Οι γιατροί στο νοσοκομείο Tan Tock Seng έμειναν έκπληκτοι όταν ανακάλυψαν ότι η ενόχληση στο λαιμό ενός άνδρα από τη Σιγκαπούρη προκλήθηκε από ένα οκτάποδο μαλάκιο που είχε κολλήσει στο στόμιο του. Ο ανώνυμος ασθενής φέρεται να συνειδητοποίησε για πρώτη φορά ότι κάτι δεν πήγαινε καλά αφού άρχισε να κάνει εμετό μετά από ένα γεύμα που περιελάμβανε το κεφαλόποδο. Οι γιατροί πραγματοποίησαν αξονική τομογραφία, η οποία αποκάλυψε μια εξαιρετικά πυκνή μάζα στον οισοφάγο του άνδρα.

Σύμφωνα με τη New York Post, οι γιατροί πραγματοποίησαν αμέσως αξονική τομογραφία. Η εξέταση έδειξε πως το μαλάκιο είχε σφηνωθεί 2 εκατοστά από τα όρια οισοφάγου-στομάχου. Μια επακόλουθη οισοφαγογαστροδωδεκαδακτυλοσκόπηση – μια γαστρεντερική εξέταση που περιελάμβανε έναν μικρό, εύκαμπτο σωλήνα – έδειξε ένα πλοκάμι χταπόδι που βρισκόταν δύο ίντσες από το όριο οισοφάγου-στομάχου σαν κάτι έξω από το “Alien” του Ridley Scott.

Αφού οι αρχικές απόπειρες ώθησης ή εξαγωγής του ξένου σώματος ήταν ανεπιτυχείς, οι γιατροί πέρασαν το ενδοσκόπιο πέρα ​​από το χταπόδι μέσα στο στομάχι και το έκαναν οπίσθια κάμψη. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν λαβίδες για να πιάσουν το κεφάλι του χταποδιού και να το αφαιρέσουν από τον ασθενή. Ευτυχώς, ο ασθενής ανάρρωσε καλά μετά την επέμβαση και πήρε εξιτήριο μετά από δύο ημέρες.

Προφανώς, οι τροφικές αποφράξεις είναι από τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τους γιατρούς.Εν τω μεταξύ, περίπου έξι άνθρωποι πεθαίνουν το χρόνο από την κατανάλωση sannakji, το ζωντανό πιάτο με χταπόδι που είναι μια λιχουδιά στη Νότια Κορέα.