Εθισμένος στο «Mission Impossible» πρέπει να ήταν ένας επιβάτης της αυστραλιανής εταιρείας Jetstar. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς την κίνησή του να ανοίξει μόνος του την πόρτα επιβατών του αεροσκάφους, όταν αυτό προσγειώθηκε στη Μελβούρνη, και να επιχειρήσει να βγει πατώντας στο φτερό; Μπορεί το αεροπλάνο να μην κινούνταν εκείνη την ώρα και να μην κινδύνεψε ούτε αυτός, ούτε κάποιος άλλος επιβάτης, αλλά η ομοσπονδιακή αστυνομία της Αυστραλίας κυριολεκτικά σπάει το κεφάλι της για να βρει ένα, έστω, λογικό κίνητρο για τη συγκεκριμένη κίνηση.

Το αεροπλάνο της συγκεκριμένης εταιρείας εκτελούσε το δρομολόγιο Σίδνεϊ – Μελβούρνη και ο επιβάτης καθόταν κοντά στην πόρτα των επιβατών. Με το που ακινητοποιήθηκε το αεροσκάφος και πριν προσαρμοστεί η φυσούνα, η οποία θα οδηγούσε τους επιβάτες με ασφάλεια στην αίθουσα αφίξεων, ο κύριος αυτός σηκώθηκε από τη θέση του και κάτω από τα έκπληκτα μάτια όλων άνοιξε την πόρτα.  Δεν άκουγε καθόλου τις εκκλήσεις των αεροσυνοδών να καθίσει στη θέση του, άνοιξε την πόρτα και πήδηξε στο φτερό του αεροσκάφους.

Αμέσως οι αεροσυνοδοί ειδοποίησαν τον πιλότο, ο οποίος με τη σειρά του έστειλε σήμα στην αστυνομία του αεροδρομίου. Ο ανυπόμονος επιβάτης συνελήφθη πριν καταφέρει να προσγειωθεί στο έδαφος. Μετά τη σύλληψη όλα έγιναν κανονικά. Προσαρμόστηκε η φυσούνα και οι υπόλοιποι επιβάτες μπήκαν στο αεροδρόμιο χωρίς κανένα άλλο απρόοπτο.

Η αστυνομία του αεροδρομίου της Μελβούρνης διευκρίνισε ότι ο άνδρας συνελήφθη με την κατηγορία της επιθετικής συμπεριφοράς και παραβίαση των πρωτοκόλλων ασφάλειας των αεροσκαφών. Για την πρώτη κατηγορία, βέβαια, δεν υπάρχουν αποδείξεις, αφού κανείς δεν ισχυρίζεται ότι αντιστάθηκε στη σύλληψή του ή προσπάθησε να αποφύγει τους αστυνομικούς. Το περιστατικό, πάντως, εξετάζεται εξονυχιστικά κι έχει εμπλακεί μέχρι και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Αυστραλίας, η οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να απαγγείλει κι άλλες κατηγορίες όταν διαλευκανθεί το περιστατικό.

Στο νοσοκομείο της Μελβούρνης για εξετάσεις

Ο άνδρας οδηγήθηκε στο νοσοκομείο μετά τη σύλληψή του. Κι αυτό διότι στην προσπάθειά του να πηδήξει από το φτερό έπεσε στην άσφαλτο της πίστας αεροδρομίου. Δεν είναι σοβαρά τραυματισμένος, αλλά η παρουσία του στο νοσοκομείο θα επιτρέψει στους γιατρούς να εξετάσουν και την ψυχολογική του κατάσταση.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης υπήρξαν πληροφορίες που έφερναν τον νεαρό άνδρα να έχει «αφύσικα ενεργή συμπεριφορά», όπως τη χαρακτήρισαν επιβάτες που τον παρατηρούσαν. Η πτήση έχει διάρκεια περίπου 1,5 ώρας, ως εκ τούτου δεν είναι συνηθισμένο να κάνουν βόλτες οι επιβάτες στους διαδρόμους, κι όμως ο άνδρας τουλάχιστον δύο φορές σηκώθηκε από τη θέση του, βημάτισε προς τα εμπρός στο όριο της business class και επέστρεψε στη θέση του. Την ώρα δε που είχε σταματήσει το αεροπλάνο αυτός έσπρωξε έναν 60χρονο επιβάτη που καθόταν μπροστά του, προκειμένου να φτάσει πιο γρήγορα στην πόρτα και να την ανοίξει.

Η αστυνομία δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο, γι’ αυτό ανακοινώθηκε ότι οι πρώτες εξετάσεις του άνδρα θα είναι τοξικολογικές.