Τον Απρίλιο στο Viasat History παρακολουθούμε τις νέες συναρπαστικές περιπέτειες της καθηγήτριας Μπέτανι Χιουζ. Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Θησαυροί με την Μπέτανι Χιουζ» παρουσιάζει μερικά από τα σπουδαιότερα ευρήματα των τελευταίων χρόνων, ακολουθώντας τη διαδρομή της παρουσιάστριας σε ορισμένες από τις πιο σημαντικές αρχαιολογικές ανασκαφές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη σε όλο τον κόσμο. Η σειρά γεννήθηκε από την ανάγκη της παρουσιάστριας να αναζητήσει λίγη αισιοδοξία μέσα στην πανδημίας.

Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε την Κυριακή 10 Απριλίου (θα μεταδοθεί σε επανάληψη το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου) και τα επόμενα 5 θα προβάλλονται κάθε Κυριακή στις 21:00.

Την Κυριακή 17 Απριλίου στις 22:05, παρακολουθούμε ξανά τις «Σταυροφορίες», τη σειρά ντοκιμαντέρ 3 επεισοδίων, η οποία ρίχνει νέο φως σε αυτούς τους θρυλικούς πολέμους και αναλύει πάλι τα γεγονότα που συνέβησαν πριν από οκτώ αιώνες, με τη βοήθεια εξονυχιστικής αρχαιολογικής έρευνας και νέας ενδελεχούς μελέτης αρχαίων τόπων και των μαρτυριών αυτοπτών μαρτύρων που είχαν απορριφθεί στο παρελθόν.

Copyright © DCD Rights

Θησαυροί με την Μπέτανι Χιουζ

Πρεμιέρα Κυριακή 10 Απριλίου στις 21:00

Κύκλος: 1

Αριθμός επεισοδίων: 6 x 60 λεπτά

Πρωτότυπος τίτλος: Treasures with Bettany Hughes

Έτος: 2021
Η καθηγήτρια Μπέτανι Χιουζ εμπνέεται από την ιστορία κι εξερευνά διάσημους θησαυρούς και νέα ευρήματα του παρελθόντος. Αναζητώντας λίγη αισιοδοξία στη διάρκεια της πανδημίας του κόβιντ-19, η Μπέτανι μίλησε τηλεφωνικά με φίλους και γνωστούς σε όλο τον κόσμο για να δει με τι ασχολούνταν και τι πληροφορίες θα ήθελαν να μοιραστούν μαζί της. Πολλοί ήταν εκείνοι που την προσκάλεσαν να συμμετέχει μαζί τους σε έρευνες και νέες ανακαλύψεις και της παραχώρησαν πρόσβαση σε πολύ σημαντικές τοποθεσίες. Στην πορεία, είχαν την πρωτοφανή ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά ανασκαφές εν εξελίξει, στη διάρκεια των οποίων ήρθαν στην επιφάνεια -ακόμα και ζωντανά στην κάμερα- μερικά από τα σπουδαιότερα ευρήματα των τελευταίων χρόνων. Ανάμεσα στις κορυφαίες στιγμές είναι η επίσκεψη στην παραδεισένια Μάλτα της Ελισάβετ Β΄, το εντυπωσιακά πρόσφατο παρελθόν των Νεάντερνταλ στο Γιβραλτάρ, οι ζωντανές ανασκαφές στην Ελλάδα για το παλάτι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και απρόσμενα ρομαντικά καταφύγια στην Ιταλία.

Copyright © BBC Studios

Σταυροφορίες

Πρεμιέρα Κυριακή 17 Απριλίου από 22:05

 

Κύκλος: 1

Αριθμός επεισοδίων: 3 x 60 λεπτά

Πρωτότυπος τίτλος: The Crusades

Έτος: 2012

 


Οι αιματηρές και απάνθρωπες Σταυροφορίες προορίζονταν ως θρησκευτικοί πόλεμοι που θα έδιναν τέλος σε όλους τους άλλους πολέμους… ωστόσο αυτό δεν συνέβη, και στη σημερινή εποχή η ιστορία τους χρησιμοποιείται με δόλιο τρόπο από την πολιτική και τον θρησκευτικό ζήλο, ενώ τόσο ο μουσουλμανικός όσο και ο Δυτικός κόσμος παρανοούν την αλήθεια. Η σειρά θα ρίξει νέο φως σε αυτούς τους θρυλικούς πολέμους και θα αναλύσει πάλι τα γεγονότα που συνέβησαν πριν από οκτώ αιώνες, με τη βοήθεια εξονυχιστικής αρχαιολογικής έρευνας και νέας ενδελεχούς μελέτης αρχαίων τόπων και των μαρτυριών αυτοπτών μαρτύρων που είχαν απορριφθεί στο παρελθόν.