Τζίμι Ντόναλντσον. Γνωστός και ως MrBeast ή ο Νο1 YouTuber στον κόσμο με 261 εκατ. συνδρομητές την ώρα που γράφονταν τούτες οι γραμμές. Οι ιδέες του είναι ασυνήθιστες, ακροβατούν ανάμεσα στην πρόκληση και στο ιδιοφυές.

Τέτοια ήταν και το να κλείσει 2 εντελώς αγνώστους μεταξύ τους, έναν άνδρα και μια γυναίκα, σε ένα δωμάτιο για 100 ημέρες. Δύο κρεβάτια, καθόλου παράθυρα, ένα μπάνιο και… το (μη) ταξίδι ξεκινάει.

Εδώ συχνά δεν αντέχεις να… αναπνέεις τον ίδιο αέρα με τους δικούς σου ανθρώπους, που ξέρεις και τα χούγια τους. Σκέψου τώρα, που όλα ήταν tabula rasa, άγραφο χαρτί δηλαδή. Το όποιο σενάριο γραφόταν θα ‘ταν παντελώς από το μηδέν.

MrBeast

Πώς πήγε το concept αυτό του MrBeast – To εντελώς απρόσμενο φινάλε

Ένα πείραμα ψυχολογικό; Θα το θέταμε έτσι, σίγουρα ναι. Πολλοί ενοχλήθηκαν από αυτήν του την ιδέα, θεώρησαν πως ξεπέρασε τα αποδεκτά όρια. Δεν είναι πάντως πως ο MrBeast κινούταν μακριά από αυτά τόσο καιρό, ως και Squid Game δικό του έχει φτιάξει…

«Αν οι δυο σας μπορέσετε να επιβιώσετε τις επόμενες 100 ημέρες εδώ μέσα, θα σας δώσω μισό εκατομμύριο δολάρια από αυτό εδώ το θησαυροφυλάκιο. Αλλά αν ένας από εσάς φύγει πριν περάσουν οι 100 ημέρες – δεν θα πάρετε τίποτα και οι δύο», έλεγε η περιγραφή που έδωσε ο MrBeast στους 2 συμμετέχοντες στο «παιχνίδι» του, ονόματι Σούζι και Μπέιλι.

Πώς πήγε αυτό στην πράξη; Μάλλον smooth. Έτυχε και οι δύο να είναι συνεργάσιμοι και μάλλον πράοι χαρακτήρες οπότε ξεπέρασαν τους σκοπέλους και τις παγίδες που τους έβαλε στην πορεία ο MrBeast για να το κάνει πιο σκαμπρόζικο, πιο ενδιαφέρον.

Όπως στο φινάλε όταν έκανε στον καθένα ξεχωριστά μια μυστική πρόταση: Είτε να μείνουν στην αρχική συμφωνία και να μοιραστούν τα λεφτά, είτε να τα κλέψουν για τον εαυτό τους. Αυτό που δεν τους είπε είναι πως αν έστω κι ένας από τους δύο επέλεγε το 2ο ενδεχόμενο, τότε θα έμεναν αμφότεροι στον άσο και θα το είχαν περάσει όλο αυτά τσάμπα. Για καλή τους τύχη ή απλά επειδή είχαν δεθεί 100 μέρες ο ένας με τον άλλον, δεν δελεάστηκαν από την πονηρή πρόταση.

Και έγιναν έτσι πλουσιότεροι κατά κοντά 360 χιλ. δολάρια ή 180 χιλ. δολάρια ο καθένας, είχαν χαλάσει μέρος της κάβας όλες τις προηγούμενες ημέρες αγοράζοντας διάφορα αγαθά που τους πρότεινε ο MrBeast, υλικά (όπως μηχανή καφέ) ή ψυχικά (επικοινωνία με τον έξω κόσμο).

Μήπως τελικά ήταν πολύ εύκολη η διαδικασία; Κάποιος, στο YouTube, πρότεινε μια ιδέα για να το κάνει πιο… άγριο ο MrBeast αν κάνει ποτέ κάτι παρόμοιο ως concept, μελλοντικά: «Φανταστείτε να επαναλάβετε αυτή την δοκιμασία αλλά να αυξήσετε τη θερμότητα στο δωμάτιο για να προκαλέσετε ιδρώτα και να αντικαταστήσετε τα τρόφιμα με φασόλια και άλλα τρόφιμα που προκαλούν αέρια». Συγνώμη, αλλά σε τέτοιο περίπτωση θα πρέπει να παρέμβουν οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αυτό θα ήταν βασανιστήρια όχι «φάση στο YouTube»…