Το σουβλάκι τελειώνει σε «-άκι», κατάληξη που όπως η γραμματική μας δίδαξε, χρησιμοποιείται για να καταδείξει κάτι μικρό στο μέγεθος. Με αυτό ως γνώση, βρισκόμαστε προ ενός μεγάλου (είδατε τι κάναμε εδώ;) προβλήματος: Μπορούμε να αποκαλέσουμε «σουβλάκι» αυτό το… θηρίο που έφτιαξε ψητοπωλείο στο Νέο Ηράκλειο; Μα αυτός είναι ο «Κινγκ Κονγκ των τυλιχτών»!

Το κρέας, τις πατάτες, τις ντομάτες και τα κρεμμύδια «ντύνουν» σφιχτά 4 πίτες για να φτιάξουν ένα πιτόγυρο που ζυγίζει από 4-6 κιλά, ανάλογα κάθε φορά πώς θα κάτσει η φάση, δεν γίνεται να βγαίνει πάντα το ίδιο, χειροποίητο είναι.

Κι επειδή στις μέρες μας όλα είναι θέμα promotion, ο ιδιοκτήτης σκέφτηκε έναν ωραίο τρόπο για να τραβήξει κι άλλο το ενδιαφέρον προς το μέρος του μαγαζιού του: Δίνει δώρο ένα iphone 15 σε όποιον καταφέρει να φάει ολόκληρο αυτό το σουβλάκι (ΟΚ, σουβλακάρα)! Διαγωνισμό που επικοινώνησε μέσα TikTok αρχικά και εν συνεχεία μέσω της τηλεόρασης.

Δες το βίντεο που ανέβασε το σουβλατζίδικο του Νέου Ηράκλειου στο TikTok

@gyropoleion

#fy #foryougamw #gyros #foryou #viral

♬ LIGHT MESSY CLEAR SOUND – Light

«Ζυγίζει περίπου 4-6 κιλά, αναλόγως. Ο διαγωνισμός είναι 20 λεπτά, ο κάθε άνθρωπος που θέλει να το δοκιμάσει αυτό, για να διεκδικήσει ένα iphone 15. Μέχρι τώρα έχουν έρθει μας έχουν πάρει πάρα πολλά τηλέφωνα. Απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδος. Έχουν έρθει, το έχουν δοκιμάσει αλλά δυστυχώς δεν τα έχουν καταφέρει. Οπότε αναμένουμε τους πιο τολμηρούς μας πελάτες, εμείς φημιζόμαστε ότι φτιάχνουμε τα πιο μεγάλα σουβλάκια εδώ στο Νέο Ηράκλειο», ανέφερε ο άνθρωπος που τα φτιάχνει στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Αν έχεις (πολύ) γερό στομάχι, χρειάζεσαι κινητό και κυρίως το λέει η καρδούλα σου, ξέρεις τι πρέπει να (δοκιμάσεις να) κάνεις… Καλή σου τύχη.