High season. Βαβούρα, κόσμος πολύς και μια δυσκολία σε όλα, από το να βρεις (φτηνό) δωμάτιο μέχρι να πρέπει να κλείσεις τραπέζι για να φας τυρόπιτα, που λέει ο λόγος. Αλλά δεν είναι για όλα αυτά που ο Άρης Πορτοσάλτε προτρέπει τον Έλληνα να μην πάρει τότε την άδειά του. Όχι. Δεν μας έχει συνηθίσει άλλωστε σε τέτοιες ευαισθησίες.

Το κίνητρό του ήταν ένα ξεκάθαρο «όλα για τον τουρίστα». Ώστε ξένοι λοιπόν στην ίδια μας τη χώρα. Για τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ αυτή είναι μια θυσία που πρέπει εκούσια να κάνουμε για το καλό του τόπου.  Ιδού πώς εξέφρασε τη σκέψη του:

«Μπάνια του λαού δεν πρέπει να γίνονται μόνο από τις 15 Ιουλίου ως τις 30 Αυγούστου. Αν θέλουμε ο τουρισμός να μας φέρνει 20+ δισ. ευρώ στον τόπο θα πρέπει εμείς, οι κάτοικοι αυτού του τόπου, να υποχωρούμε έναντι των τουριστών. Γιατί; Γιατί δεν χωράμε…»

Θα μπορούσε κάποιος να τον ρωτήσει τι προτείνει να γίνει με τις οικογένειες που έχουν μικρά παιδιά και πάνε διακοπές αυτήν την περίοδο ακριβώς επειδή τότε δεν έχουν σχολείο.

Θα μπορούσε επίσης κάποιος να του πει πολλές εταιρείες στην Ελλάδα δίνουν υποχρεωτικά άδεια στους εργαζομένους τους εκείνη την περίοδο διότι τότε κλείνουν.

Θα μπορούσε επίσης κάποιος να του πει πως το πότε θα αποφασίσει ο καθένας να πάρει λίγες μέρες off για να ξελαμπικάρει είναι στην πραγματικότητα και μόνο, αποκλειστικά και μόνο δικό του ζήτημα.

Γενικώς πολλά θα μπορούσε να του πει κανείς, με κυριότερο πως δεν του πέφτει λόγος πότε θα πάμε διακοπές. Αλλά έτσι όπως ο ίδιος το έθεσε, είμαστε περίεργοι πια να δούμε πότε θα κάνει χρήση της θερινής του άδειας. Θα δώσει άραγε πρώτος το καλό παράδειγμα;  

Δες το βίντεο με την επίμαχη ατάκα του Άρη Πορτοσάλτε: