Η vivo καινοτομεί και μας εκπλήσει αυτή την φορά με τον τρόπο φόρτισης των συσκευών, χάρη στις έξυπνες και ασφαλείς τεχνολογίες που συνοδεύουν τα smartphones που κατασκευάζει.

Η βασική «αδυναμία» ακόμη και των πιο σύγχρονων smartphones δεν είναι άλλη από τη μικρή διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η vivo, η κορυφαία εταιρεία smartphones της Κίνας, δίνει τη λύση και σε αυτό το ζητούμενο της πλειοψηφίας των χρηστών και μαζί με το νέο vivo X90 Pro 5G, παρουσιάζει έναν νέο «έξυπνο» τρόπο φόρτισης σε ένα εύχρηστο πακέτο, ενισχυμένο με πιστοποίηση ασφαλούς φόρτισης από την ηγετική αρχή στον τομέα των τεχνικών δοκιμών, την TÜV Rheinland.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο επίκεντρο των κατασκευαστών

Το να αντιλαμβάνεσαι τις ανάγκες των καταναλωτών είναι πολύ σημαντικό, για να παρουσιάζεις ένα προϊόν, το οποίο ξεπερνάει τις προσδοκίες τους. Σύμφωνα με την έκθεση Deloitte expertsDigital Consumer Trends για το 2022[1], είναι σαφές ότι εκτός από την τιμή μιας συσκευής, οι τελικοί καταναλωτές ενδιαφέρονται περισσότερο για ένα smartphone με εκτεταμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η μεγάλη διάρκεια ζωής των συσκευών είναι σημαντική ανάγκη του τρόπου ζωής και οι ερευνητές της vivo έχουν επίσης κατά νου αυτή την καταναλωτική τάση, ήδη εδώ και χρόνια. Από την αρχή της παρουσίασης της σειράς vivo X, πριν από 10 χρόνια, προσπάθησαν να προσφέρουν smartphones που όχι μόνο διαθέτουν υψηλή χωρητικότητα, αλλά και μπαταρίες μεγάλης διάρκειας. Το X90 Pro 5G είναι η τελευταία έκδοση που φέρνει στο προσκήνιο τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει η ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης της vivo, παρέχοντας στους χρήστες εξαιρετική διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Για να καταλάβει καλύτερα τι παρακινεί τους χρήστες να στραφούν προς ένα συγκεκριμένο μοντέλο smartphone, η ομάδα της vivo έκανε την δική της έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους[2], με σαφή συμπεράσματα σχετικά με τη νομοφοβία – δηλαδή το αίσθημα νευρικότητας όταν η φόρτιση της μπαταρίας φτάνει σε (πολύ) χαμηλά επίπεδα. Το 61% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι αγχώνονται, όταν η μπαταρία του κινητού τους πέσει κάτω από το 10%. Μόνο το 1/3 των ερωτηθέντων δήλωσε ευχαριστημένο με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στη συσκευή τους και το 87,4% δήλωσε ξεκάθαρα, ότι θα προτιμούσε οι κατασκευαστές των smartphones να επικεντρώνονται περισσότερο στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και τις ταχύτητες φόρτισης. Βάσει αυτών των πληροφοριών, οι ειδικοί της vivo παρουσίασαν τη νέα ναυαρχίδα της εταιρείας για τους χρήστες που θέλουν να μειώσουν το άγχος στη ζωή τους, έχοντας ένα αξιόπιστο smartphone κοντά, ανά πάσα στιγμή.

Η έξυπνη τεχνολογία υποστηρίζει τον σύγχρονο τρόπο ζωής

Η ολονύκτια φόρτιση, δεν απαιτείται κατά τη χρήση του vivo X90 Pro 5G, καθώς μάλιστα αποτελεί ενέργεια που προκαλεί φθορά της μπαταρίας και μειώνει την απόδοση και τη χωρητικότητά της. Ένα τέτοιο σενάριο φόρτισης συμβάλλει στην καταπόνηση της μπαταρίας, που προκαλείται από την εκτεταμένη θέρμανση κατά τη φόρτιση και μειώνεται εύκολα αποφεύγοντας παρατεταμένες περιόδους φόρτισης.

