Λίγες εβδομάδες έμειναν για την απόλυτη γιορτή της rap. Φυσικά αναφερόμαστε στο διήμερο 6 και 7 Σεπτεμβρίου και το Off The Hook Festival, που επιστρέφει πιο χορταστικό και απολαυστικό από ποτέ! Το ραντεβού με την ιστορία της πιο εξελισσόμενης, ακμάζουσας και παραγωγικής μουσικής σκηνής θα δοθεί στο Athens Olympic Complex, το γνωστό σε όλους μας ΟΑΚΑ!

Φυσικά και φέτος από το line-up δεν λείπει η αφρόκρεμα της ελληνικής ραπ σκηνής, εκείνης που χρόνο με τον χρόνο γεμίζει όλο και περισσότερο θέατρα και γήπεδα ανά την Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας όλα τα παραπάνω. Είμαστε τυχεροί που ζούμε στην εποχή τους!

OFF THE HOOK FESTIVAL 2024

Δεν λείπουν όμως ούτε και τα σπουδαία ονόματα από το εξωτερικό, που δίνουν το extra spice και κάνουν την διαφορά, όπως και σε κάθε προηγούμενο Off The Hook Festival. Στις παραγράφους που ακολουθούν, σας τα παρουσιάζουμε, δίνοντάς την ευκαιρία της ανακάλυψης στους λιγότερο μυημένους στο είδος, μιας που οι πιο «χωμένοι» σε αυτό, έχουν ήδη μπει -αν όχι ενδώσει- στον πειρασμό της αγοράς εισιτηρίου, για το μεγαλύτερο Off The Hook Festival της μέχρι στιγμής ιστορίας του.

Ας ξεκινήσουμε με τον Βρετανό superstar που ακούει στο όνομα Aitch. Ο
24χρονος ραπερ δεν είναι πια ανερχόμενος αλλά έχει κατακτήσει μία θέση στην κορυφή της Βρετανικής, αλλά και της παγκόσμιας ραπ σκηνής. Παρόλο το νεαρό της ηλικίας του, έχει ήδη κερδίσει το βραβείο του καλύτερου Βρετανού ραπερ. Τα κομμάτια του έχουν φτάσει στην κορυφή των charts, ενώ έχει συνεργαστεί με τεράστια ονόματα όπως οι Ed Sheeran και Stormzy. Τα flows, η ενέργεια και φυσικά η χαρακτηριστική προφορά από το Μάντσεστερ, είναι αυτά που τον χαρακτηρίζουν και θα ξεσηκώσουν το κοινό του Off The Hook!

OFF THE HOOK FESTIVAL 2024
Aitch

Δεν θα μπορούσαμε, παρά να συνεχίσουμε με το θρυλικό group από την Μασσαλία, τους φημισμένους IAM. Οι Γάλλοι πρωτοπόροι βρίσκονται 35 χρόνια στο rap game, έχοντας ανοίξει το δρόμο για πολλούς μεταγενέστερούς τους -κι όχι μόνο- καθώς εισήγαγαν ένα πολύ ιδιαίτερο στυλ και μια αισθητική που εξ’ αρχής έκανε stand out από τον σωρό. Το “L’ Ecole du Micro D’Argent” (1997), θεωρείται -όχι αδίκως- ένα από τα καλύτερα άλμπουμ Γαλλικής εναλλακτικής μουσικής, ανεξαρτήτως ειδών, ενώ αποτελεί σταθμό στην ιστορία της Γαλλικής rap. Οι πολυποίκιλοι στίχοι του album, πότε βιωματικοί / καθημερινοί και πότε γεμάτοι μεταφορές και συμβολισμούς βρίσκουν δίοδο έκφρασης, εν μέσω αριστοτεχνικών raps, από τους 4 MCs του συγκροτήματος, καθιστώντας το album ένα instant classic, και την ακρόασή του πραγματική απόλαυση για οπαδούς του είδους και μη. Πολλοί τους αποκαλούν “Ευρωπαίους Wu-Tang”, ένας ευφημισμός που πέραν των ταλέντων τους, έχει σίγουρα να κάνει και με τις πολυάριθμες μεταξύ τους συνεργασίες. Πολυβραβευμένοι, διατηρώντας ένα underground προφίλ, χάρη στις σπάνιες ζωντανές τους εμφανίσεις, έρχονται να μας χαρίσουν μία από αυτές στην Ελλάδα, για λογαριασμό του Off The Hook Festival! Όσοι γνωρίζετε από Γαλλική rap κουλτούρα, έχετε ήδη μόνο έναν προορισμό για τις 6 και 7 Σεπτεμβρίου! Οι υπόλοιποι αφήστε τους να σας την εμφυσήσουν, όπως μόνο αυτοί μπορούν!

