Μπόρεί να έγινε κάγκουρας ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο τύπος που κάποτε ήταν γνωστός ως το ήσυχο, σχεδόν αόρατο nerd που έφτιαξε το Facebook από το δωμάτιό του στο Χάρβαρντ, έχει κάνει μια επική στροφή στη ζωή του. Από εκεί που ήταν ο βασιλιάς του παγκόσμιου ψηφιακού χωριού, φαίνεται πως πλέον είναι ο βασιλιάς των… κάγκουρων. Δεν είναι υπερβολή. Απλώς διάβασε τα παρακάτω σημάδια και θα καταλάβεις πώς ο Ζάκερμπεργκ έγινε, χωρίς να το καταλάβουμε, το απόλυτο καγκουράκι του 21ου αιώνα.

1. Η custom πολυμορφική Porsche Cayenne – Κάγκουρας με πατέντες

Όταν η γυναίκα σου θέλει χώρο και εσύ έχεις τόσα λεφτά που δεν ξέρεις τι να τα κάνεις, δεν αγοράζεις ένα απλό οικογενειακό SUV. Όχι, όχι, όχι. Παραγγέλνεις μια Porsche Cayenne και την κάνεις πολυμορφική! Ναι, καλά διάβασες. Ο Mark και η Priscilla Chan είπαν «δεν βρίσκουμε αμάξι με τρεις σειρές καθισμάτων; Καμία σχέση, θα το φτιάξουμε μόνοι μας!» Το αποτέλεσμα είναι ένα οικογενειακό όχημα με ηλεκτρικές συρόμενες πόρτες που το ζηλεύει μέχρι και ο Σουλτάνος του Μπρουνέι.

Εδώ να σημειώσουμε πως η Porsche δουλεύει ήδη σε μια τριών σειρών έκδοση SUV για το 2027. Ο Ζάκερμπεργκ όμως δεν είχε χρόνο να περιμένει. Έβαλε λοιπόν μπρος και δημιούργησε το δικό του! Πόσο πιο κάγκουρας μπορεί να γίνει κάποιος όταν δεν υπάρχει αυτό που θέλει και απλά το παραγγέλνει;

2. Η χρυσή αλυσίδα από τον T-Pain – Το απόλυτο καγκουρίστικο αξεσουάρ

Αν η χρυσή αλυσίδα ήταν σήμα κατατεθέν των rappers της δεκαετίας του ’90, τότε ο Ζάκερμπεργκ την επαναφέρει στα καλύτερά της. Όχι απλά φοράει μια χρυσή αλυσίδα, αλλά αυτή του την έκανε δώρο ο ίδιος ο T-Pain! Σε ένα Instagram βίντεο, ο Ζάκερμπεργκ εμφανίζεται να φοράει την τεράστια αλυσίδα με το χαρακτηριστικό τριγωνικό μενταγιόν και μας λέει πόσο «epic» νιώθει. Ξαφνικά, ο CEO της Meta γίνεται το απόλυτο hypebeast της τεχνολογίας. Λείπει μόνο να κάνει κι ένα freestyle για τα likes και τα shares, και έχουμε το νέο νούμερο ένα στο καγκουρο-ράπ.

Αν αυτό δεν είναι σημάδι ότι κάτι έχει αλλάξει στον τύπο που κάποτε ντυνόταν σαν κολεγιόπαιδο, τότε τι άλλο χρειάζεσαι για να το παραδεχτείς;

3. Ρολόγια για το σόου – Από τον απλό Zuckerberg στον βασιλιά της χλιδής

Ο Ζάκερμπεργκ δεν φορούσε ποτέ εντυπωσιακά ρολόγια. Ήταν ο τύπος που προτιμούσε ένα απλό T-shirt και ένα αδιάφορο smartwatch, μέχρι που το καλοκαίρι του 2024 πήγε σε έναν γάμο στην Ινδία και κάτι άλλαξε. Εκεί, βλέποντας το Richard Mille ρολόι του Anant Ambani, κόλλησε το μικρόβιο του «μπόλικου». Έκτοτε, τον είδαμε να φορά πέντε πολυτελή ρολόγια μέσα σε έναν μήνα, με πιο εντυπωσιακό το F.P. Journe Centigraphe Sport, ένα ρολόι που δείχνει τον χρόνο σε εκατοστά του δευτερολέπτου. Γιατί προφανώς, όταν είσαι ο Mark, θέλεις να ξέρεις πόσο γρήγορα περνάει ο χρόνος μέχρι να βγάλεις το επόμενο update στο Facebook.

