Όσο θα πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ (τον προσεχή Νοέμβριο) πρέπει να το συνηθίσουμε: Οι καλλιτέχνες εκεί παίρνουν θέση και αναλαμβάνουν την ευθύνη αυτών που υποστηρίζουν. Πόσο μάλλον όταν ορισμένα από τα λεγόμενα τους θίγουν άμεσα. Η Τζένιφερ Άνιστον, το πατριωτάκι μας, η αγαπημένη ηθοποιός που την λατρέψαμε στα «Φιλαράκια», άστραψε και βρόντηξε κατά του Τζέι Ντι Βανς. Του γερουσιαστή του Οχάιο, που ο Ντόναλντ Τραμπ έχρισε υποψήφιο αντιπρόεδρό του πριν λίγες ημέρες, στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στο Μιλγουόκι.

Αυτό που εξόργισε την Τζένιφερ Άνιστον ήταν τα σχόλια του Βανς σε μια συνέντευξή του το 2021, τότε που αποκαλούσε  τους Δημοκρατικούς «ένα σωρό άτεκνες κυρίες με γάτες με άθλιες ζωές». Η 55χρονη σήμερα ηθοποιός δημοσίευσε τη συνέντευξη στο Instagram, με το εξής εύγλωττο σχόλιο: «Πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό προέρχεται από έναν πιθανό αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Tο μόνο που μπορώ να πω είναι… Κύριε Βανς, προσεύχομαι η κόρη σας να έχει την τύχη να κάνει τα δικά της παιδιά μια μέρα. Ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να στραφεί στην εξωσωματική γονιμοποίηση ως δεύτερη επιλογή. Eπειδή προσπαθείς να της το πάρεις κι αυτό. Τζένιφερ Άνιστον».

Οι αγώνες της Τζένιφερ Άνιστον για να αποκτήσει παιδί

Η Τζένιφερ Άνιστον στο παρελθόν έχει μιλήσει ανοιχτά για τους αγώνες της ενώ προσπαθούσε να κάνει παιδιά μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Μόλις τον περασμένο μήνα, ο Βανς ψήφισε υπέρ της παρεμπόδισης της νομοθεσίας που πρότειναν οι Δημοκρατικοί για τη διασφάλιση της πρόσβασης στην εξωσωματική γονιμοποίηση σε εθνικό επίπεδο.

Στη συνέντευξη, βέβαια, ο Βανς δεν επέκρινε γενικά τις γυναίκες των Δημοκρατικών. Τα έβαλε όχι φυσικά με τη Τζένιφερ Άνιστον, αλλά με όλους όσοι δεν έχουν βιολογικά παιδιά. Η συνέντευξη είχε δοθεί στον τότε παρουσιαστή του Fox News Τάκερ Κάρλσον. Και οι ακριβείς επίμαχες φράσεις του: «οι ΗΠΑ διοικούνται από ένα σωρό άτεκνες κυρίες με γάτες που είναι άθλιες για τη ζωή τους και τις επιλογές που έχουν κάνει και έτσι θέλουν να κάνουν και την υπόλοιπη χώρα δυστυχισμένη. «Κοιτάξτε την Κάμαλα Χάρις, τον Πιτ Μπούτιγκιγκ, την Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ. Ολόκληρο το μέλλον των Δημοκρατικών ελέγχεται από ανθρώπους χωρίς παιδιά. Πώς έχει νόημα να παραδώσουμε τη χώρα μας σε ανθρώπους που δεν έχουν πραγματικά άμεσο μερίδιο σε αυτήν»; Η Τζένιφερ Άνιστον έχει δηλώσει υποστηρίκτρια των Δημοκρατικών, χωρίς βέβαια να έχει λάβει κάποιο αξίωμα.

Η ευχή που δίνει η Άνιστον στον υποψήφιο αντιπρόεδρο των ΗΠΑ για την κόρη του.

Η Κάμαλα Χάρις, υποψήφια πρόεδρος πια για τους Δημοκρατικούς, δεν έχει δικά της παιδιά, όμως έχει υιοθετήσει τα δύο (ενήλικα σήμερα) παιδιά του συζύγου της. Ο υπουργός Μεταφορών Πιτ Μπούτιγκιγκ αναφέρθηκε επίσης στα σχόλια νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μιλώντας για την υιοθεσία δίδυμων με τον σύζυγό του, Τσέιστεν. «Το πολύ λυπηρό είναι ότι είπε ότι είχαμε μια αρκετά σπαρακτική οπισθοδρόμηση στο ταξίδι μας για υιοθεσία», ήταν η ακριβής του δήλωση. «Δεν θα μπορούσε να το ξέρει αυτό ο Βανς, αλλά ίσως γι’ αυτό δεν θα έπρεπε να μιλάς για τα παιδιά άλλων ανθρώπων». H βουλευτής των Δημοκρατικών Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ δεν έχει παντρευτεί ακόμα στα 36 της χρόνια, ούτε έχει τεκνοποιήσει.

Αντιδράσεις δεν υπήρξαν μόνο από το περιβάλλον των Δημοκρατικών, αλλά και από εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές της Τέιλορ Σουίφτ. Η δημοφιλής καλλιτέχνιδα επίσης δεν έχει παιδιά, αλλά είναι γνωστός ότι φιλοξενεί και τρεις γάτες! Η Βρετανία συγγραφέας Κέιτλιν Μοράν έγραψε πολύ εύστοχα στο Χ ότι «είναι τολμηρό, για κάποιον που επιδιώκει ψήφο, να στοχοποιεί τις κυρίες χωρίς παιδιά με γάτες» όταν ο αρχηγός τους είναι η Τέιλορ Σουίφτ. Χιλιάδες άλλοι φίλοι της πόσταραν μια πολύ δημοφιλή φωτογραφία, όπου η Σουίφτ ποζάρει στο περιοδικό Time με τις τρεις γάτες της.

Η ευχή που δίνει η Άνιστον στον υποψήφιο αντιπρόεδρο των ΗΠΑ για την κόρη του.

Η Τζένιφερ Άνιστον είχε μοιραστεί την προσωπική της εμπειρία με τη δυσκολία της να γίνει μάνα. Το 2022 είχε τονίσει σε συνέντευξη του περιοδικού Allure ότι θα ήθελε κάποιος να της είχε πει να παγώσει τα ωάρια της. «Ήταν ένας δύσκολος δρόμος για μένα, ο δρόμος για την τεκνοποίηση», είχε πει. «Όλα αυτά τα χρόνια της προσμονής ήταν πραγματικά δύσκολα. Και δεν μπορείς να το ξεπεράσεις εύκολα όταν καταλαβαίνεις ότι το πλοίο έχει αποπλεύσει».