Ξεκινάμε από τα βασικά. Η Beyoncé και ο Jay-Z είναι το απόλυτο power couple της μουσικής βιομηχανίας, έτσι; Μιλάμε για δυο θρύλους με περιουσία που ξεπερνά τα όνειρα και τις φαντασιώσεις μας. Αλλά όπως όλοι ξέρουμε, όσο πιο ψηλά φτάνεις, τόσο πιο πολύ φοβάται ο κόσμος. Και όταν ο Diddy συνελήφθη πρόσφατα με κατηγορίες για sex trafficking και εγκλήματα μαφίας, άρχισε ένας ορυμαγδός από θεωρίες συνωμοσίας. Όλοι ψάχνουν να βρουν ποιοι άλλοι είναι μπλεγμένοι. Και μάντεψε! Όλοι δείχνουν τη Beyoncé και τον Jay-Z.

Η Beyonce Ξέρει – Ή Μήπως “She Knowles”;

Ας το πάρουμε από την αρχή με το τι έγινε πραγματικά viral στο TikTok. Το τραγούδι “She Knows” του J. Cole, το οποίο κυκλοφόρησε το 2013, ξαφνικά επανήλθε στο προσκήνιο. Γιατί; Λόγω των στίχων του, που μιλάνε για τους θανάτους του Michael Jackson, της Aaliyah και της Left Eye: “Rest in peace to Aaliyah / Rest in peace to Left Eye / Michael Jackson, I’ll see ya / Just as soon as I die.” Και, κάπου εκεί, το διαδίκτυο άρχισε να κολλάει. Οι στίχοι ερμηνεύτηκαν ως αναφορά σε μια κορυφαία συνωμοσία: ότι η Beyoncé και ο Jay-Z εμπλέκονται στις δολοφονίες αυτών των καλλιτεχνών.

Πώς κολλάει τώρα η Beyonce; Λένε ότι το “She Knows” είναι στην πραγματικότητα ένα υπονοούμενο για το “She Knowles” – το επίθετο της Beyoncé πριν παντρευτεί. Δηλαδή, ο J. Cole υποτίθεται ότι έριχνε τη μπάλα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Beyoncé γνωρίζει όλα τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τους θανάτους. Και εδώ είναι που γίνεται ακόμα πιο τρελό. Η συνωμοσία υποστηρίζει ότι όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες – Michael Jackson, Aaliyah, Left Eye – ήταν στα πρόθυρα να γίνουν μεγαλύτεροι από τη Queen B. Και τι συνέβη; Boom. Εξαφανίστηκαν από τη σκηνή. Τυχαίο; Σίγουρα όχι, σύμφωνα με τους θεωρητικούς συνωμοσίας.

Ο Diddy και τα «Πάρτι της Φρίκης»

Αλλά η θεωρία δεν σταματάει εκεί. Οι “πιστοί” του ίντερνετ λένε ότι η Beyoncé και ο Jay-Z ήξεραν πολύ καλά για τα άγρια πάρτι του Diddy. Και όταν λέμε άγρια, μιλάμε για τα λεγόμενα “Freak Off” πάρτι, όπου το αλκοόλ έρρεε, τα ναρκωτικά ήταν παντού και τα πάντα μπορούσαν να συμβούν. Τώρα, με τη σύλληψη του Diddy για sex trafficking και άλλες τρελές κατηγορίες, πολλοί θεωρούν ότι η Beyoncé ήταν παρούσα σε αρκετά από αυτά τα πάρτι και γνώριζε πολλά για τις σκοτεινές δραστηριότητες του Diddy. Τι κάνει η Beyoncé όταν βλέπει ότι τα πράγματα πάνε στραβά; Κάνει “καθαρισμό”. Λένε ότι τα “λευκά” parties του Diddy, όπου τα ακραία πράγματα συνέβαιναν πίσω από κλειστές πόρτες, έγιναν με τη γνώση – ή ακόμα και με την ευλογία – της Queen B.

