Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτό το σημείο: Να υιοθετούμε στην καθημερινότητά μας όσες περισσότερες υγιεινές συνήθειες μπορούμε. Αν βέβαια το καταφέρνουμε ή όχι είναι μια άλλη ιστορία. Έχουν περάσει κατά καιρούς από τα μάτια μας πολλά κείμενα, εμπεριστατωμένα ή μη, για τα tips που πρέπει να ακολουθήσουμε για να χάσουμε κιλά, να παραμείνουμε νέοι και ούτω καθεξής. Αλλά παιδιά, στο τέλος της ημέρας, το να ζούμε όπως θέλουμε ίσως είναι το καλύτερο μυστικό. 

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε με απλά λόγια η διάσημη σχεδιάστρια μόδας, Vera Wang, που πρόσφατα έκλεισε τα 74. Ζωή να ‘χει. Αν της έδιναν 1 ευρώ κάθε φορά που τη ρωτάνε πώς διατηρείται σε αυτή την εξαιρετική φόρμα και πώς κρατάει αυτή τη νιότη στο πρόσωπό της, θα ήταν δισεκατομμυριούχος τώρα. 

Έτσι αυτή τη φορά έδωσε την απάντηση που ενδόμυχα όλοι θέλουμε να ακούσουμε, σαν ένα παρηγορητικό πατ-πατ στην πλατούλα, για κάθε στιγμή που νιώθουμε τύψεις και ενοχές για αυτό το ένα μπέργκερ ή για το επιπλέον ποτό. 

Η Vera Wang αποκάλυψε λοιπόν στο γκαλά DKMS στη Νέα Υόρκη πως δεν στερεί τίποτα από τον εαυτό της, αλλά φυσικά και κάνει φουλ γυμναστική. Μην το παραβλέπουμε αυτό. «Οπωδήποτε τρώω McDonald’s» είπε αρχικά και πρόσθεσε πως είναι μια συνήθειά της να παραγγέλνει από εκεί κάθε μέρα για δύο εβδομάδες και μετά να το αλλάζει. Βέβαια τα McDonald’s δεν είναι η μοναδική της αγάπη, καθώς και λατρεύει ακόμα μια διατροφική έκρηξη θερμίδων, τα ντόνατς.

«Μου αρέσουν επίσης τα ντόνατ. Θέλω να είναι γεμάτο κρέμα και επικαλυμμένο με ζάχαρη. Είναι σαν ζελέ ντόνατ, αλλά μέσα έχει κρέμα. Κρέμα βανίλιας. Μου αρέσει επίσης, το ροζ με την τρούφα», ήταν τα λόγια της Vera Wang.

Προφανώς βέβαια αυτές οι συνήθειες δεν είναι υγιεινές, αλλά όλα θέλουν την ισορροπία τους. Η σχεδιάστρια μόδας εξήγησε πως διατηρείται νέα και εξαιτίας της σκληρής δουλειάς. «Η δουλειά σε ερεθίζει. Το να είσαι απασχολημένος είναι το καλύτερο αντίδοτο στη γήρανση».