Δεν χρειάζεται να κάνεις παρέα με digital nomads ή ακ’ομα και να είσαι freelancer. (Αν και πολύ πιθανόν να είσαι ή να γίνεις σύντομα κάτι τέτοιο). Αν νομίζεις ότι η Αθήνα είναι μόνο για τουριστάκια, μάλλον δεν έχεις ανακαλύψει ακόμα τα σωστά στέκια. Γιατί ναι, υπάρχουν καφέ που όχι μόνο σε καλούν να αράξεις με το λάπτοπ σου, αλλά σε κάνουν να νιώθεις λες και είσαι στη Silicon Valley, μόνο που από το παράθυρο βλέπεις Ακρόπολη και όχι τους λόφους του Σαν Φρανσίσκο. Ειδικά αν σ’ αρέσει να περιτριγυρίζεσαι κι από digital nomads ή αν θες απλά να δουλέψεις έξω από το σπίτι σου, αυτά τα μαγαζιά θα γίνουν τα νέα σου στέκια.

Στέκια ιδανικά για freelancers και digital nomads

1. Joshua Tree, Mets
Το απόλυτο στέκι για τους free spirits και τους λάτρεις του boho στιλ, το Joshua Tree είναι από αυτά τα καφέ που μοιάζουν να βγήκαν από το Instagram feed σου. Άνετες πολυθρόνες, ήσυχη ατμόσφαιρα, και φυσικά άπλετος χώρος για εσένα και το λάπτοπ σου. Plus, αν νιώθεις πιεσμένος, ένα σουρεάλ τοπίο σε περιμένει μόλις βγεις στο δρόμο για να χαλαρώσεις.

Αναπαύσεως 13, Αθήνα 116 36

2. Teras, Νέος Κόσμος
Το Teras είναι ένα από τα πιο εναλλακτικά σημεία του Νέου Κόσμου. Σίγουρα θα το αγαπήσεις αν ψάχνεις έναν χώρο που προσφέρει άνεση και δημιουργικότητα μαζί. Η industrial αισθητική του συνδυάζεται με μια χαλαρή ατμόσφαιρα, όπου μπορείς να αφοσιωθείς στη δουλειά σου χωρίς να σε ενοχλεί ο θόρυβος της πόλης. Σίγουρα θα συναντήσεις και άλλους digital nomads που δουλεύουν ήσυχα στη γωνία τους.

Θεοδώρητου Βρεσθένης 45, Αθήνα 117 43

3. Έναστρον, Εξάρχεια
Αν η έμπνευσή σου χρειάζεται μια πιο ανατρεπτική γειτονιά, τότε το Enastron στα Εξάρχεια είναι αυτό που ψάχνεις. Το καφέ αυτό δεν θα το βρεις γεμάτο influencers, αλλά ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων που αναζητούν ησυχία και δημιουργική ατμόσφαιρα. Συν ένα φανταστικό μενού με καφέδες και snacks που θα σου δώσουν το boost που χρειάζεσαι.

Σόλωνος 101, Αθήνα 106 78

4. Books & Beans, Κουκάκι
Κουλτούρα και καφές πάνε μαζί στο Books & Beans, ένα καφέ που φέρνει τους βιβλιόφιλους και τους digital nomads σε κοινό τόπο. Άνοιξε το λάπτοπ σου, πάρε έναν καλό καφέ και βυθίσου στην εργασία ή την ανάγνωση, ενώ γύρω σου άνθρωποι διαβάζουν βιβλία και χαλαρώνουν.

Φορμίωνος 2, Αθήνα 116 34

5. Βρυσάκι, Πλάκα
Η Πλάκα έχει το δικό της μυστικό: το Βρυσάκι. Πιο artsy από όσο φαντάζεσαι, το συγκεκριμένο καφέ είναι ιδανικό για όσους θέλουν να δουλέψουν σε ένα περιβάλλον γεμάτο τέχνη και πολιτιστική αύρα. Αν καταφέρεις να συγκεντρωθείς, έχει καλώς· αν όχι, τουλάχιστον θα έχεις πάρει μια γερή δόση τέχνης.

Βρυσακίου 17, Αθήνα 105 55

6. Third Place, Σύνταγμα
Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, και είναι ένα από τα πιο άνετα μέρη για να δουλέψεις. Με ζεστή, μίνιμαλ αισθητική και φιλική εξυπηρέτηση, το Third Place είναι τέλειο για μεγάλες ώρες εργασίας. Και το καλύτερο; Δεν θα σε κοιτάξουν περίεργα αν κάτσεις με το λάπτοπ σου όλη μέρα.

Απόλλωνος 23Β, Αθήνα 105 57

7. Underdog, Θησείο
Στον πεζόδρομο του Θησείου, το Underdog είναι το καφέ που θα σου δώσει το τέλειο fuel με τους βραβευμένους καφέδες του, ενώ οι τεράστιες ξύλινες επιφάνειες είναι ιδανικές για να στήσεις το γραφείο σου. Έχει αρκετή κίνηση, αλλά πάντα θα βρεις κάποιον σε παρόμοια φάση μαζί σου.

Ηρακλειδών 8, Αθήνα 118 51

8. Cultivos, Κυψέλη
Η Κυψέλη είναι μια αναδυόμενη περιοχή γεμάτη ζωή, και το Cultivos είναι το απόλυτο must. Φιλική ατμόσφαιρα, τέλειος καφές και μια urban αίσθηση που σε συντροφεύει όσο δουλεύεις. Δεν είναι για την ησυχία, αλλά σίγουρα για την έμπνευση που χρειάζεσαι.

Ζακύνθου 4, Αθήνα 113 61

9. Ohh Boy, Παγκράτι
Το Oh Boy στο Παγκράτι έχει αυτή την ατμόσφαιρα που μοιάζει να έχει βγει από ταινία indie. Ατμοσφαιρικό και αρκετά φωτεινό, είναι από τα λίγα μέρη που θα δεις ανθρώπους να δουλεύουν με το λάπτοπ τους, χωρίς καν να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε καφετέρια. Α! Και μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τα γλυκά του.

Αρχελάου 32, Αθήνα 116 35

https://www.instagram.com/fraterandsoror/

10. Frater & Soror, Νέος Κόσμος
Και τελειώνουμε με το πιο «κρυφό» καφέ της λίστας. Στον Νέο Κόσμο, το Frater & Soror είναι το τέλειο μέρος για ήσυχη εργασία, με χαμηλό φωτισμό και ατμοσφαιρική μουσική. Ιδανικό για όταν θέλεις να συγκεντρωθείς χωρίς περισπασμούς.

Αμύντα 6, Αθήνα 116 35

Αυτά τα 10 καφέ είναι οι κρυμμένοι θησαυροί της Αθήνας για όλους εμάς που θέλουμε ένα ήσυχο και φιλόξενο μέρος για δουλειά, παρέα με άλλους digital nomads που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες και ανάγκες για παραγωγικότητα!