Όταν κάποιος αρχίζει να κυκλοφορεί με πολυτελή ρολόγια που ακόμα και οι πιο φανατικοί συλλέκτες πρέπει να κάνουν χρόνια για να αποκτήσουν, τότε ξέρεις πως έχει μπει για τα καλά στον κόσμο του φανταχτερού κάγκουρα.

4. Η νέα εποχή του buff Zuck – Κάγκουρας στο γυμναστήριο

Ο Μαρκ δεν σταματάει μόνο στην πολυτέλεια. Ο τύπος έχει γίνει το νέο muscle icon της Silicon Valley. Την τελευταία χρονιά, τον έχουμε δει να σηκώνει βάρη με γιλέκα 20 κιλών και να κερδίζει μετάλλια σε τουρνουά Brazilian jiu-jitsu. Έχει πάρει τόσο σοβαρά το γυμναστήριο, που πλέον είναι σχεδόν αδύνατο να μην τον δεις με τα μανίκια σηκωμένα για να μας δείξει τα φουσκωμένα μπράτσα του.

Το κερασάκι στην τούρτα; Τρέχει στο Murph Challenge (100 έλξεις, 200 push-ups, 300 καθίσματα και 1,6 χλμ τρέξιμο με γιλέκο 20 κιλών) και βγαίνει πρώτος, σχεδόν με elite χρόνο. Πλέον, δεν έχουμε να κάνουμε με τον nerd που ξέρει απ’ έξω τον κώδικα του Facebook. Έχουμε να κάνουμε με έναν φουσκωμένο CEO που ετοιμάζεται για το “Fight Club: Silicon Valley Edition”.

5. Το jacket του Jensen Huang – «Πάμε για μπουφάν!»

Και αφού έφτασε στο peak της buff-αρίσματος, ο Ζάκερμπεργκ λέει να το γλεντήσει όπως μόνο ένας κάγκουρας μπορεί. Στο συνέδριο SIGGRAPH 2024, αποφάσισε να ανταλλάξει μπουφάν με τον CEO της Nvidia, Jensen Huang. Ο Ζάκερμπεργκ του έδωσε ένα δερμάτινο shearling jacket και είπε με στόμφο: «Αυτό είναι πιο ακριβό γιατί είναι φορεμένο». Τύφλα να ’χει το vintage μπουφάν που βρίσκεις στα μπαζάρ με μαζεμένο χαρακτήρα και ιστορία. Στο δικό του λεξικό, το στυλ είναι πιο πάνω από την άνεση και το βασικό outfit για τα tech συνέδρια είναι ένα custom-made μπουφάν με ιστορία, έτοιμο για car meet στο πάρκινγκ της Meta.

κάγκουρας Ζάκερμπεργκ τζάκετ

Αυτό το «κάγκουρας meets luxury» vibe είναι τόσο έντονο που ο Zuckerberg δεν σταματάει εκεί. Ο Huang του έδωσε ένα δικό του μπουφάν και ο Ζακ δήλωσε ότι είναι «πιο ακριβό γιατί έχει φορεθεί από εκείνον». Καταλαβαίνεις, πλέον δεν μιλάμε απλά για ανταλλαγή αξεσουάρ – εδώ ο τύπος κάνει fashion show πάνω στη σκηνή, μεταξύ συζητήσεων για GPUs και AI bots. Απλά έπρεπε να ακούσεις τα σχόλια για τις «ακριβές ανταλλαγές» και το λεκτικό παιχνίδι του Zuckerberg για να καταλάβεις ότι έχουμε να κάνουμε με τον νέο ηγέτη των καγκουριών, που ξέρει πως τα πιο ακριβά ρούχα είναι αυτά με ιστορία.

