Αν νομίζετε ότι τα έχετε ακούσει όλα, τότε πρέπει να δείτε αυτό το βίντεο! Ο απίθανος αυτός τύπος , με το απίστευτο θράσος, παίρνει τις λέξεις και τις κάνει σαν να τις έβαλε σε μπλέντερ! Ναι, ναι, καλά διαβάσατε! Δεν μιλάμε απλώς για χρήση σπάνιων λέξεων, μιλάμε για γλωσσική επανάσταση!

Ας ξεκινήσουμε με το εξής: Θυμάστε την εποχή που οι λέξεις ήταν απλές, κατανοητές και, ξέρετε, κάπως φυσιολογικές; Λοιπόν, ξεχάστε την! Ο τύπος στο βίντεο μάλλον έχει καταλάβει ότι η γλώσσα είναι για διασκέδαση, κι έτσι αποφάσισε να παίξει με αυτή όπως ένα παιδί με το αγαπημένο του παιχνίδι. Το αποτέλεσμα; Ένας γλωσσικός χαμός που θα έκανε και τον πιο έμπειρο φιλόλογο να δαγκώσει τη γραβάτα του!

Ιστορίες για “Γαργαλιάγκαρες” και “Σακαφλιάγκουρες”

Η αλήθεια είναι πως ο – άγνωστος σε εμάς – “μύθος της λεξιπλασίας”, ξεκινά μάλλον χαλαρός να εξιστορεί μια φαινομενικά απλή ιστορία για μια κοπέλα που ανέβασε μια φωτογραφία με το νέο της “γαλλικό” μανικιούρ και κάποιος “Γύπας” σχολιάζει διόλου πρωτότυπα, κι απολύτως ηλιθιωδώς “έμπαινα” (πιθανότατα μάλιστα και γράφοντας “εμπ1” γιατί δεν θέλουν να κουράζονται με πολλά γράμματα τέτοιοι τύποι). Από εκεί όμως εμπνέεται ή μάλλον εξοργίζεται ο “ημίθεος γλωσσοπλάστης” πρωταγωνιστής μας, κι αρχίζει να σερβίρει λέξεις όπως «παλαβοβρόντης» και «μαλακοφιρφιρίγκος» σαν να είναι οι πιο φυσιολογικές λέξεις στον κόσμο. Δεν μπορείς παρά να γελάσεις με το πόσο απροσδόκητα είναι όλα αυτά. Και μην ξεκινήσουμε για το “τι είσαι, νυχοκόπτης” που αναφέρει, που ακούγεται σαν κάτι που θα έβρισκες σε βιβλίο επιστημονικής φαντασίας γραμμένο από κάποιον που έχει μπλέξει ρίμες, λέξεις, ανέκδοτα και ρίμες σε τεχνητή νοημοσύνη.

Ειλικρινά, αν ήμουν λεξικογράφος, θα είχα υποβάλει την παραίτησή μου. Πώς να ανταγωνιστείς τέτοια λογοπαίγνια και εφεύρεση λέξεων; Είναι σαν να προσπαθείς να παίξεις σκάκι με κάποιον που φέρνει ένα λέιζερ στη μάχη.

Οι Πιθανές Παρενέργειες του να Καταλάβεις τις Λέξεις του

Προσοχή, υπάρχουν παρενέργειες στην προσπάθεια να καταλάβεις τι λέει! Όπως ας πούμε η αίσθηση ότι ξαφνικά δεν γνωρίζεις καθόλου τη γλώσσα που μιλάς όλη σου τη ζωή. Μπορεί να οδηγηθείς σε μια μικρή υπαρξιακή κρίση: «Μήπως είμαι γλωσσικά ανεπαρκής; Μήπως χρειάζομαι φροντιστήριο ελληνικών;» Και τότε έρχεται η συνειδητοποίηση: όχι, ο τύπος απλά είναι εκτός πραγματικότητας!

Το να παρακολουθείς το βίντεο αυτό είναι σαν να μπαίνεις σε έναν εναλλακτικό κόσμο, όπου οι λέξεις είναι υπερ-πλάσματα με δική τους βούληση και κάνουν ό,τι θέλουν. Και εκείνος; Ο κύριος μάγος, ο οποίος τους δίνει εντολές και αυτές υπακούν χωρίς να το πολυσκέφτονται!

Kανένα τους δεν περιέχει τις λέξεις που εφύηρε ο viral “μύθος” μας.

Κάθε Φράση και Ένα Αστείο – Χωρίς να το Θέλει!

Το πιο αστείο μέρος της όλης ιστορίας είναι ότι δεν προσπαθεί καν να είναι αστείος! Απλώς βγαίνει φυσικά! Και αυτό, φίλοι μου, είναι το απόλυτο κατόρθωμα. Κάθε λέξη που βγαίνει από το στόμα του είναι μια κωμική αποκάλυψη, που σε κάνει να θες να βάλεις replay στο βίντεο ξανά και ξανά, απλά για να σιγουρευτείς ότι το άκουσες σωστά την πρώτη φορά.

Αν αυτός ο άνθρωπος δεν καταλήξει να γίνει viral sensation, τότε δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να είναι πιο αστείο από αυτόν! Προς το παρόν, απολαύστε το βίντεο με παρέα και προσπαθήστε να μαντέψετε τι σημαίνουν οι λέξεις του. Και ποιος ξέρει; Ίσως βρείτε τη νέα σας αγαπημένη φράση για να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας στο επόμενο τραπέζι!

Α, επίσης, λατρεμένε φίλε, αν μας βλέπεις, σε θερμοπαρακαλούμε, στείλε μας ένα μήνυμα, ένα σύννεφο καπνού, ένα σημάδι πως είσαι εσύ, θέλουμε να γίνουμε φίλοι σου, ακόλουθοι σου, να τραγουδήσουμε τους στίχους σου και να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές την ανυπέρβλητη μαστοριά σου.