Το PlayEnergy είναι ένα διεθνές project με θεματική το περιβάλλον και την καινοτομία που αναπτύχθηκε από την ιταλική εταιρεία ενέργειας Enel σε συνεργασία με την Campus Party. Οι δύο πρώτες εκδόσεις του έφτασαν σε όλο τον κόσμο, προσεγγίζοντας συνολικά 20 εκατομμύρια νέους και φτάνοντας τις 15.000 ενεργές συμμετοχές!

Απευθύνεται σε νέους ηλικίας 14 έως 20 ετών από την Ιταλία, τη Βραζιλία, τη Χιλή, την Κολομβία, την Αργεντινή, το Περού και την Ελλάδα και έχει στόχο να τους δώσει ηγετικό ρόλο στην οικοδόμηση ενός βιώσιμου, καινοτόμου μέλλοντος, παίζοντας με τον εξηλεκτρισμό και την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Μέσα από ένα παιχνίδι επιστημονικής φαντασίας οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν το avatar τους και να απαντήσουν σε τέσσερις βασικές και είκοσι συμπληρωματικές προκλήσεις με θέμα την ηλεκτροδότηση, την ενεργειακή μετάβαση, τη βιωσιμότητα και την απανθρακοποίηση. Οι κύριες προκλήσεις συμπληρώνονται από κάθε διαγωνιζόμενο ξεχωριστά, ενώ τις 20 προαιρετικές μπορούν οι διαγωνιζόμενοι να τις ολοκληρώσουν και σε ομάδες. Οι συμμετέχοντες που θα κατακτήσουν τις  εννιά πρώτες θέσεις θα κερδίσουν βραβεία έως και 1.000 ευρώ σε δωροεπιταγές, ενώ οι φιναλίστ των επτά πρώτων θέσεων της παγκόσμιας κατάταξης θα συμμετάσχουν μαζί με δύο συνοδούς τους στο τελικό ψηφιακό Hackathon, τον Απρίλιο του 2023.

Για τη Generation Z, το PlayEnergy είναι μια μοναδική ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη μέσα από την συμμετοχή σε έναν δωρεάν διεθνή διαγωνισμό που διεγείρει την κριτική σκέψη, προάγει τη συνεργασία και μπορεί να δώσει κατεύθυνση στους νέους για την επιλογή της μελλοντικής τους καριέρας!

Ο διαγωνισμός έχει ξεκινήσει με την πρώτη φάση να ολοκληρώνεται στις 7 Δεκεμβρίου. Η δεύτερη φάση είναι από τις 8 Δεκεμβρίου μέχρι τις 5 Μαρτίου. Για την εγγραφή ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

 https://playenergy.enel.com/