Το vivo X90 Pro 5G βασίζεται σε μια έξυπνη μπαταρία 4870 μιλιαμπέρ, η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία διπλής κυψέλης. Αυτό μειώνει σημαντικά την καταπόνηση σε σύγκριση με μια μονάδα ενός στοιχείου, επιτρέποντας παρατεταμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας από την αρχή. Παρά το γεγονός ότι διαθέτει μπαταρία υψηλής χωρητικότητας, το X90 Pro 5G διατηρεί το κομψό σχήμα και τη φόρμα που έχουν συνηθίσει οι χρήστες. Χάρη στη συνεχή σμίκρυνση άλλων εξαρτημάτων smartphone, η μπαταρία έχει περισσότερο χώρο μέσα στη συσκευή.

Ταχύτητα με ασφάλεια ως κορυφαία προτεραιότητα

Το vivo X90 Pro 5G, όταν φορτίζει χρησιμοποιώντας τον παρεχόμενο ενσύρματο φορτιστή των 120W, μπορεί να φτάσει έως και 50% της φόρτισης της μπαταρίας σε μόλις 8 λεπτά. Επιπλέον, οι χρήστες που θέλουν να έχουν πλήρη φόρτιση, χρειάζεται να περιμένουν λιγότερο από 25 λεπτά και, μάλιστα, μπορούν να την χρησιμοποιήσουν ξέγνοιαστα, χάρη στην πιστοποίηση ασφαλούς γρήγορης φόρτισης TÜV Rheinland. Μάλιστα, για μεγαλύτερη ευκολία, το vivo X90 Pro 5G μπορεί να τοποθετηθεί στη βάση vívo 50W Vertical Wireless FlashCharge, επιτρέποντας στο vivo X90 Pro 5G να φορτιστεί πλήρως σε λίγο περισσότερο από 50 λεπτά.

Τέτοια επιτεύγματα είναι εφικτά, όχι μόνο λόγω του σχεδιασμού της μπαταρίας και της τεχνολογίας φόρτισης, αλλά και μέσω συνεχών διορθώσεων και βελτιώσεων στην ψύξη του smartphone. Το vivo X90 Pro 5G χρησιμοποιεί σύστημα ψύξης θαλάμου ατμών με επιφάνεια 4002 τ.μ.. Είναι κατά ένα τρίτο μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του, επιτρέποντας βελτιωμένο έλεγχο της θερμοκρασίας, ακόμη και κατά τη διάρκεια γρήγορης φόρτισης. Η θέρμανση κατά τη διάρκεια έντονων παιχνιδιών, όταν το chipset εργάζεται σκληρά για την καλύτερη απόδοση γραφικών, γίνεται καλύτερα χάρη στο επιχρυσωμένο υποπλαίσιο, το οποίο μειώνει τη θερμοκρασία της εξωτερικής συσκευής, ειδικά στο πλαίσιο όπου κρατιέται στα χέρια, κατά περίπου 2 βαθμούς Κελσίου.

Προστατευτικά μέτρα για χρήση χωρίς άγχος

Η ασφάλεια είναι σημαντική για τη χρήση smartphone και η vivo το έχει θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα για κάθε συσκευή που έφερε στην αγορά. Οι προηγούμενες ναυαρχίδες της vivo έχουν επίσης περάσει αυστηρές δοκιμές για να λάβουν πιστοποιήσεις από τον κλάδο και το X90 Pro 5G δεν αποτελεί εξαίρεση.

