Όπως θα έχεις καταλάβει, αυτή η Δευτέρα δεν έχει εξελιχθεί καθόλου καλά, λόγω των μεγάλων πυρκαγιών που μαίνονται σε Λουτράκι, αλλά και στον Κουβαρά, με την Σαρωνίδα και την Ανάβυσσο να κινδυνεύουν. Ειδικά για την κατάσταση στον Κουβαρά (είχαμε γράψει εδώ). Η αφόρητη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες και ο δυνατός αέρας είχαν δημιουργήσει πολύ δύσκολες καθώς ήταν υψηλός ο βαθμός επικινδυνότητας για την εκδήλωσης πυρκαγιάς, με τις δυσοίωνες προβλέψεις να επιβεβαιώνονται από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, όταν και ξέσπασαν οι πρώτες εστίες σε Κόρινθο, Ανατολική Αττική, αλλά τη Βοιωτία. Ήδη μάλιστα έχουν εκκενωθεί πολλοί οικισμοί.

Παρόλα αυτά, ο Ελληναράς δεν πτοείται και θα αναδείξει τον «αυθεντικό» του εαυτό, ακόμα και στις πιο ακατάλληλες στιγμές. Και όταν λέμε «Ελληναράς», άφθονα παραδείγματα βρίσκουμε στο χώρο του Real Estate και σε πολλούς (μικρο)ιδιοκτήτες που πιστεύουν ότι είναι νέοι ξενοδόχοι και «παίζουν» Airbnb με το χρέπι διαμέρισμα που κληρονόμησαν.

 Μια τέτοια περίπτωση εντοπίσαμε στον αγαπημένο group «ΞΕΣΠΙΤΟΓΑΤΟΣ», όπου δημοσιεύτηκε ανάρτηση που ανέβηκε στην ομάδα Airbnb Greece – Greek Hosts. Τη βλέπεις στην παρακάτω φωτό.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο νέος «ξενοδόχος»:

Καλησπέρα σε όλους. Έχω σοβαρό πρόβλημα. Έχει ξεσπάσει πυρκαγιά στις γύρω περιοχές της Σαρωνίδας κάτι το οποίο κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική για τους guests. Οι guests αποχώρησαν. Τι προβλέπεται και τι θεωρείτε σωστό; Επιστροφή χρημάτων; Θα ζημιωθώ εγώ ή απλά είναι άτυχος ο guest καθώς δεν ευθύνομαι για πυρκαγιές που τυγχαίνουν σε γύρω περιοχές. Θα ήθελα τη γνώμη σας με σκοπό να βοηθήσετε.

Προφανώς και δεν πρέπει να τους αφήσει να φύγουν. Ας τους προμηθεύσει με μάσκες οξυγόνου και να τους χρεώσει έξτρα για την αυθεντική εμπειρία.