Αεροπλάνα καθηλωμένα στη γη, ούρες σε αεροδρόμια, τηλεοπτικά δίκτυα χωρίς σήμα… Αρκούσε μια ελαττωματική ενημέρωση (update) από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας CrowdStrike για να προκληθεί το χάος σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Και αυτό γιατί αυτό το ελαττωματικό update διακόπτει τη λειτουργεία των Windows, επηρεάζοντας εταιρείες διαφόρων δραστηριοτήτων, όπως τράπεζες, αεροπορικές, media, αλλά και οργανισμούς.

Οι υπολογιστές που «τρέχουν» Windows εμφανίζουν στην οθόνη τους τη χαρακτηριστική «Blue Screen of Death» («Μπλε οθόνη θανάτου»).

Παράλληλα, πολλοί υπολογιστές ιδιωτικών χρηστών απαιτούν μεμονωμένες επιδιορθώσεις.

Η BSoD (Blue Screen of Death) είναι λογικό να φέρνει στην απόγνωση τους χρήστες των Windows.

Κι ενώ το χάος επελαύνει, υπάρχουν και κάποιοι που χαμογελούν με την κατάρρευση των Windows, όπου οι χρήστες του Linux, οι αντίπαλοι του τεχνολογικού κολοσσού.

Με την έμπνευση να είναι αστείρευτη…

Υπήρχαν και εκείνοι που θυμήθηκαν την προαιώνια κόντρα, ανάμεσα σε Windows – Linux.

Όπως και ο εκνευρισμός, ο οποίος είναι διάχυτος…

Κάποιοι θυμήθηκαν τη σειρά «Τσέρνομπιλ», στην οποία ξετυλίγεται όλο το χρονικό του δυστυχήματος στον πυρηνικό αντιδραστήρα και την εγκληματική αμέλεια των τεχνικών.

Άλλοι χρήστες του Twitter έδειξαν ως υπεύθυνο της εταιρείας κυβερνοασφάλειας CrowdStrike, η οποία προκάλεσε παγκόσμια παράλυση, τον Ρόμαν Ρόι, της γνωστής οικογενείας, από το Succession.

Οι λάτρεις των ζώων δεν έχασαν την ευκαιρία να δώσουν τη δική τους οπτική σε όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στα γραφεία των ΙΤ.

Το υλικό είναι άφθονο, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς…

Να πώς περιγράφει ένας χρήστης όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στις επιχειρήσεις που δέχθηκαν πλήγμα από την κατάρρευση των Windows.

Το μυαλό των χρηστών με ανώτερη συναισθηματική νοημοσύνη βρίσκεται στο πλευρό εκείνων που θα έπαιρναν άδεια σήμερα.

Βέβαια, υπάρχουν και εκείνοι οι εργαζόμενοι που απλώς κάθονται και περιμένουν, υποκρινόμενοι πως ανησυχούν…