Αυτή τη φορά δεν της ξέφυγε ένα «κατάντια» κατά το περίφημο απόσπασμα από παλιότερο βίντεο που έγινε viral και meme. Όχι πως χρειαζόταν. Όλα όσα είπε η Ράνια Τζίμα, κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων του MEGA, αυτό ακριβώς υποδήλωναν. Απλώς (το εξέφρασε) με άλλα λόγια. Αδυνατώντας και αυτή να αντιληφθεί πώς γίνεται να αντιμετωπίζουν οι υψηλά ιστάμενοι του κλήρου το ζήτημα όχι μόνο της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, αλλά γενικώς της ομοφυλοφιλίας, με όρους μεσαίωνα.

Συγκεκριμένα, σε ζωντανή σύνδεση, μια δημοσιογράφος έδωσε στοιχεία από το κείμενο που θα μοιραστεί στις εκκλησίες της χώρας για να διαβαστεί στην προσεχή Κυριακάτικη λειτουργία (4/2) στους πιστούς. Ιδού τι ανάφερε στο ρεπορτάζ της:

«Αυτό που μαθαίνουμε για το πλαίσιο αυτής της επιστολής είναι ότι δεν θα είναι ο λόγος της καταγγελτικός, δεν θα είναι αφοριστικός, θα είναι γραμμένη σε απλή γλώσσα, θα απευθύνεται στον λαό, θα αναφέρεται τι είναι ο χριστιανικός γάμος και η οικογένεια για την εκκλησία, ποιες θα είναι οι συνέπειες του γάμου των ομοφύλων, δηλαδή πώς θα απειληθεί η κοινωνική συνοχή, πράγματα που ακούσαμε και στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας. Επίσης, θα αναφέρεται ότι είναι παρέκκλιση η ομοφυλοφιλία και θα καλούνται οι ομοφυλόφιλοι να στραφούν στην Εκκλησία για τη θεραπεία τους».

Ήταν αδύνατον (ειδικά) η Ράνια Τζίμα να μείνει απαθής σε αυτό που άκουσε. Φημίζεται άλλωστε για το αντίθετο. Πως έχει δηλαδή το θάρρος της γνώμης της και δεν φοβάται να «λερωθεί» λέγοντας τι νιώθει και τι πιστεύει.  

«Τι θεραπεία; Τι εννοούν θεραπεία; Ποιος θα θεραπεύει;» είπε η παρουσιάστρια του δελτίου, εκφράζοντας την ειλικρινή απορία κάθε υγιώς σκεπτόμενου ανθρώπου. Όταν ο Γιάννης Πρετεντέρης έδειξε να θέλει να προσπεράσει το θέμα, η Ράνια Τζίμα επέμεινε: «Σε βλέπω, έχεις μια κατανόηση στην έννοια της θεραπείας…».

Γεννήθηκαν υποψίες πως θα «έχουνε beef» για να δανειστούμε μια ακόμη viral ατάκα της παρουσιάστριας, τελικά αποδείχθηκε… false alarm. Και ο ίδιος ο Πρετεντέρης είπε αμέσως μετά το αυτονόητο, πως προσπαθεί δηλαδή να μην βάλει τα γέλια με αυτά που ακούει. Με τη Ράνια Τζίμα να μονολογεί δίπλα του: «Μα τι θεραπεία; «Με χάπι; Με σιρόπι;». Έλα μου ντε…