Τον Οκτώβριο στο Viasat History μαθαίνουμε για τα μοναδικά επιτεύγματα των Αιγυπτίων στους τομείς της διακυβέρνησης, του πολιτισμού και της κοινωνίας. Η νέα σειρά «Αρχαία Αίγυπτος- Τα χρονικά μιας αυτοκρατορίας» παρουσιάζει πώς πριν από περίπου 5.000 χρόνια μία από τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες αυτοκρατορίες της ιστορίας αναδύθηκε μέσα από τον Νείλο. Η πρεμιέρα της θα γίνει την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 22:00.

Μερικές μέρες αργότερα, τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στις 22:00, παρακολουθούμε τη σειρά «Βομβαρδιστικό αεροσκάφος: ο τρόμος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου» και μαθαίνουμε για το όπλο που άλλαξε όχι μόνο το πεδίο της μάχης αλλά και τον ίδιο τον πόλεμο. Διεύρυνε το πεδίο των στρατιωτικών επιχειρήσεων στα απώτατα σύνορα ολόκληρων εθνών και εξαπέλυσε ένα αίσθημα τρόμου που ο κόσμος δεν είχε ξαναβιώσει – αυτό το όπλο ήταν το βομβαρδιστικό αεροσκάφος.

Copyright © Wild Thring

Βομβαρδιστικό αεροσκάφος: ο τρόμος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου

Πρεμιέρα Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στις 22:00

Αριθμός επεισοδίων: 6 x 60 λεπτά

Είδος: Ντοκιμαντέρ/ ιστορία/ πόλεμος/ τεχνολογία

Πρωτότυπος τίτλος: Bomber: Terror of WWII

Έτος: 2022

Μια σειρά από εφευρέσεις στην ιστορία του πολέμου άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι μάχες -καταπέλτης, τόξο, κανόνι, πολυβόλο-  ένα όμως όπλο άλλαξε όχι μόνο το πεδίο της μάχης αλλά και τον ίδιο τον πόλεμο. Διεύρυνε το πεδίο των στρατιωτικών επιχειρήσεων στα απώτατα σύνορα ολόκληρων εθνών και εξαπέλυσε ένα αίσθημα τρόμου που ο κόσμος δεν είχε ξαναβιώσει – αυτό το όπλο ήταν το βομβαρδιστικό αεροσκάφος. Εμφανίστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα ως το πιο ισχυρό όπλο του σύγχρονου πολέμου και πυροδότησε εικόνες που χαρακτηρίζουν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο – βόμβες που πέφτουν από Β-24, ισοπεδωμένα κτίρια και ένα σύννεφο μανιταριού. Κανένα όπλο ή οπλικό σύστημα δεν σημείωσε τόσο μεγάλες επενδύσεις, δεν απασχόλησε τόσο ανθρώπινο δυναμικό, δεν χαρακτηρίστηκε από καινοτομία τέτοιου βαθμού – ούτε υπήρξε τόσο καταστροφικό. Μελετούμε τις στρατηγικές, τις τεχνολογίες, τις συνέπειες που είχε στην ανθρωπότητα και την αλλαγή του παιχνιδιού που επέφεραν τα αεροσκάφη στη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

Copyright © BossaNova

Αρχαία Αίγυπτος – Τα χρονικά μιας αυτοκρατορίας

Πρεμιέρα Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 22:00

Αριθμός επεισοδίων: 8 x 60 λεπτά

Είδος: Ντοκιμαντέρ/ αρχαία ιστορία/ αρχαιολογία

Πρωτότυπος τίτλος: Ancient EgyptChronicles of an Empire

Έτος: 2022

Πριν από περίπου 5.000 χρόνια μία από τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες αυτοκρατορίες της ιστορίας αναδύθηκε μέσα από τον Νείλο: η αρχαία Αίγυπτος. Μέχρι και σήμερα θωρείται παράξενη και μυστηριώδης. Η σειρά παρουσιάζει τα μοναδικά επιτεύγματα των Αιγυπτίων στους τομείς της διακυβέρνησης, του πολιτισμού και της κοινωνίας. Επιστήμονες και ερευνητές από όλο τον κόσμο αποκρυπτογραφούν τις εντυπωσιακές διαστάσεις αυτού του κεφαλαιώδους πολιτισμού. Κάθε επεισόδιο αναδεικνύει μια όψη του συναρπαστικού πολιτισμού, από τον Νείλο μέχρι τους θεούς και τους βασιλείς του, τις σπουδαίες μητροπόλεις και τη λατρεία των νεκρών, τις πυραμίδες και τις γυναίκες της αρχαίας Αιγύπτου μέχρι τους πολέμους που διεξήγαγε και, τέλος, την παρακμή του πρώτου εξελιγμένου πολιτισμού.