«Ευχαριστούμε την Beyonce»: Το Meme που έγινε Εθνικό Ζήτημα

Η κορυφή της συνωμοσίας ήταν όταν η Adele, το 2017, κέρδισε το Grammy για το Album of the Year. Αντί να πανηγυρίσει, έσπασε το βραβείο της στα δύο και το μοιράστηκε με την Beyoncé. Ναι, όπως ακριβώς το βλέπεις. Οι φήμες λένε ότι το έκανε για να δείξει σεβασμό, αλλά οι θεωρητικοί λένε ότι το έκανε επειδή φοβόταν πως αν δεν το έκανε, θα αντιμετώπιζε… συνέπειες.

Ο Kanye West: “ήρωας” ή “μαριονέτα”;

Μιλάμε για τη σκηνή του 2009 στα MTV VMAs. Ο Kanye West διακόπτει την Taylor Swift στη μέση του λόγου της, λέγοντας το περίφημο «I’mma let you finish, but Beyoncé had one of the best videos of all time!» Τι ωραίο. Ε, λοιπόν, ο Kanye υποτίθεται ότι έκανε όλο αυτό για να προστατεύσει την Taylor Swift. Ναι, σωστά το κατάλαβες. Το ίντερνετ πιστεύει πως ο Kanye ήξερε ότι αν δεν επέμβει, η Taylor θα είχε πέσει θύμα της δολοφονικής κυριαρχίας της Beyoncé. Αν δεν μιλήσεις υπέρ της Beyoncé, φίλε, καλύτερα να εξαφανιστείς.

Ο Diddy και τα Χρόνια του Στη Σκιά

Και τώρα επιστρέφουμε στον Diddy, τον πρωταγωνιστή αυτής της σαπουνόπερας. Ο άνθρωπος βρίσκεται στα χέρια του νόμου, με κατηγορίες που ξεπερνούν κάθε φαντασία: sex trafficking, συμμορίες, και ακόμα και δολοφονίες. Ο ίδιος ο Diddy φέρεται να προσέλαβε γκάνγκστερς για να βγάλουν από τη μέση τον Tupac, προσφέροντάς τους ένα εκατομμύριο δολάρια. (Εντάξει αυτό λίγο πάνω κάτω το είχαμε ξανακούσει, το είχαμε καταλάβει, απλά ο δολοφόνος του Tupac κι ο συνεργός του δεν είναι πια εν ζωή για να το επιβεβαιώσουν… Κάτι συμπτώσεις ρε παιδί μου). Και τώρα, οι συνωμοσιολόγοι δεν μπορούν να σταματήσουν να βάζουν τον Diddy και τη Beyoncé στην ίδια πρόταση.

Λέγεται ότι ο Diddy, τα τελευταία χρόνια, κρατούσε τη δική του εγκληματική αυτοκρατορία, με πλήθος από παράνομα πάρτι όπου γυναίκες εξαναγκάζονταν να κάνουν πράγματα που μόνο σε dark web συναντάς. Και η Beyoncé; Φυσικά, λένε πως ήξερε τα πάντα, και πιθανόν, έκανε τα στραβά μάτια.

Αλλά… Μήπως όλα είναι απλά μια φούσκα;

Τώρα, όπως και να το δεις, όλο αυτό το παραμύθι ακούγεται υπερβολικό. Είμαστε στο σημείο που το ίντερνετ, με τη μανία του για συνωμοσίες, έχει μετατρέψει την Beyoncé σε κάτι μεταξύ Ερπετοειδούς και Mastermind της παγκόσμιας κυριαρχίας της μουσικής σκηνής. Αλλά όπως όλοι ξέρουμε, οι άνθρωποι λατρεύουν να φτιάχνουν δράματα. Όσο μεγαλύτερη η φήμη, τόσο μεγαλύτερη η πτώση που ονειρεύονται οι άλλοι να δουν. Και αν μη τι άλλο, η Beyoncé και ο Jay-Z έχουν καταφέρει να επιβιώσουν από χειρότερα σενάρια, οπότε είναι πιθανό ότι αυτή η νέα φάση της ιστορίας τους δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα ακόμα επεισόδιο του πιο παράξενου δράματος του διαδικτύου.