Τα old school vibes όπως και η εκπροσώπηση από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, δεν έλειψαν και δεν λείπουν ούτε και φέτος από το Off The Hook Festival. Ο λόγος γίνεται για τους Αμερικανούς Smif N Wessun, το σχήμα από το Brooklyn, με τα killer rhymes και τις live εμφανίσεις – φωτιά! Η θρυλική δυάδα είναι ένα από τα acts που εμείς οι 90’s afficionados, ανυπομονούμε να δούμε στο φετινό Off The Hook, αλλά κι ένα που όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν σας! Στην εποχή των Biggie, 2Pac και πολλών ακόμη, οι Smif N Wessun κατάφεραν όχι μόνο να αφήσουν το στίγμα τους με κυκλοφορίες όπως το legendary “Dah Shining”, αλλά να διατηρήσουν τη φλόγα αναμμένη, φτύνοντας τις ρίμες τους, μέχρι και σήμερα, 30 ολόκληρα χρόνια αργότερα! Θέλετε απόδειξη για τα παραπάνω; Περάστε μια βόλτα από το NPR Music Tiny Desk Concert τους στο YouTube και πάρτε μια γεύση από τα epic flows που μας περιμένουν στο ΟΑΚΑ. Μοναδικοί!

OFF THE HOOK FESTIVAL 2024

Σε ένα διαφορετικό vibe από τα υπόλοιπα international acts, η Ισπανίδα Santa Salut, έρχεται να μας απογειώσει με την ηλεκτρισμένη mind-blowing ενέργειά της! Από μικρή στο rap game, η ράπερ από την Καταλονία προσφέρει μια τελείως φρέσκια πινελιά, χάρη στα 00’s vibes της και το επαναστατικό κλίμα των τραγουδιών της. Πότε μελωδική και πότε hard hitting, η ταχύτατα ανερχόμενη Santa Salut δεν θεωρείται αδίκως μία από τις πλέον ταλαντούχες στο fem-rap game, ενώ οι γεμάτες attitude και απαστράπτουσα Νοτιοευρωπαϊκή γοητεία ζωντανές εμφανίσεις της, αποτελούν εχέγγυο για good times στο Off The Hook Festival 2024!

Ο Ισπανομαροκινός Beny Jr έκανε το μεγάλο “μπαμ” μόλις πριν τέσσερα χρόνια, χάρη στο εκρηκτικό ντεμπούτο “Trap and Love”. Φημίζεται για το πολυδιάστατο στυλ του και την δεξιοτεχνία με την οποία αναμειγνύει trap & drill ήχους και αποτελεί δίχως άλλο τον ακρογωνιαίο λίθο φρεσκάδας και ανανέωσης για το φετινό Off The Hook Festival. Φορέστε άνετα παπούτσια, ενυδατωθείτε και ετοιμαστείτε να χοροπηδήξουμε στους ρυθμούς ενός από τους πιο ταλαντούχους νέους Ευρωπαίους rappers στο game. Η εντυπωσιακή λίστα των συνεργασιών του με ονόματα όπως ο Central Cee και ο Morad, μιλούν για αυτόν, ενώ η αναγνώριση διεθνούς εμβέλειας που έχει αρχίσει να λαμβάνει τα τελευταία χρόνια, θέτουν δίχως άλλο τα θεμέλια απόκτησης ενός legendary status, που θα κάνει πολλούς από εμάς στα προσεχή έτη να καυχιόμαστε για το ότι τον παρακολουθήσαμε την στιγμή που συνέβαινε, που αλλού, στο Off The Hook Festival 2024!

Αν είναι ένα πράγμα για το οποίο μπορούν να καυχιούνται οι latino rappers Delinquent Habits, αυτό είναι η διαχρονικότητά τους, αλλά και η διαρκής φρεσκάδα που συνοδεύει τις κυκλοφορίες και τις ζωντανές τους εμφανίσεις, από τα πρώτα βήματά τους μέχρι και σήμερα. Θρύλοι του ήχου, στυλατοι όσο λίγοι, με μία ευρεία παλέτα επιρροών και styles στο οπλοστάσιό τους, οι δημιουργοί του instant hit “Tres Delinquentes”, σε αυτή την επιστροφή τους επί ελληνικού εδάφους, έχουν στις τάξεις τους τον σπουδαίο Sick Jacken των -επίσης θρύλων- Psycho Realm, τους οποίους και είχαμε την χαρά να απολαύσουμε στην περσινή edition. Με μία συνταγή που ήδη «βρωμάει μπαρούτι» οι ανανεωμένοι Delinquent Habits, επισφραγίζουν με την παρουσία τους, την αναγκαιότητα της δικής σας, στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου στην απόλυτη ραπ γιορτή, το Off The Hook Festival στο ΟΑΚΑ.

Ακόμη το σκέφτεστε;