Λίγες μέρες έμειναν για το BEER FACTORY FESTIVAL, το οποίο από τις 25 έως και τις 28 Οκτωβρίου μας προσκαλεί στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ να δοκιμάσουμε περισσότερες από 40 διαφορετικές ετικέτες μπίρας!

Εδώ συγκεντρώσαμε τους πιο γνωστούς τύπους μπίρας για να πάμε λίγο πιο «διαβασμένοι»:

Η πρώτη είναι η lager, αφού αποτελεί το 90% της παγκόσμιας παραγωγής μπίρας. Σε αυτή την ομάδα ανήκουν όλες οι μπίρες χαμηλής ζύμωσης ξανθιές ή σκούρες με χαμηλή ένταση αρωμάτων και κυρίαρχο μπουκέτο τη βύνη, το λυκίσκο, τα μπαχαρικά, τα καρυκεύματα και τα εσπεριδοειδή. Διάσημη αντιπρόσωπος σε αυτό το γκρούπ είναι η pilsner με καταγωγή από τη Τσεχία. Φινετσάτη, κομψή έχει ως γευστικό αναγνωριστικό τα άνθη και την ιδιαίτερη πικράδα του λυκίσκου.


Η άλλη σημαντική κατηγορία είναι η ale. Πρόκειται για μπίρες υψηλής ζύμωσης με αγγλική προέλευση. Είναι πιο αρωματικές με πλούσια φρουτώδη παλέτα μήλου, αχλαδιού, ανανά, μπανάνας, δαμάσκηνου και άλλες νότες όπως καραμέλα, κακάο, σοκολάτα και καφέ. Μπορούμε να τις βρούμε εκτός από την Αγγλία, στην Ιρλανδία, το Βέλγιο και τις ΗΠΑ.

Και μετά προχωράμε σε πιο εξειδικευμένες κατηγορίες:

  • Amber: ονομασία για τις καστανές ale.Το χρώμα τους προέρχεται από την καραμελωμένη βύνη
  • Βock: γερμανικός όρος για τις μπίρες υψηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλη
  • Bierede Garde: υψηλής ζύμωσης με επαναζύμωση στη φιάλη
  • Bitter: αγγλικός όρος που μαρτυρά την έντονη παρουσία του λυκίσκου και την πικρή επίδραση του
  • Dark: σκούρα μπίρα
  • Dry μπύρα: μια ανακάλυψη από τους Ιάπωνες για ένα στυλ μπίρας που αγαπούν και αποτελεί μια πιο light έκδοση της pils. Είναι λοιπόν κοφτές με ξηρή γεύση
  • Duppel και trippel: δυο όροι που προσδιορίζουν το ποσοστό αλκοόλης. Έτσι οι Duppel έχουν 6-7,5% vol και οι trippel 7-10%vol. Η trippel μάλιστα (ολλανδικός όρος) προσδιορίζει συνήθως τη πιο δυνατή σε αλκοόλη μπίρα ενός οίκου.
  • Dunkel: με αυτό τον τρόπο οι Γερμανοί καλούν τις σκούρες μπίρες
  • Duvel: Βέλγικη μπίρα με σήμα κατατεθέν την τριπλή ζύμωση
  • Hefe: είναι στα γερμανική η μαγιά. Στην ετικέτα πιστοποιεί ότι πρόκειται για μια θολή μπίρα
  • Κοlsch: ξανθιές από την Κολωνία
  • Kriek: μπίρα από κεράσι
  • Lampic: ειδική κατηγορία μπίρας που γεννιέται μετά από αυθόρμητη ζύμωση χωρίς την προσθήκη βιομηχανικών ζυμων.

Από τις 25 έως τις 28 Οκτωβρίου, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Beer Factory Festival  στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, στο οποίο θα μπορούμε να δοκιμάσουμε ΟΛΑ τα παραπάνω είδη μπίρας, τα οποία συνδυάζονται με burger, κοτομπουκιές, bao ban, πανσέτες, σουβλάκια, πατάτες και άλλες λιχουδιές από το Street Food Market!

Κλείνετε τα εισιτήριά σας από τώρα:

https://www.more.com/happenings/festival/beer-factory-festival

Πληροφορίες:

https://thebeerfactory.gr