Σου έχει συμβεί ποτέ να μπει στον λογαριασμό σου ένα χρηματικό ποσό κατά λάθος; Κι αν ναι τι έκανες;

Την ίδια εμπειρία βίωσε και ένας εργαζόμενος στην Consorcio Industrial de Alimentos, έναν κολοσσό της Χιλής που δραστηριοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων. Πιο συγκεκριμένα, μια από τις πιο επικερδείς επιχειρήσεις της κοινοπραξίας είναι η εταιρεία αλλαντικών, που είναι μακράν η μεγαλύτερη της Χιλής με κέρδη άνω των 4,5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η συγκεκριμένη εταιρεία συνήθως απασχολούσε τα οικονομικά θέματα των media, αλλά το καλοκαίρι του 2022 ήρθε στη δημοσιότητα μια ιστορία που την αφορούσε και δεν είχε να κάνει με οικονομικά ρεκόρ.

Η εφημερίδα Diario Financiero δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο αποκαλυπτόταν πως ένας εργαζόμενος της εταιρείας, στη βάση της μισθολογικής πυραμίδας, είχε λάβει ως μισθό πολύ παραπάνω από όσα αμειβόταν.

Για την ακρίβεια, είχε πάρει 330 φορές τον μισθό του.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε μηνιαίο μισθό 486 ευρώ. Στον τραπεζικό του λογαριασμό είδε να μπαίνουν 160.498 ευρώ.

Όχι κι άσχημα, ε;

Η ενημέρωση για το λάθος και η εξαφάνιση

Ο υπάλληλος έσπευσε να ενημερώσει τον βοηθό μάνατζερ του υποκαταστήματος στο οποίο εργαζόταν για το τεράστιο λάθος. Εκείνος με τη σειρά του έστειλε memo στο HR της εταιρείας. Αποκαλύφθηκε πως ο υπεύθυνος πληρωμών δεν είχε αντιληφθεί το λάθος του.

Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη αν η εταιρεία ήθελε να δώσει κάποιο bonus στον εργαζόμενο για την ευσυνειδησία του, ωστόσο τού ζήτησε να δώσει στην τράπεζα που διατηρεί το λογαριασμό του εντολή επιστροφής των χρημάτων.

«Το επόμενο πρωί» τους απάντησε.

Όταν δεν είδαν καμία κίνηση, το επόμενο πρωί, οι άνθρωποι της εταιρείας τον εντόπισαν έπειτα από δεκάδες κλήσεις και μηνύματα. Ο υπάλληλος τους υποσχέθηκε πως θα τακτοποιούσε το ζήτημα άμεσα.

Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που οι άνθρωποι της εταιρείας μίλησαν μαζί του.
Απέδειξε πως δεν είχε πάθει κάποιο κακό όταν κάποιες ημέρες αργότερα η εταιρεία έλαβε δια του νομικού του εκπροσώπου το χαρτί της παραίτησής του.

Εσύ τι θα έκανες στη θέση του;