Πρόκειται για σαπουνόπερα, αλλά με μια διαφορά – οι βασικοί πρωταγωνιστές έχουν ύψος μόλις 30,5εκ, ζουν σε υπόγειες φωλιές και τρώνε σκουλήκια, έντομα και σαύρες. Θα γνωρίσουμε κάθε έναν χαρακτήρα ξεχωριστά όπως συμβαίνει και με τους πρωταγωνιστές μιας κανονικής σαπουνόπερας, όμως εδώ οι σχέσεις, οι γεννήσεις, οι θάνατοι και οι διαμάχες είναι πραγματικές. Αυτή η συγκλονιστική σειρά συνεχίζει το έπος της δραματικής ιστορίας τριών οικογενειών σουρικάτων που είναι απόγονοι της θρυλικής μητέρας Φλάουερ. Γείτονες και αντίπαλοι που μοιράζονται οικογενειακούς δεσμούς ανταγωνίζονται μεταξύ τους διεκδικώντας τροφή και μέσα επιβίωσης σε ένα περιβάλλον που βιώνει σοβαρές αλλαγές: στην έρημο Καλαχάρι της Νότιας Αφρικής.

Η σειρά  «Η επικράτεια της σουρικάτας: η εξέλιξη της δυναστείας» είναι το follow-up του «Η Επικράτεια της σουρικάτας», της δημοφιλούς σειράς που είχε γυριστεί στη δεκαετία του 2000. Τότε παρακολουθούσαμε, σαν μια άλλη σαπουνόπερα, τη ζωή της Φλάουερ Ουίσκερς, μιας θρυλικής και ατρόμητης σουρικάτας που ζούσε στην έρημο αντιμετωπίζοντας συνεχώς νέες προκλήσεις. Δυστυχώς, το 2007 σκοτώθηκε από ένα φίδι. Η σειρά ήταν υποψήφια στα Emmys τόσο το 2007 όσο και το  2008 και αγαπήθηκε από εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

Τώρα, παρακολουθούμε τους απογόνους της  Φλάουερ να ακολουθούν τα βήματά της και να παρουσιάζουν στον κόσμο πώς ζουν οι σουρικάτες. Η Σουίφτ είναι η μεγαλύτερη δισέγγονη της Φλάουερ και πλέον ηγείται στην οικογένεια των Ουίσκερς. Η πλοκή ξεκινά τη στιγμή που η Σουίφτ ετοιμάζεται να αποχωριστεί το 13ο παιδί της, το οποίο θα εγκαταλείψει για πρώτη φορά την οικογένειά του.

Στην έρημο όμως ζει και μια άλλη μεγάλη οικογένεια από σουρικάτες, η «Hakuna Matata». Αρχηγός τους είναι η Φλιντ Λόκγοουντ, Ωστόσο, παρά το ανέμελο όνομα της οικογένειες («μην σκας», σημαίνει η φράση), η Φλιντ έχει πολλά ζητήματα που την προβληματίζουν. Βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και αναζητά νέο σπίτι για τα βλαστάρια της.

Οι παραπάνω, αλλά και άλλες οικογένειες σουρικατών προσπαθούν να επιβιώσουν στην αφιλόξενη έρημο Καλαχάρι. Νεαρές σουρικάτες αναλαμβάνουν το babysitting των μικρότερων αδελφών τους, ενώ άλλες αυτομολούν από την αγέλη και αναζητούν σύντροφο. Τα πανίσχυρα θηλυκά παλεύουν με εχθρούς για να κρατήσουν τα βλαστάρια τους σώα και αβλαβή. Διασχίζουν την έρημο, τα βάζουν με δυσμενείς καιρικές συνθήκες, βιώνουν καταστάσεις προδοσίας, ερωτεύονται, μοχθούν, πεθαίνουν. Οι σουρικάτες μας αντιμετωπίζουν κάθε πρόκληση με αξιοθαύμαστο θάρρος και πυγμή.

«Η επικράτεια της σουρικάτας: η εξέλιξη της δυναστείας» κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα & Φεβρουαρίου στις 19:00.