Η ταινία CAFÉ 404, παραγωγή της Central Athens Film Productions είναι μια dark comedy διάρκειας 93 λεπτών που γεφυρώνει τα όρια συνύπαρξης του εμπορικού σινεμά με το arthouse.

Η ταινία μας μεταφέρει σε ένα παλιό καφέ σε ερημωμένο παράδρομο της Εθνικής Οδού, όπου ο Τζίμι παλεύει να σώσει την οικογενειακή του επιχείρηση από τη χρεοκοπία. Η ιστορία ξεκινά όταν μια αποτυχημένη ανταλλαγή ναρκωτικών αφήνει πίσω της μια τσάντα γεμάτη μετρητά, βάζοντας τον Τζίμι και τους τρεις εκκεντρικούς υπαλλήλους του Café 404 σε έναν αγώνα επιβίωσης και ανατροπών. Καθώς η νύχτα προχωρά, οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με την αστυνομία, τοπικούς κακοποιούς και απροσδόκητους ταξιδιώτες, ενώ οι σχέσεις τους δοκιμάζονται και οι αλήθειες αποκαλύπτονται.

Είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Αλέξανδρου Τσιλιφώνη (The T3ST, Rookie, The Mockroom). Το σενάριο έχουν γράψει οι Σωτήρης Νικίας, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος και ο ίδιος ο σκηνοθέτης. Την πρωτότυπη μουσική υπογράφει ο Stefano Fasce. Το τραγούδι τίτλων της ταινίας έγραψε ο Ανδρέας Τσιλιφώνης και το ερμηνεύει ο Χρήστος Δάντης.

Η παραγωγή της Central Athens Film Productions έχει γίνει σε συμπαραγωγή με ΕΡΤ, ΝOVA Batavia films και με την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕΔ. Executive Producer στην ταινία είναι ο Fred Fuchs (Godfather 3, Frankestein, The Rainmaker). Η ταινία έχει ήδη εξασφαλίσει διανομή στη Βόρεια Αμερική από τη 7 Palms Entertainment.

Η ταινία βασίζεται σε εξαιρετικές ερμηνείες από ένα ensemble cast με τους Dimitri Gripari, (Dangerous Liaisons, Mary & George) Margaux Karayianni (Home Exchange Nightmare),Jerome Kaluta (My big fat Greek wedding, Backstrom ) και Αντώνη Τσιοτσιόπουλο (Μαγνητικά Πεδία, Arcadia). Σε χαρακτηριστικούς ρόλους η Μαρία Ναυπλιώτη (H χορωδία του Χαρίτωνα, Η Παραλία),ο Vassilis Koukalani (Kandahar,Tehran)και ο Kris Radanov (EτεροςΕγώ,GreekSalad)

Το CAFE 404είναι μία σύγχρονη ταινία με γρήγορο ρυθμό που εξερευνά ηθικά διλλήματα που συναντάμε στην καθημερινότητα, αναδεικνύοντας τον αγώνα για επιβίωση σε ένα σκληρο περιβάλλον. Μέσα από το χιούμορ και την ένταση, το CAFE 404 αναδεικνύει τον πολύπλοκο ψυχισμό των χαρακτήρων που παρά τις αδυναμίες τους, αναζητούν μια νέα αρχή.

Η ταινία επιλέχθηκε για το διαγωνιστικό τμήμα του προγράμματος Film Forward του 65ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου θα γίνουν 2 επίσημες προβολές:

  • Αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, Αποθήκη 1, Λιμάνι: 3/11/2024 στις 22:00
  • Αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, Αποθήκη 1 ,Λιμάνι: 5/11/2024στις13:00

CAFE 404 (ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους) Διάρκεια: 93’

Είδος: Dark comedy

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Τσιλιφώνης

Σενάριο: Σωτήρης Νικίας, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Αλέξανδρος Τσιλιφώνης

Πρωταγωνιστούν: Dimitri Gripari, Margaux Karayianni, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Jerome Kaluta

Συμμετέχουν: Μαρία Ναυπλιώτου, Vassilis Koukalani Διεύθυνση φωτογραφίας: Andri Haraldson Μουσική: Stefano Fasce

Production Designer : Ζέτα Μομπάρακ

Σύνθεση τραγουδιού τίτλων: Ανδρέας Τσιλιφώνης Ερμηνεία τραγουδιού τίτλων: Χρήστος Δάντης

Παραγωγή: CENTRAL ATHENS FILM PRODUCTIONS

Συμπαραγωγοί: ΕΡΤ, NOVA, BATAVIA Με την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ

Διανομή: 7 PALMS ENTERTAINMENT (Βόρεια Αμερική)

Trailer: https://www.alextsilifonis.com/trailer