Το Εθνικό Πάρκο του Μασάι Μάρα συγκαταλέγεται στους πιο διάσημους και σημαντικούς προστατευόμενους βιότοπους άγριας ζωής και φύσης στην Κένυα της Αφρικής. Φημίζεται παγκοσμίως για τον πλούτο και την ποικιλία των ειδών που φιλοξενεί, με υψηλής σημασίας πληθυσμούς λιονταριών, αφρικανικής λεοπάρδαλης, γατόπαρδων και ελεφάντων της αφρικανικής στέπας. Το Μασάι Μάρα είναι επίσης ξακουστό για τους μεταναστευτικούς ρυθμούς των γκνου, τις μετακινήσεις εκατοντάδων χιλιάδων φυτοφάγων υπό το άγρυπνο βλέμμα των θηρευτών τους. Το νέο ντοκιμαντέρ του Viasat Nature, «Εθνικό Πάρκο Μασάι Μάρα», παρουσιάζει τη συναρπαστική ιστορία τους, όταν το θήραμα διασταυρώνεται με τον θηρευτή και κάθε συνάντηση μπορεί να αποβεί μοιραία. Η σειρά θα προβληθεί σε δύο μέρη, με πρεμιέρα τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου στις 21:00 και 22:00 μ.μ.

Μέρος 1: Πρώτη προβολή στις 21:00. Αφηγείται τις ιστορίες τριών πανέμορφων αιλουροειδών της Αφρικής. Συναντάμε το μεγαλοπρεπές και κυριαρχικό λιοντάρι που ζει σε οικογενειακές αγέλες. Τον μοναχικό γατόπαρδο, που απολαμβάνει τις αχανείς εκτάσεις με το χαμηλό χορτάρι. Και τέλος, τη λεοπάρδαλη που στοιχειώνει τα δάση με τη μυστηριώδη παρουσία της. Σε αυτό το καθηλωτικό επεισόδιο ακολουθούμε τη ζωή της Κισάρου και των έξι μικρών της, καθώς και τη χαοτική  ζωή του συνασπισμού λιονταριών που κυριαρχεί στην πεδιάδα Τόπις.

Μέρος 2: Αμέσως μετά, στις 22:00, το δεύτερο μέρος στρέφει τους προβολείς στα εκατοντάδες χιλιάδες γκνου και στις ζέβρες που περιπλανιούνται στα υψίπεδα του Μασάι Μάρα, και στον λόγο για τον οποίο οι οικογένειες θηρευτών της περιοχής διαβιούν στην απόλυτη γαλήνη. Η ζωή όμως στη σαβάνα δεν είναι όσο εύκολη μπορεί να φαντάζεστε, ακόμα και στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας.  Αυτά τα σαρκοβόρα βρίσκονται σε σφοδρό ανταγωνισμό και θα επιβιώσουν μόνο εκείνα με τα ισχυρότερα ένστικτα επιβίωσης.

Οι συγκλονιστικές εικόνες του ντοκιμαντέρ δύο επεισοδίων του Viasat Nature, «Εθνικό Πάρκο Μασάι Μάρα», αφηγείται τη συνύπαρξη της άγριας ζωής στο Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής Μασάι Μάρα. Η σειρά δύο επεισοδίων θα προβληθεί τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, στις 20:00 και στις 21:00.