Βίντεο που έχει γίνει viral στα social media δείχνει σερβιτόρο σε beach bar στην Καλλιθέα της Ρόδου να έχει μπει μέσα στη θάλασσα και με το νερό να φτάνει πάνω από τη μέση του, κρατώντας δίσκους να αναγκάζεται να κολυμπήσει για να παραδώσει παραγγελία. Οι εικόνες έχουν προκαλέσει την οργή των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις απάνθρωπες απαιτήσεις των εργοδοτών, την εκμετάλλευση των εργαζομένων και την υποβάθμιση της αξιοπρέπειάς τους στον βωμό της κερδοσκοπίας. Μιλώντας στο OPEN, ο επιχειρηματίας ισχυρίστηκε ότι ήταν επιλογή του εργαζομένου σερβιτόρου να μπει μέσα στη θάλασσα για να σερβίρει.

«Είμαι επιχειρηματίας 27 χρόνια ποτέ δεν είχα καταγγελία. Όλοι ζητούν να έρθουν να δουλέψουν στα μαγαζιά μου. Είναι δυνατόν να κάνει κάτι τέτοιο με το ζόρι ο εργαζόμενος; 5 χρόνια είναι εργαζόμενός μου. Είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και το έκανε αυτό για να πάρει τα τυχερά του. Το παιδί αυτό παίρνει 3.000 ευρώ τον μήνα και αν ο πελάτης τού έταξε γερό πουρμπουάρ, μπήκε για να το πάρει» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ένα γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς και του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για το αν οι θαλάσσιες κατασκευές έγιναν νόμιμα. Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό επεσήμανε πως ζήτησε άμεσα για γίνει έλεγχος, αλλά δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις από το κλιμάκιο της Επιθεώρησης. «Αυτό που βλέπετε δεν υπάρχει κείμενη διάταξη που να το απαγορεύει» εξήγησε. Μάλιστα.

Τα δικά μας ερωτήματα είναι τα εξής: Πώς είναι δυνατόν να μην είναι παράνομο οι ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα; Γιατί οι τουρίστες δέχονται αυτή τη συνθήκη, ακόμη κι αν δίνουν φιλοδώρημα 200€ στον εκάστοτε σερβιτόρο (πόση αποικιοκρατία να αντέξει κανείς το 2023 και κάποιος πρέπει να μιλήσει για την έννοια του ενδοτισμού στο εργατικό δυναμικό της χώρας μας); Τι είδους εργασιακές συνθήκες είναι αυτές; Πότε έγινε ο ελληνικός τουρισμός συνώνυμο της ανεξέλεγκτης δουλικής εξυπηρέτησης; Θα ζητούν από τους σερβιτόρους να τους κάνουν και αέρα; Είμαστε τριτοκοσμική χώρα που περιφρονεί την αξιοπρέπεια και τα εργασιακά δικαιώματα; Αυτό το βίντεο είναι η χειρότερη δυσφήμιση για τον ελληνικό τουρισμό.