Ναι, θέλουμε να πούμε για τα χρόνια τους, για το “πως γκέγκεν αυτό”, το να μοιάζουν όπως μοιάζουν κι όχι σαν τον θείο Μπάμπη που μετράει ένσημα για να βγει στη σύνταξη, και γενικά λίγο μας έχουν σπάσει τα νεύρα – εμάς των αντρών λέμε τώρα, οι κυρίες δεν έχουν κανέναν λόγο να εκνευρίζονται – και διάφορα άλλα διόλου “πολιτικά ορθά” και πρέποντα. Και όχι, ακόμα και να ήμασταν τέτοιοι “φριχτοί άνθρωποι” και να πέφταμε τόσο χαμηλά ώστε να προσπαθήσουμε να κάνουμε age shaming κι άλλα αντίστοιχα λάθη, αυτοί οι δυο απίθανοι τύποι, δεν μπορούν να μην σε κάνουν να χαμογελάς. Όχι τόσο λαμπερά όσο οι ίδιοι πιθανότατα, αλλά και πάλι…

Κι αν γεμίζουν με ρυτίδες, δεν τους μέλλει

Άμα έχεις τη στόφα του σταρ, την κουβαλάς μαζί σου παντού. Ο George Clooney και ο Brad Pitt είναι οι μεγαλύτεροι σούπερ σταρ του Χόλιγουντ τρεις δεκαετίες τώρα, οπότε ξέρουν απολύτως πως να “πουλήσουν” και τον εαυτό τους, και οτιδήποτε χρειάζεται να κάνουν “για την δουλειά”. Είναι οι δύο χολιγουντιανοί «μάγκες» (που λέγανε παλιά, μην το πάρουμε τοις μετρητοίς τώρα, τα ξεκαθάρισαν ο Ρασούλης κι ο Παπάζογλου αυτά, τους πάτησε το τραίνο, τελειώσανε, δεν μπλέκουμε με πατριαρχικά κατάλοιπα και άλλες “ατζέντες” τώρα) που μας έχουν χαρίσει ωραίες ταινίες, στιγμές με γέλια, με πιο “ρομάντζα” ή “σέξι” διαθέσεις, και που έχουν μοιραστεί πολύ περισσότερες ιστορίες απ’ όσες θα μάθουμε ποτέ. Γι’ αυτό και μετράνε και αρκετά χρόνια φιλίας. Στο τελευταίο εξώφυλλο του GQ, οι δυο τους ποζάρουν καλοφτιαγμένοι, καλοραμμένοι, φωτισμένοι, βαμμένοι, στυλιζαρισμένοι τέλεια, να καλοπερνάνε και να μας το τρίβουν στη μούρη – δηλαδή όχι σε εμάς προσωπικά, σε κάτι πρώην τους, σε κάτι παλιά στελέχη ή σκηνοθέτες και παραγωγούς που τους κρατάνε “μανιάτικα”, και σε όσους τέλος πάντων τους έχουν “άχτι” τόσα χρόνια – όπως ακριβώς μπορούν να κάνουν αυτοί οι αγέραστοι, αμάν πχια, φριχτά διασκεδαστικοί κι ωραίοι τύποι.

Εντάξει, διαβάζοντας την συνέντευξη για το Wolfs, τη νέα τους ταινία, που θα βγει σε λίγες βδομάδες στο Netflix, περνάει κανείς καλά -σχεδόν- όσο και εκείνες κι εκείνοι που δεν έχουν βαρεθεί να τους αντικεμενοποιούν και να τους αντιμετωπίζουν σαν παλαιολιθικά “σύμβολα του σεξ” και άλλα “παλιακά” κλισέ και χαζολογήματα.

