Δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί και σίγουρα δεν θα είναι και η τελευταία. Όλα, όμως, έχουν και τα όριά τους. Εκτός και αν είσαι ο Θάνος Τζήμερος. Εκεί όχι, δεν υπάρχουν όρια αφού έχει βρει τον τρόπο να ξεπερνάει τον εαυτό του σε κάθε του νέα τοποθέτηση. Ειδικά τώρα που έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο, η λογική –αν υπάρχει λογική σε αυτή τη χώρα– λέει ότι θα μοιράζεται πιο συχνά τις απόψεις του.
Σε μία ακόμη ανάρτησή του στο Twitter, την οποία έσβησε και μετά έγραψε ξανά , εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για την τοποθέτηση της Σοφίας Ζαχαράκη στο υπουργείο που θα εστιάζει στην οικογένεια, ενώ η ίδια δεν είναι παντρεμένη και δεν έχει παιδιά. Τα έχουμε ήδη γράψει. Μα καλά, πού έχετε το μυαλό σας;
«Εγώ θα κριθώ από την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητα μου και νομίζω και από μία δυνατότητα να διοικήσω, αν μέχρι τώρα δεν έχω δείξει κάτι. Όλες οι άλλες είναι προσωπικές μου επιλογές και δεν αφορούν κανέναν. Η αγάπη για τα παιδιά, η αγάπη για τον άνθρωπο, χωρίς κανέναν περιορισμό δεν μπαίνει σε καλούπια και δεν κρίνεται από προσωπικές επιλογές» ήταν η απάντηση που έδωσε η υπουργός και ναι, ήταν η κατάλληλη στο άκρως σεξιστικό σχόλιο του, για ακόμη μια φορά, τσακωμένο με τη Βουλή, Θάνο Τζήμερο.
Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε τι έγραψε ο Θάνος Τζήμερος, μετά τη διαγραφή της ανάρτησής του στο Twitter -πριν την ανεβάσει ξανά. Κλείστε τη μύτη σας.
«Και κάτι ακόμα, θλιβεροί γαλαζαίοι, που σπεύσατε να βγάλετε τη χολή σας, χειρότερα κι από τους Συριζαίους για την τελευταία φράση του σχολίου μου, κάνοντας γαργάρα όλες τις προηγούμενες. Ναι, η άποψή μου είναι πως είναι προσόν για κάποιον με θέση ευθύνης να έχει ιδίαν πείραν του θέματος που εποπτεύει. Το τι σημαίνει να έχεις ένα σημαντικό meeting στη δουλειά και να σου τηλεφωνούν από το σχολείο ότι το παιδί σου τραυματίστηκε σοβαρά στο διάλειμμα, δεν το ξέρεις αν δεν το ζήσεις.
Το τι σημαίνει να ψάχνεις νοσοκομείο γιατί ανέβασε πυρετό στις 4 το πρωί, το τι σημαίνει να σου λέει γυρνώντας από το σχολείο για αδιάφορους δασκάλους και νταήδες συμμαθητές, για όλους τους κινδύνους που το απειλούν, το τι σημαίνει το κράτος να εμποδίζει τους γονείς και ιδιαίτερα τους πολύτεκνους από το να προσφέρουν μια ποιοτική ζωή στα παιδιά τους και τι σημαίνουν εκατοντάδες άλλα θέματα που σχετίζονται με την ανατροφή ενός παιδιού δεν μπορείς να το ξέρεις αν δεν το ζήσεις. Δεν γίνεται αυτό με «περιγραφές συνεργατών». Ούτε το τι σημαίνει να πρέπει συνεχώς να ισορροπείς ανάμεσα στον ρόλο της μητέρας, της συζύγου και της εργαζόμενης, με αναπόφευκτους συμβιβασμούς και παραχωρήσεις και στους τρεις τομείς. Δεν τα ξέρεις αυτά αν δεν τα ζήσεις. Το να είναι μία γυναίκα άγαμη και άτεκνη δεν είναι μεμπτό.
Είναι όμως μειονέκτημα όταν χειρίζεται θέματα οικογένειας. Δεν έκανα το ίδιο σχόλιο όταν ήταν στα υπουργεία Τουρισμού και Παιδείας. Και είναι γκάφα του ΚΜ σε σημειολογικό επίπεδο. Είναι σαν να τοποθετείς Υπουργό Άμυνας κάποιον που δεν έχει υπηρετήσει στον Στρατό. Δεν αμφισβητώ ότι η Ζαχαράκη – που μου είναι συμπαθής ως άνθρωπος – θέλει να ασχοληθεί με τα προβλήματα που προανέφερα. Άλλο όμως να ακούς για την οικογένεια και άλλο να έχεις εσύ και να είσαι υπεύθυνος γι’ αυτή».