Εκεί στα τέλη των 90s, όσοι το ‘δαν δεν το ξέχασαν ποτέ, είχε βγει μια καλτ ταινία επιστημονικής φαντασίας στα μέρη μας: Η επίθεση του γιγαντιαίου μουσακά, λεγόταν. Κάπως έτσι θα πρέπει να ένιωσε μια τουρίστρια στην Σαντορίνη. Σαν να της επιτίθεται ένας… μουσακάς – τέρας!

Η γυναίκα, καταπώς κατήγγειλε η ίδια, χρεώθηκε με 33 ευρώ για ένα πιάτο μουσακά σε επίσκεψή της σε εστιατόριο του νησιού. Δεν είπε ποιο ήταν το μαγαζί, ούτε ανέβασε την απόδειξη ως ντοκουμέντο, και αυτό, όσο να το πεις, αδυνατίζει την αξιοπιστία των όσων μεταφέρει.

Αλλά αν το πάρουμε ως δεδομένο, τότε κατανοούμε πως τα πράγματα έχουν ξεφύγει για τα καλά. ΟΚ, η Σαντορίνη δεν απευθύνεται πλέον στο μέσο τουρίστα, και πάλι όμως, το εν λόγω ποσό συνιστά πρόκληση και δεν βασίζεται σε καμιά λογική.

Στην καταγγελία που έκανε η γυναίκα στο cycladeslive.gr αναφέρει: «Μια μερίδα μουσακά μας την χρέωσαν 33 ολόκληρα ευρώ! Το διανοείστε; Ένα κομμάτι μια σταλιά 33 ευρώ. Κι όταν ρώτησα γιατί τόσο ακριβά ρε παιδιά, ξέρετε τι απάντηση πήρα; Ότι εδώ είναι Σαντορίνη και τι περίμενα…».

Με τέτοια φαινόμενα ή εικόνες όπως αυτές που είδαμε τις προάλλες στον Μπράλο, στην Κρήτη, μην μας κάνει εντύπωση αν μελλοντικά αναρωτιόμαστε τι πήγε στραβά στη βαριά βιομηχανία της χώρας μας, ήτοι τον τουρισμό.