Οι προφητείες του Νοστράδαμου, του Γάλλου φιλόσοφου του 16ου αιώνα, είναι από αυτές που δεν πιστεύει κανείς, αλλά όλοι ρίχνουν μια ματιά. Είναι ξεκάθαρα ο εφευρέτης του clickbait. Έχει γράψει 6338 προφητείες και λίγο πολύ ξέρει τι θα γίνει μέχρι το 3797. Βέβαια, έτσι όπως προχωρά ο κόσμος, δεν χρειάζεται να έχεις ιδιαίτερο χάρισμα για να σκεφτείς ότι όλα είναι πιθανά πια. 

Ο Νοστράδαμος, παραδοσιακά γίνεται trend τέτοια περίοδο, μιας και αποκαλύπτονται προβλέψεις για την επόμενη χρονιά. Το γεγονός ότι έπεσε μέσα στην άνοδο του Αδόφλου Χίτλερ, στην δολοφονία του J.F Kennedy, ακόμα και στην 11η Σεπτεμβρίου, τον έχουν κάνει να έχει ένα κάποιο πιστό κοινό. Τι μας περιμένει το 2024, όμως; 

Το 2024 θα ξεκινήσει δυναμικά. Μην βαρεθούμε σαν ανθρωπότητα, δηλαδή. Και συγκεκριμένα με πολεμικές συγκρούσεις στην Ασία. Μια σύγκρουση με έναν «κόκκινο αντίπαλο», την οποία οι μελετητές όπως ο Mario Reading, συγγραφέας του βιβλίου «Οι προφητείες του Νοστράδαμου», ερμηνεύουν ως μια συγκαλυμμένη αναφορά στην Κίνα. Γίνεται και μια αναφορά του «μεγάλου Ωκεανού με φόβο», που έχει οδηγήσει σε εικασίες για μια πιθανή αντιπαράθεση στην οποία θα συμμετέχουν χώρες του ΝΑΤΟ, εγείροντας φόβους για στρατιωτική κλιμάκωση ή ακόμη και πόλεμο.

Προχωράμε εξίσου δυναμικά, με καταστροφικά φυσικά φαινόμενα που ήδη έχουμε πάρει μια γεύση από αυτά. Στις προφητείες του Νοστράδραμου περιλαμβάνονται μεγάλες πλημμύρες, ένα τσουνάμι και πείνα. Παγκόσμια πείνα. Εδώ να αναφέρουμε πως η κλιματική αλλαγή και οι συνεχείς προειδοποιήσεις των επιστημόνων έχουν ήδη χτυπήσει πολλάκις το καμπανάκι του κινδύνου και τις συνέπειες που με μαθηματική ακρίβεια θα συναντήσουμε μπροστά μας, επομένως δεν χρειάζονται προφητείες. Είναι δεδομένο πως θα έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα. 

Ο Νοστράδαμος για το 2024 κάνει λόγο, επίσης, για τεχνολογικά θαύματα, για «ρηξικέλευθες προόδους» στην ιατρική, ειδικά στον τομέα της μεταμόσχευσης οργάνων. 

Στο μεταξύ, στα δεινά της ανθρωπότητας θα προστεθεί, σύμφωνα με τον ίδιο, και η παραίτηση του Βασιλιά Καρόλου Γ’. Ίσα που πρόλαβε, δηλαδή, να χαρεί τη θέση. Ο Νοστράδαμος γράφει πως τόσο ο ίδιος, όσο και η Καμίλα, θα δεχθούν έντονες και συνεχείς επιθέσεις που θα τους αναγκάσουν να φύγουν με ελαφρά βηματάκια. Κάπως έτσι θα κλονιστεί η βρετανική μοναρχία. Χαρά που θα πάρει ο Ουίλιαμ…

Κλείνοντας, ο Νοστράδαμος κάνει λόγο και για αλλαγή στην ηγεσία του Βατικανού, αφού ο Πάπας Φραγκίσκος είναι πια σε προχωρημένη ηλικία. Στις προφητείες αναφέρεται σε εκλογή νέου ποντίφικα και περιγράφει, μάλιστα, τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.