Τις προάλλες ένας τουρίστας ανέβασε στο Reddit μια φωτογραφία με μια σπανακόπιτα, έναν φρέντο και ένα πακέτο τσιγάρα λέγοντας πως τρώει πρωινό σαν Έλληνας. Πολύ καλή προσπάθεια, του το πιστώνουμε. Φαίνεται μάλιστα πως κάτι σαν trend έχει δημιουργηθεί στα social media με ξένους που μυούνται στο Greek breakfast, στις διάφορες μορφές του.

Το είδαμε και σε λογαριασμό μιας Αμερικανίδας από την Ατλάντα, που τον τελευταίο καιρό, καθώς καταλάβαμε βλέποντας το προφίλ της στο TikTok, μένει μόνιμα στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό ανεβάζει διάφορα βίντεο με πράγματα που μαθαίνει ζώντας στα μέρη μας.

Ένα από αυτά ήταν το πιο ελληνικό (και πιο καλοκαιρινό, ενδεχομένως) από όλα τα πρωινά, κακά τα ψέματα. Τυρόπιτα και Milko. Μας έχασε κάπως όταν πήγε να κάνει μια τρόπον τινά «παπάρα» με το σοκολατούχο ρόφημα και το «χρυσό θησαυρό» των φούρνων της πατρίδας μας, αλλά ΟΚ, δεν περιμέναμε με τη μία να είναι «αστέρι» σε κάτι που εμείς κάνουμε από τα μικράτα μας.

Σε κάθε περίπτωση και για το καλό της, ελπίζουμε να ήταν κοντά σε τουαλέτα όσο γύριζε το εν λόγω βίντεο – την είχαν προειδοποιήσει να το… δοκιμάσει σπίτι. Καθώς καλά ξέρουμε, αυτός ο εκρηκτικός συνδυασμός γεύσης δεν έχει περάσει τυχαία στη σφαίρα του καλτ ως προς τις επίσης εκρηκτικές συνέπειες που έχει στο γαστρεντερικό μας σύστημα…

Δες το βίντεο με την Αμερικανίδα κοπέλα που μυείται στο τυρόπιτα + Milko:

@salua.efford

Replying to @user2266777524270 Trying the highly requested Milko and τυρόπιτα 🫠 #greeksnacks #greeksnack #greekfood #greekfoodtok #greekfoodie #tryingsnacksfromaroundtheworld #ελλάδα #σνακ #greekmukbang #sklavenitis #σκλαβενιτης #ioannina #ιωάννινα #τυρόπιτα #snack #snacks #foodcombo #weirdfoodcombos

♬ original sound – Salua Efford