεσης το ΕΜΠΕΔΩΣΑ!… ΑΛΛΑ!!!! Αλλά με θλίβει γιατί είμαι Έλληνας που λάτρεψα την κάποτε αισθητική των Αρχαίων Προγόνων μας και αηδιάζω με την “διαπλοκή των αναθέσεων του σήμερα”!  Η οποία κάθε φορά μετά εορτής…. ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ! Αφού ασελγήσει ο καθένας σχεδιαστικά με αίσχη αισθητικής! Προσέξτε το μπεζ καφέ κουμπί…. Θα μου πεις αυτό;;;; Ναιιι και αυτό!».

Ναιαιαι κι αυτό!

O Μυστικός Δείπνος

Μια αναπαράσταση του έργου του Λεονάρντο Ντα Βίντσι «The Last Supper» έγινε η αφορμή για ενα παγκόσμιο ξέσπασμα εμετού από τη λαϊκή και άκρα δεξιά. Αυτό που ενόχλησε, βέβαια, ήταν οι trans που κάθισαν στο τραπέζι… Εκεί εντοπιζόταν το ζήτημα. Γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος πίνακας, ο πίνακας, επαναλαμβάνουμε παρωδείται. Αν επικεντρωθούμε σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως θα θυμηθούμε πρόχειρα τα «The Simpsons », «Billions» και «The Sopranos». Μην ξεχνάμε πως έχουμε δει στον ρόλο του «Ιησού» τον Φρέντι Μέρκιουρι και τη Μέριλιν Μονρόε.

Για να μην θυμηθούμε το τρέιλερ του Σασμού.

Με τους Γάλλους να παρωδούν θεσμούς και σύμβολα, σε μια τελετή έναρξης που αυτοσαρκάστηκαν πρώτα, θα ήταν παράλογο να κραυγάζουμε. Τέχνη κάνουν, όχι κατήχηση. Στη συμπερίληψη πιστεύουν και στο γκρέμισμα των στερεοτύπων!

Καημένη Μαρία Αντουανέτα…

Η Γαλλική Επανάσταση, το ιστορικό γεγονός που άλλαξε για πάντα τον πλανήτη καθιερώνοντας τη φιλελεύθερη σκέψη και τη δημοκρατία, αποτελεί ένα παγκόσμιο ορόσημο. Κατά τη διάρκεια των αναταραχών, οι Γάλλοι τερμάτισαν τη μοναρχία στη χώρα τους. Για την ακρίβεια, την έκοψαν.

Η Μαρία Αντουανέτα αντίκρυσε τη γκιλοτίνα στις 16 Νοεμβρίου του 1793.

Έτσι, είδαμε την Αντουανέτα να παρακολουθεί την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού από τα παράθυρα του Conciergerie, κρατώντας στα χέρια της το… κεφάλι της.

Ποιοι λυπήθηκαν την Αντουανέτα; Κάποιοι Έλληνες στα social media, που δεν είμαστε σίγουροι αν γνωρίζουν από ιστορία ή είναι βασιλόφρονες.

Στην τελική, αν ήταν καλό κορίτσι, θα την πήγαιναν για… παντεσπάνι!

Ντόναλντ Τραμπ, ο… δημοκράτης

«Ψηφίστε με και σε τέσσερα χρόνια δεν θα χρειαστεί να ψηφίσετε ξανά». Αυτή την εξαγγελία – ύμνο στη Δημοκρατία έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή, σε μέλη χριστιανικής οργάνωσης στο Γουέστ Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών βρέθηκε στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η υπερχριστιανική οργάνωση Turning Point Action.

«Χριστιανοί, πηγαίντε να ψηφίσετε, μόνο αυτή τη φορά. Δεν θα χρειαστεί να το κάνετε ποτέ ξανά. Τέσσερα χρόνια ακόμα, το ξέρετε, θα διορθωθεί, θα είναι εντάξει, δεν θα χρειαστεί να ξαναψηφίσετε πια, ωραίοι μου χριστιανοί. Σας αγαπάω χριστιανοί. Σας αγαπάω, πηγαίνετε, πρέπει να πάτε να ψηφίσετε. Σε τέσσερα χρόνια δεν θα χρειαστεί να ψηφίσετε πάλι, θα το’ χουμε φτιάξει τόσο καλά που δεν θα χρειαστεί να ψηφίσετε πάλι».

Να δεις που οι καλοί χριστιανοί πείστηκαν.