Η Αλήθεια ή “Η Συνωμοσία;

Ό,τι κι αν πιστεύετε, το σίγουρο είναι ότι η φαντασία έχει ξεπεράσει την πραγματικότητα. Ο κόσμος λατρεύει να πιστεύει πως πίσω από κάθε επιτυχημένο πρόσωπο κρύβεται μια σκοτεινή πλευρά. Και αν αυτή η πλευρά είναι τόσο δραματική και εξωπραγματική όσο η θεωρία ότι η Beyoncé “εξαφάνισε” αστέρες όπως ο Michael Jackson, τότε, ίσως το ίντερνετ έχει βρει το επόμενο μεγάλο του σενάριο.

Πάμε τώρα στις “μικρότερης κλίμακας” ή απλά “ξεπερασμένες” πλέον θεωρίες και φήμες που ζήσαμε κι ακούσαμε τις περασμένες εβδομάδες:

Η υποτιθέμενη σύνδεση του Meek Mill με τα πάρτι του Diddy


Ο παραγωγός Rodney «Lil Rod» Jones κατέθεσε μήνυση νωρίτερα φέτος, υπονοώντας ότι ο Meek Mill συναναστρεφόταν με ανήλικα κορίτσια και εργάτες του σεξ στα διαβόητα πάρτι του Diddy. Ο Meek Mill απάντησε αρνούμενος τους ισχυρισμούς και προσφέροντας 100.000 δολάρια για να διερευνήσει πώς το όνομά του μπλέχτηκε στο σκάνδαλο.

Ο μύθος του τούνελ της έπαυλης του Playboy


Ορισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ισχυρίστηκαν ότι υπήρχε ένα μυστικό τούνελ που συνέδεε την έπαυλη του Diddy στο Λος Άντζελες με το Playboy Mansion. Ένας έλεγχος γεγονότων από το Reuters διέψευσε αυτή τη θεωρία, επιβεβαιώνοντας ότι ήταν εντελώς επινοημένη.

Η θεωρία του Δρ Ουμάρ για τον αντιπερισπασμό των εκλογών

Ο Dr. Umar, γνωστός για τις αμφιλεγόμενες απόψεις του, ισχυρίστηκε ότι η σύλληψη του Diddy είναι ένας πολιτικός αντιπερισπασμός. Σύμφωνα με τον Umar, «έδωσαν στους μαύρους τον Puff Daddy κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου» για να αποσπάσουν την προσοχή από τους νόμους και τις πολιτικές που ψηφίζονται παρασκηνιακά.

Πολιτικά πρόσωπα εμπλέκονται στα «freak off» του Diddy

Ο πρώην σωματοφύλακας Gene Deal, ο οποίος εργαζόταν για τον Diddy τη δεκαετία του 1990, ισχυρίστηκε ότι πολιτικά πρόσωπα συμμετείχαν στα διαβόητα πάρτι «freak off» του Diddy. Ο Deal πρότεινε ότι η παραπομπή του μεγιστάνα μπορεί να εκθέσει υψηλόβαθμους αξιωματούχους, ενισχύοντας την πεποίθηση ότι «όλα αυτά είναι μεγαλύτερα από τον Diddy».

Φήμες για τον Ashton Kutcher και τη Mila Kunis

Μετά τη σύλληψη του Diddy, κυκλοφόρησαν φήμες ότι ο Ashton Kutcher και η Mila Kunis χωρίζουν λόγω των φωτογραφιών που ήρθαν στην επιφάνεια και έδειχναν τον Kutcher να διασκεδάζει με τον Diddy. Μια πηγή από το περιβάλλον του ζευγαριού απέρριψε τις φήμες αυτές ως εντελώς ψευδείς.