Η φωτογράφηση του Μπραντ Πιτ και του Τζορτζ Κλούνεϊ για το GQ, ενόψει της νέας τους ταινία στο Netflix, με τίτλο Wolfs 1

Θυμάστε εκείνη την έκταση στην γαλλική επαρχία που είχαν αγοράσει κάποτε ο Μπραντ με την Αντζελίνα; Εκείνη με τον πύργο ντε, που τελικά έκαναν και τον γάμο τους, αυτή για την οποία έχουν πάει – μεταξύ άλλων 100 λόγων – και στα δικαστήρια; Α, να μπράβο, αυτή που νομίζαμε ότι είχαμε δει αρκετά τόσα χρόνια. Ε, όπως αποδεικνύεται, δεν είχαμε δει τίποτα ουσιαστικά – αφού η Ζολί από μικρή είχε φροντίσει να προστατεύει την ζωή της από τα “ξάνα μάτια” – και ο Μπραντ θέλησε να το αλλάξει αυτό. Φώναξε τον παλιό του κολλητό λοιπόν, τον “Τζόρτζι” – έτσι τον φωνάζει εκείνος, οπότε κι εμείς θα πάρουμε λίγο θάρρος και θα κάνουμε το ίδιο – και όλο το συνεργείο της φωτογράφησης που έκαναν για το GQ (κι όχι για το Vanity Fair, που ήταν πάντα η “Βίβλος του Χόλιγουντ”, αλλά που εδώ και χρόνια “ελέγχει” ή έστω διατηρεί τις καλύτερες των σχέσεων με την Αντζελίνα, άρα δεν είναι και πολύ “ζεστή” στο να αβαντάρει τον Μπραντ, που ακόμα έχει κατηγορίες για ενδοικογενειακή βία και άλλα αντίστοιχα φριχτά να λύσει στα δικαστήρια) και να τους φιλοξενήσει στον γαλλικό αμπελώνα του.

Ανάμεσα σε φωτογραφίες που τους δείχνουν σαν τους παλιούς σταρ των 60s, οι δυο φίλοι (που έχουν πατήσει πια τα 63 και τα 61 αντίστοιχα, αλλά ποιιος νοιάζεται για νούμερα) έκαναν πλάκα μεταξύ τους, με το συνεργείο και τους δημοσιογράφους, αλλά φρόντισαν και να “καρφώσουν” όποιους ένιωθαν πως ήρθε η στιγμή να “χτυπήσουν”.

Τι θα βλέπατε αν διαβάζατε αυτό το τεύχος του GQ; Πράγματα όπως “ξεκινώντας με μια φιλική «μονομαχία» για το ποιος είχε την καλύτερη χαίτη στα 80s, οι δύο θρύλοι του κινηματογράφου ξεσκονίζουν τις αναμνήσεις τους από τις πρώτες μέρες της καριέρας τους. Ο Brad Pitt, όπως πάντα, ήρεμος και με αυτή την ανεπιτήδευτη γοητεία που τον χαρακτηρίζει, επιμένει ότι είχε το «μεγαλύτερο και καλύτερο mullet που υπήρξε ποτέ». Ο Clooney όμως, γνωστός για την αίσθηση του χιούμορ του, δεν το άφησε να πέσει κάτω. «Μάλλον το δικό μου ήταν καλύτερο», απαντάει γελώντας. Και κάπου εδώ, καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για μια συνέντευξη που δεν θα στερήσει από κανέναν τις καλές στιγμές γέλιου”.

Και μετά έρχεται η στιγμή που ο George βγάζει τα μεγάλα πυρομαχικά. Το βαρύ πυροβολικό της συνέντευξης ήταν η αναφορά στον Quentin Tarantino και τον David O. Russell. Ο Tarantino, που έχει γίνει “κολλητάρι” του Brad τα τελευταία χρόνια, είναι παλιός “γνωστός” του George, γι’ αυτό και δεν γλίτωσε από την -ας την πούμε- αιχμηρή γλώσσα του Clooney. Ο George φαίνεται πως ενοχλήθηκε λίγο από το γεγονός ότι ο Tarantino, σε μια πρόσφατη συνέντευξη, τον παρέλειψε από τη λίστα των μεγάλων σταρ που έχουν πρωταγωνιστήσει στις ταινίες του. Κάπου εκεί, η ένταση της στιγμής, αλλά και η ελαφρότητα με την οποία το σχολίασε, έδωσαν στο Pitt την ευκαιρία να σκάσει στα γέλια. «Αυτό το χτύπημα δεν το περίμενα», δήλωσε ο Clooney, προσθέτοντας με ένα χαμόγελο που προδίδει τη συνηθισμένη του άνεση: «Αλλά, ναι, εντάξει, είναι ο Tarantino».

