Αχ, Φλωρεντία. Η πόλη της Αναγέννησης, το στολίδι της Τοσκάνης. Γεμάτη πράγματα να δεις, γεμάτη πράγματα να κάνεις. Δύο τουρίστριες πάντως, άγνωστο από πού ορμώμενες, ερμήνευσαν διαφορετικά το πάθος που προκαλεί η ιταλική πόλη στον επισκέπτη της.

Αυτό που τους «κάψωσε» ήταν το άγαλμα του Βάκχου του Giambologna. Πρώτα η μία και μετά η άλλη, έβγαλαν φωτογραφίες προσποιούμενες πως έχουν σεξουαλικές περιπτύξεις με το άγαλμα.

Τουρίστριες προσποιήθηκαν πως έκαναν σεξ με άγαλμα στη Φλωρεντία και οι ντόπιοι είναι έξαλλοι μαζί τους

Ουσία είναι πως οι ντόπιοι δεν είδαν τίποτα το αστείο σε όλο αυτό. Ίσα ίσα το αντιμετώπισαν ως μια μεγάλη ασέβεια προς την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης τους ενώ δόθηκε παράλληλα η αφορμή για να ανοίξει ξανά η συζήτηση για τις συνέπειες του υπερτουρισμού.

«Πρέπει να εφαρμόσουμε το “μοντέλο της Σιγκαπούρης”: αυστηροί έλεγχοι, πολύ υψηλά πρόστιμα, μηδενική ανοχή», δήλωσε η Πατρίσια Ασπρόνι, από μια οργάνωση υπεράσπισης και προώθησης πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης.

Τουρίστριες προσποιήθηκαν πως έκαναν σεξ με άγαλμα στη Φλωρεντία και οι ντόπιοι είναι έξαλλοι μαζί τους

 «Θα πρέπει να αναγκάσουμε τους τουρίστες να περνούν από τεστ για τη Φλωρεντία πριν πατήσουν το πόδι τους στην πόλη», έγραψε κάποιος στα social media, ενώ δεν έλειψαν αυτοί που ζήτησαν να φυλακιστούν οι τουρίστριες γι’ αυτό που έκαναν στο (καημένο το) άγαλμα. Είναι σέξι (προορισμός) η Φλωρεντία, προφανώς, αλλά σίγουρα όχι με αυτόν τον τρόπο.