Θεωρία διαζυγίου της Jennifer Lopez και του Ben Affleck

Στο podcast του, Collect Calls with Suge Knight, ο Suge Knight ισχυρίστηκε ότι η πρώην του Diddy, Jennifer Lopez, εμπλέκεται σε βίντεο που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομής του FBI στην έπαυλη του Diddy, γεγονός που οδήγησε στο διαζύγιό της με τον Ben Affleck. Τόσο η Lopez όσο και οι εκπρόσωποι του Affleck χαρακτήρισαν τον ισχυρισμό αυτό αβάσιμο.

Το ημερολόγιο της Κιμ Πόρτερ

Ένα βιβλίο με τίτλο Kim’s Lost Words (Οι χαμένες λέξεις της Κιμ): A Journey for Justice from the Other Side του Jamal T. Millwood φέρεται να περιλαμβάνει “ημερολογιακές καταχωρήσεις” από την εκλιπούσα πρώην σύντροφο του Diddy, Kim Porter. Το βιβλίο, που κυκλοφόρησε μόλις 10 ημέρες πριν από τη σύλληψη του Combs, έχει γίνει μπεστ σέλερ, αν και ο δικηγόρος του Diddy και στενοί φίλοι της Porter το έχουν απορρίψει ως απάτη.

Διαγραφή λογαριασμού του Usher στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Λίγο μετά τη σύλληψη του Diddy, ο λογαριασμός X (πρώην Twitter) του Usher σβήστηκε μυστηριωδώς, γεγονός που οδήγησε σε εικασίες σχετικά με την εμπλοκή του στο σκάνδαλο. Ο Usher εξήγησε αργότερα ότι ο λογαριασμός του είχε χακαριστεί, απορρίπτοντας τις φήμες.

Το ΑΙ τραγούδι του Μπίμπερ

Τον Απρίλιο εμφανίστηκε ένα τραγούδι που μοιάζει με τη φωνή του Justin Bieber, με στίχους που αναφέρονται σε ένα «πάρτι του Diddy», όπου ο τραγουδιστής ισχυρίζεται ότι «χάθηκε». Ενώ το CBS News επιβεβαίωσε ότι το τραγούδι ήταν τεχνητής νοημοσύνης, η χρονική στιγμή της αναβίωσής του στον ιό μετά τη σύλληψη του Diddy τροφοδότησε περισσότερες φήμες.

Βέβαια πλέον, ο Μπι, μοιάζει να “δικαιώνεται” επιτέλους από το Ίντερνετ, αφού όλοι σκέφτονται, υποθέτουν και φαντάζονται τέρατα, όταν μικρό παιδί (14 χρονών) τον είχε πάρει για εβδομάδες ολόκληρες ο Diddy σπίτι του, μόνοι τους, λέγοντας πως “όσα κάναμε και ζήσαμε δεν μπορούν να γίνουν γνωστά” τάχα μου πως αυτά αφορούσαν στην… μουσική παραγωγή.

Η θεωρία για το διαζύγιο Jennifer Lopez και Ben Affleck

Ο Suge Knight ισχυρίστηκε ότι η πρώην του Diddy, Jennifer Lopez, εμπλέκεται σε βίντεο που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής του FBI στην έπαυλη του Diddy, η οποία οδήγησε στο διαζύγιό της με τον Ben Affleck. Τόσο η Lopez όσο και οι εκπρόσωποι του Affleck χαρακτήρισαν τον ισχυρισμό αυτό αβάσιμο. Έξυπνα παιδιά κι οι δύο βέβαια, αυτό το ξέρουμε χρόνια…

Οι ισχυρισμοί του Suge Knight κατά του Clive Davis και του Russell Simmons

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Suge Knight ισχυρίστηκε ότι οι παράγοντες της μουσικής βιομηχανίας Clive Davis, Russell Simmons και Andre Harrell χρησιμοποίησαν ναρκωτικά και αλκοόλ για να «εκθέσουν» τον «ανδρισμό» του Diddy. Ο εκπρόσωπος του Davis έχει έκτοτε αρνηθεί τους ισχυρισμούς αυτούς ως εντελώς κατασκευασμένους.

Ένα είναι σίγουρο: Thank You Beyoncé!