Τι κάνει η Καλλιόπη Μητροπούλου όταν την κοπανάει από την ανισόπεδη ντίσκο του Παν Παν, όταν κατεβαίνει από το Kawasaki των Echo Tides και λύνει τη λευκή της κορδέλα; Ε να, κάτι απλά πράγματα: παίζει βιολί με την ορχήστρα της Λυρικής, με τους υπέροχους Oi Va Voi, διαδεχόμενη κατά κάποιο τρόπο τη Sophie Solomon, με τη Vasillina, στήνει τα δικά της πρότζεκτ (Turquoise) και αν κάναμε την ίδια ερώτηση πριν κάνα χρόνο θα προσθέταμε και τη συμμετοχή για το OST του τελευταίου Matrix, αλλά και λαμπερές συνεργασίες (London Philharmonic, London Contemporary Orchestra, BBC Symphony orchestra).

Σωστά όλα τα παραπάνω oiκαι πράγματι είναι μια εμπειρία να βλέπεις την Καλλιόπη να λάμπει μέσα στις παγιέτες της και να δίνει στα παιδιά χορό, όμως πρέπει να προστεθεί και κάτι ακόμα: το πρώτο της προσωπικό single, το KOTO. Τι είναι το Koto; Όλοι αυτό ρωτήσαμε. KΟΤΟ είναι ένα παραδοσιακό ιαπωνικό όργανο από το οποίο πήρε το όνομα του το single και ο ήχος του δεσπόζει στη σύνθεση της Μητροπούλου. Στο KOTO το ακούμε από τα χέρια της Claire Kohda, βιολονίστα και συγγραφέα.

Το KOTO μοιάζει σαν αν είναι ένα τραγούδι της φύσης, τρυφερό και παραμυθένιο, σαν να περπατάς σε ένα φωτεινό δάσος  όπου συναντώνται η Ambient η experimental και μοντέρνα κλασική μουσική. Η αναφορά στο δάσος δεν είναι τυχαία καθώς σε ένα δάσος έχει γυριστεί το βίντεο του κομματιού από τον Tsolimon και παρακολουθούμε  τη χορογράφο Ζωή Ευσταθίου να δίνεται σε έναν παγανιστικό χορό.

Άκουσε το KOTO παρακάτω: