Οι Rotting Christ είναι του Σατανά; Δεν το φώναξε η Ελένη Λουκά, αν και θα μπορούσε, βεβαίως. To είπε εμμέσως πλην σαφώς ο Μητροπολίτης Ξάνθης (και Περιθεωρίου, δεν ξέρουμε τι είναι αυτό, όμως έτσι είναι ο πλήρης τίτλος του και οφείλουμε για τους τύπους να το προσθέσουμε). Απαιτώντας να μην γίνει το προγραμματισμένο live στην ακριτική πόλη (του), το Σάββατο που μας πέρασε (6/4), από τον frontman της μπάντας, Σάκη Τόλη. Που κάνει περιοδεία στο πλαίσιο της προώθησης του πρώτου του προσωπικού δίσκου.

Παρά τις προσπάθειες που έκανε για ακύρωση, ο Χριστιανός δεν είδε (άγιο) φως, καθώς η συναυλία πραγματοποιήθηκε κανονικά. Κάπως έτσι, αναρωτηθήκαμε ξανά πώς ορισμένοι πιστεύουν ακόμα πως μπορεί να λογοκρίνουν εν ετει 2024 μ. Χ. κάτι που δεν τους αρέσει ή δεν τους ταιριάζει. Επίσης, πώς γίνεται να νομίζουν πως μια black metal συναυλία είναι ικανή να γεμίσει την πόλη τους με μικρά διαβολάκια που θα διαφθείρουν τη χριστιανική νεολαία ή κάτι παρόμοιο.

Πιστοί, ωστόσο, στο δημοσιογραφικό μας καθήκον να δίνουμε βήμα σε όλους, παραθέτουμε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης (και Περιθεωρίου):

«Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, ενημερώνει τους πιστούς Χριστιανούς για τις ενέργειές του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας κ.κ. Παντελεήμονος σχετικά με την πρόσφατη μουσική εκδήλωση των SAKIS, TOLIS +613, οι οποίοι συμμετέχουν και στο συγκρότημα Rotting Christ, που έλαβε χώρα στην επιχείρηση «ΜΙΣΙΡΛΟΥ».

Ο Σεβασμιώτατος εγκαίρως κάλεσε στο γραφείο τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης και ζήτησε την ματαίωση της εν λόγω εκδηλώσεως, διότι αποτελεί βλασφημία της πίστεως, και μάλιστα απέστειλε και σχετική επιστολή επί το επισημότερον. H εκδήλωση δυστυχώς πραγματοποιήθηκε».

Οι Rotting Christ τα έχουν ζήσει πολλές φορές….

Μια ή άλλη, θυμηθήκαμε το μπλόκο που είχε βάλει πριν από λίγα χρόνια ο δήμος της Πάτρας σε συναυλία των Rotting Christ – είχε ξεσπάσει μέγας ντόρος τότε για τη λογοκρισία. ‘Η την άλλοτε σύλληψη στη Γεωργία, των μελών της θρυλικής ελληνικής μέταλ μπάντας με την αξιοθαύμαστη διεθνή καριέρα επειδή θεωρήθηκαν ύποπτοι για… σατανιστές και τρομοκράτες. Ο σκοταδισμός άλλωστε δεν έχει πατρίδα.