Για πρώτη φορά, το Ariel παρουσιάζει τo νέο επαναστατικό ECOCLIC® box από χαρτί, το οποίο«κάνει κλικ». Η νέα χάρτινη συσκευασία είναι πιστοποιηµένη από το FSC (Συµβούλιο Διαχείρισης Δασών) και έχει σχεδιαστεί για να είναι εύχρηστη για όλους τους ενήλικες, µε εύκολο άνοιγµα µε πρωτοποριακή τεχνολογία, ενώ παράλληλα είναι πιστοποιηµένη και για την ασφάλεια των παιδιών.

To νέο ECOCLIC® box από χαρτί είναι µία από τις πιο καινοτόµες λύσεις συσκευασίας της P&G και του Ariel, καθώς χρειάστηκαν περισσότερα από τέσσερα χρόνια για να τελειοποιηθεί µετά από σχολαστικές δοκιµές σε περισσότερους από 2.500 καταναλωτές σε όλη την Ευρώπη, συµπεριλαµβανοµένων γονέων και ατόµων µε κινητικά, νοητικά, και προβλήµατα όρασης.
 
ΑΣ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ!
 
Η νέα συσκευασία από χαρτί είναι πλήρως ανακυκλώσιµη. Εάν όλοι όσοι χρησιµοποιούν Ariel Pods® σε πλαστικά κουτιά, τα αντικαθιστούσαν µε το νέο ECOCLIC® box από χαρτί, θα µπορούσαµε να εξοικονοµήσουµε έως και 6.500 τόνους πλαστικού ετησίως στην Ευρώπη.
Το πιο σηµαντικό είναι ότι το ECOCLIC® box κατασκευάζεται από 70%+ ανακυκλωµένες ίνες, ενώ οι κάψουλες Ariel Pods® παράγονται µε µηδενικά βιοµηχανικά απόβλητα κατά την παραγωγή τους. Αυτή η κίνηση αποτελεί ένα σηµαντικό βήµα στη δέσµευση της P&G και του Ariel να συνδράµει στη µείωση του καθαρού πλαστικού που προέρχεται από τη βιοµηχανία περιποίησης ρούχων, κατά 30% στην Ευρώπη µέχρι το 2025.
 
ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
 
Παράλληλα µε τη µείωση του πλαστικού, η καινοτόµα συσκευασία του Ariel είναι εργονοµική στη χρήση και διαθέτει το έξυπνο ‘κλικ’ που ακούγεται ανοίγοντας ή κλείνοντας τη συσκευασία, διασφαλίζοντας την αποφυγή επαφής του προϊόντος µε µικρά παιδιά.
Το ECOCLIC® box του Ariel περιέχει επίσης, ένα νέο ανάγλυφο σηµάδι και τεχνολογία νέων οπτικών δεικτών NaviLens, προκειµένου να βοηθά όσους έχουν κινητικά, νοητικά , ή προβλήµατα όρασης. Το ανάγλυφο σηµάδι είναι τυπωµένο στο εξωτερικό µέρος του κουτιού, στο πάνω µέρος της συσκευασίας, η οποία έχει το σχήµα πλυντηρίου. Αυτό δηµιουργήθηκε από την P&G, έτσι ώστε να βοηθά τους ανθρώπους µε προβλήµατα όρασης να καταλαβαίνουν ότι αγοράζουν απορρυπαντικό.
 
Αφού εγκατασταθεί η εφαρµογή NaviLens, οι χρήστες µπορούν να σκανάρουν το προϊόν µε την κάµερα της συσκευής τους για να µάθουν σηµαντικές πληροφορίες σχετικά µε τη συσκευασία και το προϊόν, είτε µέσω φωνητικού µηνύµατος είτε διαβάζοντας ένα σχετικό κείµενο. Οι κωδικοί NaviLens µπορούν να σκαναριστούν περισσότερες από 12 φορές πιο µακριά απ’ ό,τι οι κωδικοί QR ή τα barcodes. Σε οµιλία της σχετικά µε τη νέα συσκευασία, η Elvan Onal, Αντιπρόεδρος της Κατηγορίας περιποίησης ρούχων της P&G στην Ευρώπη δήλωσε: “Αυτή η νέα συσκευασία από χαρτί αποτελεί µία από τις µεγαλύτερες καινοτοµίες της P&G. Επενδύσαµε στη σχολαστική έρευνα για περισσότερα από 4 χρόνια προκειµένου να την τελειοποιήσουµε, θέτοντας ως βασικό στόχο του σχεδιασµού την εύκολη χρήση , αλλά και τη δηµιουργία µιας βιώσιµης λύσης που θα ήταν αποτελεσµατική και λειτουργική για όλους και όχι µόνο για λίγους. Είµαστε πραγµατικά χαρούµενοι που η σκληρή δουλειά απέδωσε και είµαστε σε θέση να προσφέρουµε µία συσκευασία που µπορεί να είναι προσβάσιµη σε όλους, µειώνοντας το πλαστικό και τηρώντας τις υψηλές προδιαγραφές της ασφάλειας των παιδιών. Το γεγονός αυτό, παράλληλα µε την εξαιρετική καθαριστική δύναµη του Ariel σε χαµηλές θερµοκρασίες, αποτελεί ορόσηµο στο ταξίδι µας µε στόχο να συµβάλλουµε στη µείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώµατος κάθε πλύσης.”
 
ΠΛΕΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΑΨΟΥΛΕΣ ARIEL PODS®
 
Ενώ στοχεύει στη δηµιουργία πιο βιώσιµων συσκευασίων, το Ariel παραµένει αφοσιωµένο στην αποστολή του να προσφέρει εξαιρετική καθαριστική δύναµη και φρεσκάδα, ακόµα και σε πλύσιµο σε χαµηλές θερµοκρασίες, προκειµένου να συνδράµει στην εξάλειψη των εκποµπών άνθρακα από το πλύσιµο των ρούχων καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Οι νέες κάψουλες Ariel PODS® έχουν σχεδιαστεί για αποτελεσµατική αφαίρεση των λεκέδων ακόµα και σε χαµηλές θερµοκρασίες, ενώ χάρη στα µοναδικά αρώµατά του, απολαµβάνετε αυτό το χαρακτηριστικό άρωµα καθαριότητας και φρεσκάδας.
 
Το πλύσιµο σε χαµηλές θερµοκρασίες είναι καλύτερο για τον πλανήτη, καθώς σχεδόν το 60% του αποτυπώµατος άνθρακα του πλυσίµατος των ρούχων σας προέρχεται από τη φάση της πλύσης, κυρίως λόγω της θέρµανσης του νερού. Εποµένως, κάνοντας µία απλή αλλαγή και µειώνοντας τη θερµοκρασία πλύσης σας, µπορείτε να µειώσετε το περιβαλλοντικό σας αποτύπωµα. Εάν όλοι οι άνθρωποι στην Ευρώπη µείωναν τη θερµοκρασία πλύσης από τους 40°C στους 30°C, θα µπορούσαµε να εξοικονοµήσουµε 3,5 εκατοµµύρια τόνους CO2 ετησίως, κάτι που ισοδυναµεί µε την αποµάκρυνση δύο εκατοµµυρίων αυτοκινήτων από τους δρόµους4. Επιπλέον το πλύσιµο σε πιο χαµηλές θερµοκρασίες είναι καλύτερο για τη γκαρνταρόµπα σας, καθώς προστατεύει τα υφάσµατα των ρούχων σας για µεγαλύτερο χρονικό διάστηµα,
 
Τέλος, χαµηλώνοντας τη θερµοκρασία πλυσίµατος από τους 60°C στους 30°C θα µπορούσατε να καταναλώσετε έως και 60% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια, ανά κύκλο πλύσης, κάτι που σηµαίνει χαµηλότερους λογαριασµούς ρεύµατος στο τέλος του µήνα.
 
Οι Στόχοι του Ariel για το 2030 σχετικά µε τη Βιωσιµότητα είναι:
 
• H διευκόλυνση του πλυσίµατος σε χαµηλότερες θερµοκρασίες σε περισσότερα από
60 εκατοµµύρια νοικοκυριά που χρησιµοποιούν το Ariel στην Ευρώπη, µε στόχο τη µείωση της µέσης θερµοκρασίας πλύσης κατά 5 βαθµούς µέχρι το 2025.
• Η δέσµευση για τη µειωση του πλαστικού από καθαρό πετρέλαιο στη συσκευασία κατά 50% παγκοσµίως µέχρι το 2030 και κατά 30% στην Ευρώπη µέχρι το 2025.
• Η συµβολή στο συνολικό στόχο της Εταιρίας P&G να διασφαλίσει ότι το 100%
των συσκευασιών µας θα είναι ανακυκλώσιµες ή επαναχρησιµοποιούµενες µέχρι το 2030.
• H διασφάλιση της προµήθειας αξιόπιστων και βιώσιµων υλικών, µε απόλυτη διαφάνεια της εφοδιαστικής αλυσίδας, θέτοντας πάντα την ασφάλεια ως προτεραιότητα.
• Η µείωση του αντικτύπου της βιοµηχανίας µας, µε µηδενικά βιοµηχανικά απόβλητα στη χωµατερή, την χρήση 100% ανανεώσιµης ηλεκτρικής ενέργειας και τη µείωση του αντικτύπου της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των εκποµπών των αερίων του Θερµοκηπίου που προκύπτουν από την παραγωγή και µεταφορά του Ariel κατά 50% µέχρι το 2030.
 
 
Για να µάθετε περισσότερα σχετικά µε το πώς οι στόχοι του Ariel συµβάλλουν στους στόχους της P&G για το 2030, επισκεφτείτε το: https://www.pg.co.uk/environmental-sustainability/