Το πρωί της Πέμπτης 29 Ιουνίου στο δημαρχείο της Ρόδου συγκεντρώθηκαν «ομπρελάδες» και άλλοι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις παραλίες της ΕΤΑΔ, οι οποίες δημοπρατούνται σήμερα. Σύμφωνα με το rodiaki.gr, αρκετοί ήταν αυτοί που συγκεντρώθηκαν στον πρώτο όροφο του δημαρχείου, έξω από το γραφείο του αντιδημάρχου Στράτου Καρίκη και διαμαρτύρονταν έντονα ότι θα χάσουν τη δουλειά τους εξαιτίας του πλειοδοτικού διαγωνισμού που αφορά θέσεις για ομπρέλες, θαλάσσια σπορ και καντίνες σε κεντρική παραλία του νησιού που ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Επεισόδια και ξύλο σημειώθηκαν, νωρίς σήμερα το μεσημέρι, στο δημαρχείο της Ρόδου κατά τη διάρκεια πλειοδοτικού διαγωνισμού που αφορά θέσεις για ομπρέλες, θαλάσσια σπορ και καντίνες, σε παραλία. Αιτία ήταν μία ιδιωτική εταιρεία η οποία ήθελε να «χτυπήσει» την κοινοπραξία των επί πολλά έτη δραστηριοποιούμενων μικροεπαγγελματίων στην κεντρική παραλία της Ρόδου από το Καζίνο μέχρι το Ενυδρείο και προς Ψαροπούλα. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε και ένας άνθρωπος, ενώ υπήρξε και παρέμβαση της Αστυνομίας. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κλήθηκε και παρέλαβε έναν τραυματία, ο οποίος αυτοτραυματίστηκε στο χέρι του, κόβοντας τις φλέβες του (όπως σημειώνει το dimokratiki.gr). Στο σημείο κλήθηκε αστυνομία καθώς οι ομπρελάδες απειλούν με λιντσάρισμα ανθρώπους του Δήμου και όσους εκπροσωπούν εταιρείες που θέλουν να “χτυπήσουν” τις παραλίες φιλέτα.

Όπως αναφέρει το rodosreport.gr στο δημαρχείο από νωρίς βρέθηκαν «ομπρελάδες» με σκοπό να διακόψουν το διαγωνισμό που γινόταν για πόστα ομπρελών, καντινών και θαλασσίων μέσων και να διαμαρτυρηθούν για τις παραλίες που απώλεσαν. Οι παλιοί «ομπρελάδες» διαμαρτύρονται για τη σημεία εκείνα που πρόκειται να δημοπρατηθούν και φοβούνται πως θα χάσουν από νέους πλειοδότες. Είναι πολλά τα λεφτά Τσαμπίκα.