6. Κάγκουρας στη φύση – Με boar-hunting και jet-ski

Επειδή όμως ο Zuckerberg δεν μένει στα απλά, έχει βρει τρόπο να κάνει τα χόμπι του όσο πιο κάγκουρας γίνεται. Κάθε influencer έχει τη στιγμή του στο Instagram με φωτογραφίες από το jet-ski και το ψάρεμα. Αλλά ο Zuck το πάει παραπέρα: όχι μόνο κάνει jet-ski, αλλά κυνηγάει αγριογούρουνα με… τόξο στη Χαβάη!

Φαντάσου τον Zuckerberg, σε ένα από τα παραδεισένια τοπία του ιδιωτικού του νησιού, να πετάει πάνω από τα κύματα με ένα jet-ski, φορώντας μάσκα, αναπνευστήρα και, φυσικά, χρυσή αλυσίδα από τον T-Pain. Εντάξει, το boar-hunting με τόξο είναι πολύ πιο κάγκουρας από ό,τι ακούγεται, και ο Ζούκ το καταφέρνει με το γνωστό του στυλ: λίγο τεχνολογικό, λίγο επιδεικτικό και πολύ, πολύ «drip».

7. Ο Ζούκερμπεργκ χτίζει… bunker!

Και τώρα περνάμε στο πιο επικό καγκουρίστικο κίνητρο του Ζάκερμπεργκ: το μυστικό υπόγειο bunker του στη Χαβάη! Γιατί τι άλλο χρειάζεσαι όταν έχεις 260 εκατομμύρια δολάρια και ένα απομονωμένο νησί; Σωστά, ένα καταφύγιο ικανό να σε προστατέψει από την Αποκάλυψη. Ο Zuck κατασκευάζει μια υπόγεια σπηλιά που είναι διπλάσια από ένα μέσο αυστραλιανό σπίτι και είναι αυτόνομη – παράγει το δικό της νερό και τροφή, και έχει εντυπωσιακές αμυντικές δυνατότητες. Το “project Χαβάη” του Zuckerberg περιλαμβάνει τα πάντα: δέντρα, γυάλινα δωμάτια, ακόμα και rope bridges για να πηδάς από δωμάτιο σε δωμάτιο σαν τον Indiana Jones.

Αν αυτό δεν είναι η απόλυτη καγκουριά με χρήματα, τότε τι είναι; Μιλάμε για έναν τύπο που δεν χτίζει απλά το σπίτι των ονείρων του. Χτίζει ένα υπερφυσικό καταφύγιο όπου θα επιβιώσει σε περίπτωση zombie apocalypse, παγκόσμιου πολέμου ή, ακόμα καλύτερα, στο “The Last CEO on Earth”.

Ναι, ο Ζάκερμπεργκ έχει γίνει κάγκουρας full on

Όταν ο Μαρκ ξεκίνησε το Facebook, κανείς δεν περίμενε πως θα φτάσει εδώ. Όμως, με το πολυτελές αυτοκίνητο, την αλυσίδα του T-Pain, τα custom μπουφάν και την υπόγεια κάβα στη Χαβάη, έχουμε να κάνουμε με έναν κάγκουρα που παίζει στο ultimate level. Αν νομίζαμε ότι τα επιτεύγματά του ήταν στον ψηφιακό κόσμο, πλέον ο Ζάκερμπεργκ μας δείχνει ότι η καγκουριά δεν είναι περιορισμένη από το χρήμα ή την κοινωνική θέση. Μπορεί να είσαι tech mogul, αλλά πάντα θα υπάρχει χώρος για μια χρυσή αλυσίδα και μια Porsche με φλόγες στην εξάτμιση. Βέβαια, να θυμίσουμε ότι ο τύπος έγινε πριν λίγους μήνες 40, οπότε η όλη “middle life crisis” φάση του, πιθανότατα θα ξεφουσκώσει σε λίγους μήνες/χρόνια. Ή μπορεί και όχι…