Ο νόμος του Μέρφι λέει πως «όταν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει» και στην περίπτωση του 54χρονου άνδρα, πήγε. Και η αλήθεια είναι πως όταν πρόκειται για κατσαρίδα, είναι πιο πιθανό να καταρρεύσει το σύμπαν, παρά να μας αφήσει χρόνους αυτή. Αυτό σίγουρα το υιοθετεί και ο Ιάπωνας που ζει στην πόλη Κουμαμότο, που έκανε το λάθος να τα βάλει με μία κατσαρίδα. Άνιση μάχη, αδερφέ.

Ο άντρας όταν αντιλήφθηκε πως κόβει βόλτες στο σαλόνι του μια κατσαρίδα, αποφάσισε να ρίξει κατσαριδοκτόνο για να την εξοντώσει. Απλώς δεν φάνηκε πολύ ψύχραιμος και το έριξε όλο. Το αποτέλεσμα ήταν να σημειωθεί έκρηξη στο διαμέρισμά του, προκαλώντας υλικές ζημιές, αλλά και τραυματίζοντας τον εαυτό του. 

Σύμφωνα με την έρευνα της πυροσβεστικής, η έκρηξη προκλήθηκε όταν το εντομοκτόνο ακούμπησε σε μια θερμαντική συσκευή που είχε ο άνδρας. Άγνωστο παραμένει αν η κατσαρίδα επέζησε, αν και κάτι μας λέει πως τα κατάφερε μια χαρά. 

Πάντως, το ρεκόρ της απόλυτης καταστροφής ανήκει δικαιωματικά σε μια γυναίκα από το Σινσινάτι, η οποία, το 2017, επιχείρησε να κάψει ζωντανούς κοριούς στο κρεβάτι της, με αποτέλεσμα η φλόγα, σε συνδυασμό με το αλκοόλ που χρησιμοποίησε, να προκαλέσει πυρκαγιά και το σπίτι να καεί ολοσχερώς.