Μια ατάκα της Έλενας Ακρίτα σε ανάρτησή της στο Facebook, στην οποία απέδωσε εσφαλμένα στον Βλαντίμιρ Λένιν, ήταν αρκετή για να φέρει μια νέα αριστερόστροφη φουρτούνα στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης όταν η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ πόσταρε μια ανάρτηση στην οποία έγραφε: «Τώρα στο Open, ο ΣΥΡΙΖΑ πέμπτος. Καλά το πάμε, ο κόσμος μάς αποθεώνει, συνεχίζουμε με μπρίο το ίδιο βιολί. Προσφυγή στις κάλπες χτες. Να τελειώνουμε με αυτό το χάος και να προχωρήσουμε μπροστά» έγραψε στην ανάρτηση και τη συνόδευε με μια φωτογραφία της τηλεόρασης που βρίσκεται στο living room της, ενώ στο φόντο υπάρχει μια πισίνα.

Αυτή η πισίνα ήταν η αφορμή για να γράψει η Ακρίτα ένα σχόλιο κάτω από την ανάρτηση, για να προλάβει τις επιθέσεις: «Και για να τους προλάβω, ναι το σπίτι έχει πισίνα σχεδόν 40 χρόνια, από το 1985 που χτίστηκε. Αν είχα κάτι να κρύψω δεν θα τη φωτογράφιζα. Τον χορτασμένο μην φοβασαι, το γιο της πλύστρας να φοβασαι. Που μπήκε στην πολιτική με τρύπιο σώβρακο και βρέθηκε με κολοσσιαία περιουσία».

«Ο γιος της πλύστρας»

Καλώς ήρθατε στο αριστερό μας δράμα. Αυτή η ατάκα, «ο γιος της πλύστρας», έχει λανθασμένα αποδοθεί στον Βλαντίμιρ Λένιν. Και αυτό έσπευσαν να υπενθυμίσουν στην Έλενα Ακρίτα, όχι με τον πιο κόσμιο τρόπο. Φυσικά υπήρχαν και οι εξαιρέσεις, όπως αυτή του πρώην εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιου Καλπάκη, ο οποίος έγραψε:

«Πολιτική μόνο για πλούσιους, διότι όσοι προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα είναι πολύ πιθανό να γίνουν κλέφτες.

Αυτό μας λέει ωμά, κυνικά και χωρίς καν τα προσχήματα, η κυρία Έλενα Ακρίτα.

Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις.

Από την αριστοκρατική αντίληψη της συμμετοχής στην πολιτική;

Από το ξέπλυμα στους γόνους των μεγάλων επιχειρηματικών και πολιτικών οικογενειών της Δεξιάς και όσα έχουν κάνει σε βάρος του δημόσιου χρήματος;

Πάλι καλά που δεν μας είπε να φοβόμαστε λιγότερο τον Μητσοτάκη από κάποιον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά αυτοί είναι οι υποστηρικτές του κύριου Κασσελάκη, αυτή την αντίληψη θέλουν να εγκαθιδρύσουν στο κόμμα μας.

Οι καλοί, τίμιοι, εργατικοί και επιτυχημένοι από τη μία. Οι κακοί, πονηροί, αργόσχολοι και αποτυχημένοι από την άλλη.

Ό,τι έλεγε δηλαδή τόσα χρόνια το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, διότι δεν το άντεχε που οι «γιοί της πλύστρας» – σύμφωνα με τον όρο της κυρίας Ακρίτα – τόλμησαν να αμφισβητήσουν τους νόμιμους ιδιοκτήτες της χώρας.

Τι ντροπή!».

Το πρωί της Παρασκευής η Έλενα Ακρίτα έσπευσε -προς τιμήν της, να ανασκευάσει, με νέα ανάρτηση.

«Θα ήθελα να διορθώσω κάτι που έγραψα χτες. Η φράση «μη φοβασαι τον χορτασμένο, το γιο της πλύστρας να φοβασαι» αποδίδεται εσφαλμενα στον Λένιν. Λάθος. Λάθος που έχουμε κάνει πολλοί, κι εγώ ανάμεσα τους παραπάνω από μια φορά. Ο Λένιν δεν θα είχε γράψει ποτέ κάτι τόσο απαξιωτικό κι εγώ όφειλα να το έχω αξιολογήσει και διασταυρώσει.

Ειλικρινά λυπάμαι.

Λινκ για το θέμα στα σχόλια

Εντιτ. Εγώ ζητάω συγγνώμη ντόμπρα και σταράτα. Να δούμε πότε θα ζητήσουν συγγνώμη κάποιοι άλλοι».

Μάλιστα, σε σχόλιό της κάτω από την ανάρτηση παραπέμπει στο blog του Νίκου Σαραντάκου, που έχει γράψει άρθρο για το θέμα.

Η παραίτηση Ακρίτα

Κάποιες ώρες αργότερα, η Έλενα Ακρίτα επανήλθε για να πληροφορήσει τους φίλους της στο Facebook πως υπέβαλλε την παραίτησή του στον Νίκο Παππά, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, παραίτηση η οποία δεν έγινε δεκτή.

«Παρά το γεγονός ότι ζητησα συγγνώμη για το λάθος μου, έκρινα ότι έχω ηθικό χρέος να παραιτηθώ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Έστειλα σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της ΚΟ θέτοντας την έδρα μου στη διάθεση του κόμματος.

Ο Νίκος Παππας δεν αποδέχτηκε την παραίτηση μου, εκτιμώντας πως, στην προκειμένη περίπτωση, η δημόσια παραδοχή, αναγνώριση και η ανασκευή είναι αρκετή.

Ετσι προχωρώ στη ζωη. Με σωστά, με λάθη πάντα με γνώμονα το αξιακό μου σύστημα και τη συνείδησή μου».