Η πιστοποίηση ασφαλούς φόρτισης αποτελεί μέρος του DNA της vivo και πραγματική δέσμευση για ποιότητα και ασφάλεια σε όλα τα προϊόντα της. Η πιστοποίηση του X90 Pro 5G που εκδόθηκε από την TÜV Rheinland απονεμήθηκε, επίσης, χάρη σε μια αυστηρή λίστα ελέγχου ασφαλείας 24 σημείων, ξεκινώντας από μέσα προς τα έξω. Η παρακολούθηση της μπαταρίας, τα κυκλώματα φόρτισης, η προστασία από υπέρταση, η προστασία θυρών, το καλώδιο φόρτισης και οι προσαρμογείς φόρτισης υποβλήθηκαν σε σκληρό έλεγχο για να διασφαλιστεί ότι το vivo X90 Pro 5G είναι ασφαλές στη χρήση από τους χρήστες του.

Το κορυφαία κατασκευασμένο vivo X90 Pro 5G, με την ποιοτική μπαταρία και τις λύσεις φόρτισης, προσφέρει κάτι περισσότερο από υψηλή χωρητικότητα και γρήγορους χρόνους φόρτισης. Είναι επίσης εξαιρετικά ανθεκτικό, καθώς η  πτυχή της ποιότητας κατασκευής διερευνάται προσεκτικά από τους ειδικούς της vivo. Μετά από εκτεταμένη έρευνα και ανάπτυξη, τα εργαστηριακά αποτελέσματα της vivo δείχνουν ότι η μπαταρία του X90 Pro 5G μπορεί να υποβληθεί σε 1460 πλήρεις κύκλους φόρτισης, διατηρώντας παράλληλα το 80% της συνολικής χωρητικότητας φόρτισης, διασφαλίζοντας ότι η συσκευή αντέχει στη δοκιμασία του χρόνου.

Πρακτικότητα και ευκολία

Ως μία από τις λίγες εταιρείες, που εξακολουθούν να παρέχουν φορτιστές στη συσκευασία της συσκευής, όπως ο φορτιστής 120W, που παρέχεται με το vivo X90 Pro 5G, είναι ένα ευέλικτο εξάρτημα με διάφορες εξόδους ρεύματος φόρτισης και ισχύος, ώστε να μπορεί να τροφοδοτεί και φορητούς υπολογιστές, tablet, τηλέφωνα και ακουστικά, καλύπτοντας ολόκληρο το οικοσύστημα συσκευών που χρησιμοποιούν οι καταναλωτές στην καθημερινή τους ζωή.

Τέλος, έχοντας κατά νου ότι το vivo X90 Pro 5G είναι μια συσκευή για τους λάτρεις της φωτογραφίας, συνδυάζει την τεχνολογία γρήγορης φόρτισης με το πρότυπο USB 3.2, για γρήγορη και εύκολη μεταφορά δεδομένων. Αυτό επιτρέπει την μετακίνηση μεγάλων φωτογραφιών και βίντεο από το τηλέφωνο σε υπολογιστές και βοηθά ιδιαίτερα την εργασία με αρχεία εικόνας RAW.

Μερικές φορές η καινοτομία δεν αφορά σε τεράστια άλματα προς τα εμπρός, αλλά πρόκειται για μικρά και ουσιαστικά πράγματα που κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη.

Η vivo έχει φροντίσει για αυτό, με την τελευταία ναυαρχίδα της, βοηθώντας τους καταναλωτές να χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους με σιγουριά, καθώς 10 έως 15 λεπτά φόρτισης αρκούν, ώστε να δώσουν στην μπαταρία την ενέργεια που χρειάζεται για χρήση του κινητού όλη την υπόλοιπη μέρα.

 

[1] Μπορείτε να δείτε την έκθεση Deloitte Digital Consumer Trends 2022 ΕΔΩ.

[2] Τα αποτελέσματα της έρευνας φόρτισης smartphone vivo Austria είναι διαθέσιμα ΕΔΩ.