Ρις Γουίδερσπουν: η γυναίκα που έκανε τα ροζ κοστούμια της δικηγορίας πιο hot από ποτέ, ψάχνει την επόμενη Elle Woods. Κι όχι, δεν μιλάμε για τον “κλώνο” που λέγεται κόρη της, που όλοι ξέρουμε ότι είναι ήδη πανέτοιμη να κατακτήσει τον κόσμο με το DNA της, αλλά για μία έφηβη εκδοχή της θρυλικής ξανθιάς που μας έμαθε πως το να είσαι “Barbie” δεν σημαίνει ότι δεν έχεις μυαλό για το Χάρβαρντ!

Αναρωτιέσαι τι γίνεται; Λοιπόν, κάθισε γιατί έρχεται prequel του “Legally Blonde” και η Ρις δίνει ανοιχτή πρόσκληση σε όποια baby Elle νιώθει πως μπορεί να συνδυάσει ζώδιο Διδύμους και ροζ power suits χωρίς να σπάσει νύχι. Με τη βοήθεια του Prime Video και της δικής της εταιρείας Hello Sunshine, η Ρις ψάχνει να βρει την έφηβη που θα μας ταξιδέψει στα πρώτα χρόνια της Elle Woods, πριν κάνει το μεγάλο drop the mic στο Χάρβαρντ.

Η Ρις Γουίδερσπουν ψάχνει την επόμενη Elle Woods - Στείλε το βίντεό σου και γίνε η βασίλισσα του Χάρβαρντ

Αν δεν καταλαβαίνεις γιατί γίνεται τόσος χαμός, να σε πιάσω από το χέρι και να σου θυμίσω. Η Ρις Γουίδερσπουν εμφανίστηκε στις ζωές μας το 2001, ντυμένη στα ροζ και με total boss babe attitude. Η ταινία “Legally Blonde” ήταν ένας συνδυασμός σάτιρας και απόλυτου empowerment, φέρνοντας μία φοιτήτρια της Νομικής να κερδίζει τη δίκη της, κάνοντας το πανεπιστημιακό σύστημα να τρίζει από ψηλοτάκουνα Louboutin. Ξαφνικά, τα κορίτσια δεν ήθελαν μόνο να είναι όμορφα και έξυπνα, αλλά να γκρεμίσουν στερεότυπα, να κάνουν ένα fabulous μανικιούρ, και να σώσουν σκυλάκια. Η Ρις έκανε το trademark της το ροζ, και αν έχετε δει το sequel “Legally Blonde 2: Red, White & Blonde,” ξέρετε ότι η Elle είχε εξελιχθεί σε μία ακόμη μεγαλύτερη δύναμη—πέρα από κάθε πλαστική συσκευασία και δίαιτα.

Η “μικρούλα Ρις” που έγινε η σεβάσμια “κυρία Γουίδερσπουν”

Αλλά πέρα από τα cute vibes, μιλάμε για μία ηθοποιό που ξέρει καλά τι κάνει. Η Γουίδερσπουν δεν είναι απλώς “αυτό το γλυκό ξανθό κορίτσι”, όπως την παρουσιάζουν πολλές φορές τα media. Είναι ένας κινητός θησαυρός του Χόλιγουντ, με Οσκαρική καριέρα (και να μην ξεχνιόμαστε, το πήρε για την ταινία “Walk the Line”), ενώ έχει γίνει και ένας από τους πιο έξυπνους παραγωγούς στον χώρο. Hello Sunshine, σ’ ακούμε; Η εταιρεία της Γουίδερσπουν προωθεί γυναίκες δημιουργούς, ιστορίες και shows που φέρνουν νέες φωνές στο προσκήνιο.

Επιστρέφουμε λοιπόν στο θέμα. Έχουμε μια σειρά που θα μας πάει πίσω στο γυμνάσιο της Elle Woods, τότε που έψαχνε πώς να συνδυάσει τη vegan διατροφή της με το να κρατήσει καλή θέση στο κοινωνικό στάτους του σχολείου. Η σειρά, που θα λέγεται “Elle”, θα εξερευνά τον δρόμο της για να γίνει η θρυλική δικηγόρος που αγαπήσαμε. Σκέψου λίγο όλα τα εμπόδια που είχε να αντιμετωπίσει ένα pink-loving κορίτσι με σιδεράκια, πριν αναλάβει μεγάλες υποθέσεις. Η Ρις στήνει το πλαίσιο, με την ίδια να βρίσκεται στην παραγωγή, και τη Laura Kittrell στο script για να διασφαλίσει ότι κάθε σκηνή είναι γεμάτη sass και ενέργεια.

Το ωραίο όμως ποιο είναι; Το ότι η διαδικασία του κάστινγκ είναι ανοιχτή σε κάθε κοπέλα εκεί έξω που πιστεύει ότι έχει το IT factor. Με ένα Instagram βίντεο, η Ρις ανακοίνωσε ότι ψάχνει το νέο αστέρι που θα φορέσει τα τακούνια της Elle. “Ο διαγωνισμός ξεκίνησε! Θέλουμε να δούμε τις δικές σας εκδοχές της αγαπημένης Gemini-vegetarian Elle!”, είπε, στέλνοντας όλους τους φαν του Legally Blonde σε frenzy. Κοινώς, ρίξε λίγο pink glitter, πάτα πάνω στο αγαπημένο σου τραγούδι της Britney και βγάλε εκείνο το casting tape!

Και τώρα που είπαμε για φαν: δεν θα γινόταν να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι η Elle Woods είναι το απόλυτο role model. Χάρη στην Ρις, η Elle έγινε η φωνή για όλα τα κορίτσια που τους έλεγαν ότι το να είσαι έξυπνη και γλυκιά ταυτόχρονα είναι κάπως “αταίριαστο”. Έλα όμως που η Ρις δεν μάσησε. Αντίθετα, μετέτρεψε κάθε υποτίμηση σε έναν χάρτη για το πώς θα σπάσεις τα όρια. Και ναι, κυρίες και κύριοι, η Ρις είναι το παράδειγμα της ηθοποιού που κάνει την καριέρα της με τους δικούς της κανόνες, ενώ συνεχίζει να εξελίσσεται σε κάθε νέο project.

Οπότε, αν πιστεύεις ότι έχεις το Elle Woods magic, ήρθε η ώρα να το δείξεις. Και αν όχι, χαλάρωσε και απόλαυσε το τρένο του Legally Blonde που δεν σταματάει ποτέ!