Είσαι από εκείνους τους τύπους που χωρίς τη βοήθεια του κορέκτορα κάνεις τους άλλους να μένουν με το στόμα ανοιχτό, και δεν το εννοούμε καθόλου θετικά, με αυτά που γράφεις; Έχεις τσακωθεί με την ορθογραφία, αλλά θες να συμφιλιωθείς επιτέλους μαζί της; Είσαι, πολύ απλά, άνθρωπος που θες συνεχώς να μαθαίνεις νέα πράγματα, ένα «γηράσκω αεί διδασκόμενο» πνεύμα;
Ένας λογαριασμός στο Instagram («βγαίνει» και σε Facebook) είναι εκεί για σένα, ένας «ηλεκτρονικός» δάσκαλος. Δασκάλα, πιο σωστά. Η Χριστίνα, η Φιλολογιστίνα, με το όνομα και τη χάρη!
Μέσω του λογαριασμού της (Philologist_ina) μας βοηθάει να βελτιώσουμε τα ελληνικά μας, να μάθουμε επίσης τι σημαίνουν διάφορα πράγματα που ακούμε και ντρεπόμασταν (ή βαριόμασταν) να κάτσουμε να ψάξουμε για να μάθουμε τι σημαίνουν.
Με πολύ έξυπνο τρόπο, με to the point βίντεο και εμπνευσμένα εικαστικά, κάνει το μάθημα μια πολύ ευχάριστη υπόθεση, δηλαδή άμα ήταν έτσι η εκπαίδευση γυρνάγαμε και στο σχολείο – αλήθεια.
Αξιοποιώντας τεχνολογικά μέσα, όπως βίντεο, φωτογραφίες και λεξιλογικά κουίζ, η (εξ αποστάσεως) μάθηση μοιάζει πιο διασκεδαστική. Έρχεται (πιο) φυσικά, σου μένει πιο εύκολα, εντυπώνεται δηλαδή και γίνεται εν τέλει γνώση.
Η «παπαγαλία» μπορεί να γίνει από όλους. Το να καταφέρεις όμως αυτό που μαθαίνεις να γίνει κτήμα σου, κάτι που θα σε ακολουθεί για μια ζωή, αυτό είναι το ωραίο, αυτό είναι το σωστό, αυτό είναι το ζητούμενο.
Υπάρχει επίσης μια καλλιτεχνική «εσάνς» στο πώς γίνεται η όλη διαδικασία από την Philologist_ina, κάτι που προσθέτει πολύ στο γενικό σύνολο. Για όποιον θέλει να τα βλέπει και ακόμα περισσότερο «μαζεμένα» τα πράγματα, υπάρχει και site, πλήρως ενημερωμένο και λειτουργικό.