Θέλουμε γρήγορη απάντηση. Ποιος είναι ο πιο αντιπαθητικός χαρακτήρας τηλεοπτικής σειράς ever; Σωστά, ο Joffrey Baratheon. Και υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Ναι, δεν είναι σωστό να μισείς ή να αντιπαθείς ένα παιδί, αλλά ο Joffrey αποδείχθηκε ότι ήταν… Ας το αφήσουμε εδώ. Το μίσος γι’ αυτό το αλαζονικό αγόρι ξεκίνησε με τον θάνατο της Lady και δεν σταμάτησε να μεγαλώνει από εκεί και πέρα. Όχι μόνο έδωσε την εντολή για τον αποκεφαλισμό του πατέρα της Sansa μπροστά σε όλους, αλλά την πήγε να δει το κεφάλι του -μεταξύ άλλων.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ήταν και δειλός. Μετά τον θάνατο του Joffrey στο GoT, ο George R. R. Martin έστειλε στον Jack Gleeson μια επιστολή που έλεγε: «Συγχαρητήρια για την υπέροχη ερμηνεία σου! Όλοι σε μισούν!». Είδατε; Υπάρχουν καλοί λόγοι για να τον αντιπαθεί κάποιος. Τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς χαρακτήρες που θα βρείτε τη λίστα που ακολουθεί, όμως, γιατί του μισεί ο μισός πλανήτης; Αυτό αναρωτήθηκαν διάφοροι χρήστες του Reddit και αποφάσισαν να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους.

Cassie Howard, Euphoria

«Έχει αντιμετωπίσει ΠΟΛΛΕΣ τραυματικές εμπειρίες, αν λάβουμε υπόψη την προϊστορία με τον πατέρα της. Το να μεγαλώνει με έναν πατέρα εθισμένο στα ναρκωτικά και μια μητέρα με αλκοολισμό, είναι τραυματικό από μόνο του. Εκπλήσσεστε που το κορίτσι προσπάθησε να βρει αγάπη όπου μπορούσε; Αυτό δεν την δικαιολογεί που πρόδωσε/τραυμάτισε την καλύτερή της φίλη, αλλά αφήστε το καημένο το κορίτσι ήσυχο. Είναι έφηβη, και οι έφηβοι κάνουν ηλίθια, κακά πράγματα. Η αντίληψή τους για τον κόσμο είναι τόσο μικρή».

Lori Grimes, The Walking Dead

«Ήταν συναισθηματικά χειραγωγημένη από τον Shane. Την εκμεταλλεύτηκε όταν εκείνη έπεσε χαμηλά (ή αλλιώς όταν είπε στη Lori ότι ο σύζυγός της ήταν νεκρός). Έφτασε στο σημείο να δώσει την ίδια της τη ζωή για να ζήσει η κόρη της. Θα είμαι υπερασπιστής της Lori Grimes μέχρι την ημέρα που θα πεθάνω». Εντάξει, κάπως υπερβολικός ο τύπος αλλά το αγοράζουμε.

Skyler White, Breaking Bad

«Οι άνθρωποι την μισούσαν επειδή ήταν τόσο καχύποπτη απέναντι στον Walt. Ο σύζυγός της κυριολεκτικά μαγείρευε και πουλούσε μεθαμφεταμίνη. Και μετά την έκανε συνένοχο στα εγκλήματά του. Και όχι μόνο αυτό, η Anna Gunn δεχόταν απειλές θανάτου απλά και μόνο επειδή έπαιζε τη Skyler στη σειρά. Είναι τρομακτικό το πώς κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να διαχωρίσουν τους ηθοποιούς από τους ρόλους τους».

Theon Greyjoy, Game of Thrones

«Έκανε κάποια άσχημα πράγματα, αλλά όχι χειρότερα από άλλους χαρακτήρες (όπως ο Jaime Lannister ή ο Hound). Κανονικά ήταν 19 ετών και βρισκόταν σε φρικτή θέση. Στη συνέχεια, βασανίστηκε βάναυσα και ακρωτηριάστηκε, υποδουλώθηκε για χρόνια και μετά τα ξεπέρασε όλα αυτά για να βοηθήσει τη Sansa να δραπετεύσει, να υποστηρίξει την αδελφή του και να πολεμήσει στον πόλεμο. Και οι άνθρωποι τον μισούσαν ακόμα! Του άξιζε κάτι καλύτερο».

Andy Bernard, The Office

«Προς το τέλος της σειράς, μετέτρεψαν τον χαρακτήρα του σε κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που ξεκίνησε. Οπότε, δεν συμφωνώ με το πώς κατέληξε. Και ας είμαστε ειλικρινείς, το The Office απλά δεν ήταν πολύ καλό προς το τέλος της σειράς ούτως ή άλλως. Αλλά με έκανε πραγματικά να γελάω και νιώθω ότι όλοι έχουμε αυτόν τον τύπο στη δουλειά μας που είναι απλά χαζός και στον δικό του κόσμο. Τον αναφέρω συνέχεια και νιώθω ότι όταν ήρθε ο Andy ήταν τότε που η σειρά άρχισε πραγματικά να έχει ροή».