Τις φετινές γιορτές όλοι έχουμε παραπάνω διάθεση να απολαύσουμε όσο στερηθήκαμε, τις ωραίες συγκεντρώσεις με αγαπημένα πρόσωπα, τα μεγάλα εορταστικά τραπέζια, τις βόλτες στα μαγαζιά της πόλης, τις επισκέψεις στα στολισμένα bar και εστιατόρια, γιορτινές συνήθειες που γίνονται ακόμα πιο ξεχωριστές όταν συνοδεύονται από ένα λαμπερό κρασί, όπως η Chimera.

Η Chimera (ήρεμη ή αφρώδης), το σπάνιο κρασί που παντρεύει ελληνικές ποικιλίες με οργανικό σαφράν, μας βγάζει αμέσως τη Χριστουγεννιάτικη διάθεση τόσο με την ντελικάτη εμφάνιση όσο και με τα ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της.

Για να ξεκινήσει το party, να καλωσορίσετε τους καλεσμένους σας ή να συνοδεύσετε τα πρώτα εκλεκτά εδέσματα η Chimera sparkling είναι ιδανική και ξεφεύγει από τις τετριμένες επιλογές. Στη μύτη απελευθερώνει αμέσως τα χαρίσματα του Ασύρτικου εμπλουτίζοντας τις ωραίες νότες ορυκτότητας με ελκυστικά αρώματα, πορτοκαλιού, ροδάκινου, βερίκοκου σε ένα φόντο βουτύρου, μαγιάς και γιασεμιού. Το στόμα είναι η ψυχή της γιορτής γεμάτο, πλούσιο, σύνθετο πλημμυρίζει τον ουρανίσκο με έντονες νότες εξωτικών φρούτων, όπως είναι ο ανανάς και το μάνγκο και μετά εξελίσσεται υπέροχα με νύξεις πιπεριού, πιπερόριζας, καραμέλας και χαμομηλιού.

Και αφού έχετε μπει στο κατάλληλο festive κλίμα με τις μικρές και παιχνιδιάρικες φυσαλίδες, έρχεται η ήρεμη Chimera για να στηρίξει ανατρεπτικά και απόλυτα  εορταστικά το υπόλοιπο δείπνο ακόμα και το γλυκό. Η ήρεμη Chimera αποτελεί την μαγική ισορροπία ανάμεσα στο Σαββατιανό και τον κρόκο κοζάνης. Η ένωση και η χημεία τους είναι φοβερή δίνοντας ένα κρασί που ευωδιάζει περγαμόντο, εσπεριδοειδή, χαμομήλι και μέλι. Φανταστείτε την ταίρι με την γαλοπούλα και με την βασιλόπιτα.

Για να πάρετε μια γεύση θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε και τις δυο στις Chrismtas γευσιγνωσίες που οργανώνονται στις κάβες Cava Canava, Οινότυπο και Δροσιά.

Christmas γευσιγνωσίες  

Cava Canava 17 Δεκεμβρίου στις 18:30 με 22:30

Οινότυπο 24 Δεκεμβρίου στις 15:00 με 19:00

Δροσιά 24 Δεκεμβρίου και 31 Δεκεμβρίου μαζί με Macho από Pony and Jigger