Το Φεβρουάριο στο Viasat History ανακαλύπτουμε τις «Χαμένες πόλεις των Τρώων». Εδώ και αιώνες ο Τρωικός Πόλεμος απορρίπτεται ως μύθος – σήμερα νέα αδιανόητα πειστήρια αποκαλύπτουν την αλήθεια πίσω από την ιστορία. Στον λόφο Χισαρλίκ της Τουρκίας, ερευνητές ξεκλειδώνουν σημαντικά νέα μυστικά που αλλάζουν όσα κατανοούμε για το παρελθόν. Πραγματοποιούν εκσκαφές στα ερείπια μιας πόλης που πολλοί θεωρούν ότι είναι η Τροία.

Επίσης το Φεβρουάριο θα προβληθεί το αφιέρωμα «Μήνας φόνων». Στην διάρκεια αυτού του μήνα μέσα από ειδικές και αγαπημένες σειρές θα ερευνήσουμε μερικούς από τους πιο συγκλονιστικούς, ανατριχιαστικούς και κατάφωρα ειδεχθείς φόνους που διαπράχθηκαν από τους πιο βίαιους και ελεεινούς ανθρώπους που γνώρισε ποτέ ο κόσμος.

Οι χαμένες πόλεις των Τρώων

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου στις 10:45 και Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στις 22:00.

Κύκλος: 1

Αριθμός επεισοδίων: 2 x 60 λεπτά

Πρωτότυπος τίτλος: Lost Cities of the Trojans

Έτος: 2021

Εδώ και αιώνες ο Τρωικός Πόλεμος απορρίπτεται ως μύθος – σήμερα νέα αδιανόητα πειστήρια αποκαλύπτουν την αλήθεια πίσω από την ιστορία. Στον λόφο Χισαρλίκ της Τουρκίας, ερευνητές ξεκλειδώνουν σημαντικά νέα μυστικά που αλλάζουν όσα κατανοούμε για το παρελθόν. Πραγματοποιούν εκσκαφές στα ερείπια μιας πόλης που πολλοί θεωρούν ότι είναι η Τροία. Στο Άμστερνταμ, αρχαιολόγοι επανεξετάζουν το πρωτοποριακό έργο των πρώτων εξερευνητών στο Χισαρλίκ. Αναζητούν νέα στοιχεία για τον εντοπισμό της Τροίας και για την εξέλιξη της αρχαιολογίας ως επιστήμης. Στην Ελλάδα, μια ομάδα αρχαιολόγων έφερε στο φως τα ερείπια μιας πλούσιας πόλης που ίσως συνδέεται με την περίφημη ιστορία. Μήπως τα στοιχεία που κρύβουν οι θησαυροί οι οποίοι έρχονται στην επιφάνεια θα βοηθήσουν να αποκαλυφθούν τα μυστικά που κρύβει η περιοχή;

Αφιέρωμα: Μήνας φόνων

Κάθε Δευτέρα με Παρασκευή από Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου στις 22:00

Είναι ο μήνας των φόνων στο πέρασμα του χρόνου και ανά την υφήλιο. Δεν έχει σημασία πόσο ευημερούσα ήταν η εποχή ή πόσο ευνοϊκός ήταν ο καιρός, ποτέ δεν υπήρξε ένα μέρος όπου δεν σημειώθηκαν φόνοι, κι εμείς ερευνούμε μερικούς από τους πιο συγκλονιστικούς, ανατριχιαστικούς και κατάφωρα ειδεχθείς φόνους που διαπράχθηκαν από τους πιο βίαιους και ελεεινούς ανθρώπους που γνώρισε ποτέ ο κόσμος.