Ναι, ο Χάρι Πότερ θα είναι στο Ορλάντο. Στην Φλόριντα. Βέβαια θα πεις πως την ίδια Φλόριντα , τις τελευταίες ημέρες την έχουμε συνδέσει με εφιαλτικές εικόνες. Ο κυκλώνας Μίλτον που πήρε ανθρώπινες ζωές και προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές υπέβαλε σε μεγάλη δοκιμασία την περιοχή. Η οποία, όμως, την άνοιξη του 2025 θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αυτή τη φορά για πολύ πιο καλό λόγο. Το Universal Orlando Resort θα κάνει το ντεμπούτο του στην τρίτη του συναρπαστική δόση των εξαιρετικά δημοφιλών θεματικό πάρκο του με θέμα τον Χάρι Πότερ με το The Wizarding World of Harry Potter – Ministry of Magic. Δηλαδή έναν από τους πέντε κόσμους που έρχονται στο Universal Epic Universe μέσα στην επόμενη χρονιά.

Ένα θεματικό πάρκο εντυπωσιακό, με κτίρια πραγματικά και πανύψηλα, τα οποία επιχειρούν να ζωντανέψουν τα σκηνικά από blockbusters της εταιρίας, όπως το Fantastic Beasts και το Ministry of Magic από τη σειρά ταινιών Χάρι Πότερ, The Wizarding World of Harry Potter. Μαζί, φυσικά, με το θεματικό πάρκο θα λειτουργήσουν μια σειρά εστιατορίων, πολλά απ’ αυτά θα είναι ακριβή αντίγραφα των μαγαζιών που μπορεί να βρει κανείς στο Παρίσι (!), καταστήματα με σουβενίρ και είδη δώρων. Στόχος; Τι άλλο παρά να ταξιδέψει όσους το επισκεφθούν σε έναν άλλο κόσμο.

Ministry of Magic: To θεματικό πάρκο για τον Χάρι Πότερ στη Φλόριντα υπόσχεται το απόλυτο ταξίδι2

Το θεματικό πάρκο έχει αναπτυχθεί από τη βραβευμένη ομάδα Universal Creative και την Warner Bros. Discovery Global Themed Entertainment Το The Wizarding World of Harry Potter – Ministry of Magic βασίζεται στο παγκόσμιο φαινόμενο που ξεκίνησε το 2010 με το ντεμπούτο του The Wizarding World of Harry Potter – Hogsmeade στο Universal Islands of Adventure και συνεχίστηκε με την κυκλοφορία του 2014 του The Wizarding World of Harry Potter – Diagon Alley στα Universal Studios Florida.

Οι επισκέπτες θα ταξιδέψουν πρώτα από ένα πάρκο Muggle στο Παρίσι στο συναρπαστικό θέαμα του 1920 Place Cachée – μια κρυμμένη, πολυσύχναστη εμπορική περιοχή στο μαγευτικό Παρίσι γεμάτη με κτίρια καταστήματα και καφέ στα πεζοδρόμια. Οι ταξιδιώτες θα κληθούν να χρησιμοποιήσουν τα μαγικά ραβδιά που θα βρίσκονται στους δρόμους για να κάνουν τα δικά τους μαγικά και θα συναντήσουν φανταστικά θηρία σε ένα περιοδεύον τσίρκο.

Περιπέτεια μαζί με τον Χάρι Πότερ!

Οι επισκέπτες ταξιδεύουν με το Métro-Floo – έναν μοναδικό τρόπο διέλευσης μάγων εμπνευσμένο από το εμβληματικό Floo Network που φαίνεται στις ταινίες – στο ταξίδι από το μαγευτικό Παρίσι στο βρετανικό Υπουργείο Μαγείας για την δίκη της διαβόητης Ντολόρες Άμπριτζ. Κατά την άφιξη, οι επισκέπτες θα εισέλθουν στο εντυπωσιακό μεγάλο αίθριο του Ministry και θα περάσουν από άλλα τμήματα προτού επιβιβαστούν σε μαγικούς ανελκυστήρες για να παρακολουθήσουν τη δίκη…μέχρι η Άμπριτζ να προσπαθήσει να δραπετεύσει. Συνοδευόμενοι από τον Χάρι Πότερ, τον Ρον Ουέσλι, την Ερμιόνη Γκρέιντζερ και ένα σπιτικό ξωτικό που ονομάζεται Χίγκλεντι θα συμμετέχουν σε μια συναρπαστική καταδίωξη που θα τους ωθήσει προς όλες τις κατευθύνσεις.

Επίσης oι επισκέπτες θα απολαύσουν μια ζωντανή, πλήρους κλίμακας εμπειρία θεάτρου στην καρδιά της χώρας με το Le Cirque Arcanus. Αυτή η φαντασμαγορική παράσταση περιλαμβάνει ηθοποιούς που κρέμονται πάνω στη σκηνή, εκπληκτικό κουκλοθέατρο, εξαιρετικά ειδικά εφέ και πολλά άλλα για να μεταφέρει τους καλεσμένους σε ένα ταξίδι ανεμοστρόβιλου όπου θα συναντήσουν φανταστικά θηρία. Επίσης μπορούν να αγοράσουν μερικά από τα καλύτερα ραβδιά του κόσμου που έχουν σχεδιαστεί από τον αξιότιμο τεχνίτη ραβδοποιό Cosme Acajor, στο κορυφαίο παριζιάνικο κατάστημα ραβδιών Cosme Acajor Baguettes Magique.

Ministry of Magic: To θεματικό πάρκο για τον Χάρι Πότερ στη Φλόριντα υπόσχεται το απόλυτο ταξίδι3

Κατά την εξερεύνηση των οδών της Place Cachee, οι επισκέπτες θα συναντήσουν επίσης άλλους επισκέπτες, από τον κόσμο των μάγων, συμπεριλαμβανομένων και φοιτητών από τα Σχολεία Μαγείας και Μαγείας Hogwarts και Ilvermorny και έναν Auror από το Ministère des Affaires Magiques de la France.

Η εμπειρία που υπόσχεται το θεματικό πάρκο The Wizarding World of Harry Potter – Ministry of Magic είναι μοναδική. Διότι στην ουσία επιχειρεί να εισάγει τον ταξιδιώτη μέσα στην ταινία, να ζήσει «από μέσα» τις ιστορίες που εκτυλίσσονται στο φιλμ. Το ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι ανάλογα με τη δική τους παρέμβαση, η ιστορία μπορεί να εξελιχθεί με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι στην ταινία.