Η φωτογράφηση του Μπραντ Πιτ και του Τζορτζ Κλούνεϊ για το GQ, ενόψει της νέας τους ταινία στο Netflix, με τίτλο Wolfs 2

Αλλά ο Clooney δεν σταματάει εκεί. Με μια ξαφνική στροφή, αναφέρεται στον David O. Russell, τον «Three Kings» σκηνοθέτη. Κι αν περιμένατε ευγένειες, γελαστήκατε. Ο George ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να ξανασυνεργαστεί με τον Russell, καθώς τον χαρακτήρισε «μίζερο» και τόνισε πως δεν αξίζει να ξοδέψει πέντε μήνες από τη ζωή του με έναν τόσο δύσκολο συνεργάτη. Εδώ, ο Pitt έπιασε τον ρόλο του πιο ήρεμου, λίγο αποστασιοποιημένου συνομιλητή, αφήνοντας τον Clooney να «ξεφορτώσει» τα παράπονά του με την χαρακτηριστική του ευφράδεια.

Η φωτογράφηση του Μπραντ Πιτ και του Τζορτζ Κλούνεϊ για το GQ, ενόψει της νέας τους ταινία στο Netflix, με τίτλο Wolfs 3

Και το “γλυκό ταξίδι στην γαλλική επαρχία” που λέει και το GQ συνεχίζεται. “Και μετά την καταιγίδα, η ηρεμία. Η συζήτηση γυρίζει στις πιο αστείες στιγμές του παρελθόντος τους, και εκεί οι δύο ηθοποιοί αρχίζουν να χαλαρώνουν, θυμίζοντας μας ότι ακόμα και οι σταρ πρώτου μεγέθους έχουν τις δικές τους «κουλές» στιγμές. Ο Pitt, χαλαρός, μιλάει για την αγάπη του για τα mullets, αναφέροντας ότι τότε το θεωρούσε το πιο cool look. Ο Clooney, πάλι, δεν μπορεί να συγκρατηθεί: «Ήταν σαν να έχεις ένα νεκρό σκίουρο στο κεφάλι σου, Brad».

Η αλήθεια είναι ότι οι Clooney και Pitt, όσο κι αν τα χρόνια περνούν, διατηρούν τη φιλία τους ζωντανή και γεμάτη από αμοιβαίες πειράγματα. Αυτή η συνέντευξη το επιβεβαιώνει, δείχνοντας μας ότι πίσω από τα φωτεινά φώτα του Χόλιγουντ, κρύβεται μια αληθινή, ανθρώπινη σχέση που στηρίζεται στο χιούμορ και στην κοινή εμπειρία. Αν και οι κουβέντες για τις σκληρές αλήθειες της βιομηχανίας μπορεί να φαντάζουν βαριές, οι δύο φίλοι καταφέρνουν να τις μετατρέψουν σε κάτι ελαφρύ και αστείο.”

Κι αφού τους είδαμε και τους διαβάσαμε να “τσακώνονται” για “χαίτες-λασπωτήρες”, και άλλες “τρίχες”, τα δυο γερασμένα παλικάρια, έκλεισαν μιλώντας για το πόσο ωραία περνάνε, πόσο έχει αλλάξει το Χόλιγουντ, κι άλλα ανούσια και γλυκανάλατα, αφού αυτή ήταν μια φωτογράφηση και μια συνέντευξη για να κάνει τον κόσμο να τους “χαλβαδιάσει” ώστε να δει την νέα τους ταινία. Για την οποία δεν περιμένουν μεν “πόσα εισιτήρια θα κόψει” για να πάρουν ποσοστά, αλλά έχουν μεγάλη αγωνία για το πόσα views θα έχει και πόσο γρήγορα. Κι επειδή τον καιρό της δουλειάς, δεν χωράνε ούτε κοινωνικά μηνύματα, ούτε καμπάνιες για ανθρωπιστικά έργα και λοιπές “μη χολιγουντιανές μπίζνες”, αν περιμένατε να δείτε ή να ακούσετε τίποτα για τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο, ο George κι ο Brad δεν εμφανίστηκαν τώρα εδώ γι’ αυτά. Ίσως την επόμενη φορά, που θα βολεύει περισσότερο…