Τον Φεβρουάριο στο Viasat Explore μάς περιμένουν συναρπαστικά ντοκιμαντέρ. Η αρχή γίνεται την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου στις 20:45 με την πρεμιέρα του «Πώς κατασκευάζεται ένας σταθμός πυρηνικής ενέργειας».

Με μοναδική πρόσβαση, αυτή η σειρά παρακολουθεί τους οικοδόμους που εργάζονται στο Χίνκλι Πόιντ Σι, τον μεγαλύτερο και πιο πρόσφατο σταθμό πυρηνικής ενέργειας που κατασκευάζεται σε μια μακρινή τοποθεσία στην εξοχή του Σόμερσετ. Με προϋπολογισμό πάνω από 22 δις λίρες και καλύπτοντας μια έκταση που ισοδυναμεί με 250 γήπεδα ποδοσφαίρου, αυτό το τεράστιο εργοτάξιο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και ο πρώτος νέος σταθμός πυρηνικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου εδώ και μία γενιά.

Μερικές μέρες αργότερα, τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου στις 22:00, επιστρέφουν οι πιο σκληροτράχηλοι οδηγοί του κόσμου για τον 4ο κύκλο της σειράς «Οι νταλικέρηδες της αυστραλιανής ενδοχώρας». Για τα φορτηγά και τους οδηγούς που διασχίζουν αυτή την αχανή και δύσβατη χώρα, μόνο ένας τρόπος υπάρχει να μετακινηθούν από το σημείο Α στο σημείο Β – ο δύσκολος τρόπος.

Copyright © Windfall

Πώς κατασκευάζεται ένας σταθμός πυρηνικής ενέργειας

Πρεμιέρα Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου στις 20:45

Κύκλος: 1

Αριθμός επεισοδίων: 2 x 60 λεπτά

Πρωτότυπος τίτλος: How To Build A Nuclear Power Station

Έτος: 2021

Με μοναδική πρόσβαση, αυτή η σειρά παρακολουθεί τους οικοδόμους που εργάζονται στο Χίνκλι Πόιντ Σι, τον μεγαλύτερο και πιο πρόσφατο σταθμό πυρηνικής ενέργειας που κατασκευάζεται σε μια μακρινή τοποθεσία στην εξοχή του Σόμερσετ. Με προϋπολογισμό πάνω από 22 δις λίρες και καλύπτοντας μια έκταση που ισοδυναμεί με 250 γήπεδα ποδοσφαίρου, αυτό το τεράστιο εργοτάξιο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και ο πρώτος νέος σταθμός πυρηνικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου εδώ και μία γενιά. Παρακολουθούμε τους μηχανικούς, τους τεχνικούς και όλους τους εργαζόμενους που πιέζονται για να συνεχίσουν το έργο προσηλωμένοι στον στόχο τους και καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να κατασκευάσουν τα τεράστια θεμέλια δύο πυρηνικών αντιδραστήρων σκάβοντας σήραγγες νερού ψύξης 3,5χλμ κάτω από το κανάλι του Μπρίστολ και την καίριας σημασίας αεροστεγή χαλύβδινη εσωτερική επένδυση που σκοπό έχει να δεσμεύσει κάθε ραδιενεργό υλικό στην απίθανη περίπτωση μιας πυρηνικής καταστροφής.

 

Copyright © Flame Distribution

Νταλικέρηδες της αυστραλιανής ενδοχώρας

Πρεμιέρα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου στις 22:00

 

Κύκλος: 4

Αριθμός επεισοδίων: 13 x 60 λεπτά

Πρωτότυπος τίτλος: Outback Truckers

Έτος: 2015

 

 

Επιστρέφουν για έναν τέταρτο κύκλο επεισοδίων! Τα μεγαλύτερα φορτηγά και οι πιο σκληροτράχηλοι οδηγοί προσπαθούν να δαμάσουν ένα από τα τελευταία σύνορα του κόσμου – την αυστραλιανή ενδοχώρα. Για τα φορτηγά και τους οδηγούς που διασχίζουν αυτή την αχανή και δύσβατη χώρα, μόνο ένας τρόπος υπάρχει να μετακινηθούν από το σημείο Α στο σημείο Β – ο δύσκολος τρόπος. Πρόκειται για τους «Νταλικέρηδες της αυστραλιανής ενδοχώρας», τους άντρες και τις γυναίκες που οδηγούν θηριώδεις νταλίκες σε μαραθώνιες διαδρομές διασχίζοντας μερικές από τις πιο αφιλόξενες περιοχές του πλανήτη. Εκεί μόνο ένα πράγμα έχει σημασία: να φτάσουν στον προορισμό τους και να επιστρέψουν ζωντανοί. Η σειρά φιλοδοξεί να είναι μεγαλύτερη, καλύτερη και δυσκολότερη από ποτέ, ενώ αποδεικνύει πόσο δύσκολο είναι να εργάζεσαι στις πιο δύσβατες γωνιές της αυστραλιανής ενδοχώρας.